Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szanujaca sie kobietka

Facet, który nie zarobi na rodzine i utrzymanie domu to NIEUDACZNIK !!

Polecane posty

Gość filmik
szczęśliwe te, które nie muszą rezygnować z części siebie, np.:spełnienia zawodowego

Gość zgadzam sie z autorką
...

Gość oczywiscie autorka ma
racje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość -zadziorna_
filmik Ty tu czegoś nie rozumiesz.Nie pisze o tym że się nie realizuje,jak syn był mały to realizowałam się własnie przez maciezyństwo i nie musiałam się martwić wtedy o kase,mogłam sobie spokojnie maluszka odchować,teraz chłopisko mi wyrosło(osiem lat),od czwartego roku zycia poszedł do przedszkola a ja wróciłam do pracy bo nie musiałam juz tyle czasy poświęcać synowi.Gdybym miała męza nieudacznika pewnie musiałabym małego do babci podrzucać lub tam żłobka bo mąz nie umiał by nas utrzymać.

Gość filmik
no ja niestety mam inne zdanie :o

Gość -zadziorna_
fimik no to powodzenia w karmieniu małego dziecka piersią bo zona do pracy wychodzi żeby nie być Twoją utrzymanką:).A tak wogóle to nie wiem dlaczego odrazu przyjełam że jestes facetem:D.A jesteś facetam?Bo jezeli nie to z tą piersią sobie poradzisz:D.

Gość filmik
oj poradzę :) myślę po prostu, nikogo nie obrażając, że spokojnie mozna nakarmić dziecko w przerwie w pracy/zajęciach, setki kobiet tak robi, nie rezygnując ze swojego dotychczasowego życia

Gość boze chron mnie przed takimi
facecikami ktorzy załują grosza na własną zonę i dziecko

i co bedziesz poznawał ciagle mlodsze i chudsze a poprzednim alimenty placił?

Gość fkskaka
Równie taki z niego nieudacznik jak z kobiety siedzącej w domu, której rola wyczerpuje się na pocieraniu tyłka dzieciom i obsługiwaniu pana męża. To dopiero jest nieudacznictwo - być na czimś utrzymaniu.

Gość filmik
oo coś w tym jest, choć to też zajęcie :P

trzeba jeszcze dorzucić,że przywala mu codziennie,że za długo pracuje,za mało zarabia,nie interesuje się domem.....cierpiętnica...

Gość zgadzam sie z autorka
a kobieta powinna siedziec w domu i dbac o niego. powinna sprzatac, robic posilki dla meza i dzieci, prac, zmywac, zaprowadzac dzieci do szkoly, dawac dupy mezowy kiedy i jak on chce itd. skoro facet jest od zarabiania na dom, to kobieta powinna o niego i rodzine zadbac. jesli facet zarabia na chate i wszystko tam sam robi a kobieta tylko pasozytuje na tym to facet jest idiota ze z nia jest

Gość a więc jestem nieudacznicą
od trzech lat siedzę w domu piorę, gotuję , sprzątam i zajmuję się chorym dzieckiem . i g...o wam do tego :-p

Gość -zadziorna_
filmik uwierz mi że to nie takie proste,co ja się uczepiłam tej piersi:D,ale wiem poprostu ile czasu kosztuje wychowanie małego dziecka,w przewach to się jedynie śpi by odespać nocki pełne wrzasku malucha.Gdy dziecko jest większe można iśc do pracy ale fajnie jest jak się nie robi tego z przymusu bo ma się faceta który nie umie na dom zarobić,pierwsze lata macierzyństwa naprawdę są pochłaniające i fajnie jest jak facet potrafi zapewnić byt kobiecie i dziecku która spełni się w tej roli.Jak sobie przypomne te spacerki z wózkiem,pierwsze słowa kroczki mojego syna to się ciesze ze nie musiałam wtedy być w pracy a to widziały panie ze żłobka.

popatrzcie co socjalizm zrobił z mózgami Polaków

Kobieta ma kochać i szanować faceta i, na odwrót. Duchowość, potem materializm. Autorko jesteś materialistką i nie szanującą się kobietą wbrew nickowi.

Gość a wy baby do pracy
kazda by tylko chciala zeby chlop rodzine utrzymywal, a wy co z dupa w domu siedziec i o pierdolach myslec przeciez mamy rowno uprawienie! do roboty baby!!

Gość kipila
pacanie jeden z drugim a dziecko kto wychowa ? matka powinna byc non stop przez pierwsze lata dziecka nie rozumiesz tego? Takie dziecko najwiecej chlonie i nalezy mu sie uwaga zeby nie nakladalo kosza na glowe nauczycielowi min .Piperzycie ze niby pod pretekstem dziecka kobieta zeruje jak mozna tak pisac ja bardzo chetnie poszlabym do pracy bo mialabym kontakt z ludzmi ale wazniejsze jest dla mnie wychowanie dziecka - dobre wychowanie

Gość kipila
a wychowanie pochlania jesli o tym nie wiesz. Jasne, ze mozna isc do pracy ale wychowanie dziecka bedzie po lebkach

do -- a ja wygrałem życie witaj widzę Cię tu już nie pierwszy raz i pozdrawiam !!! 🌼 a ja nie zamierzam mieć dzieci. postanowiłam, że jak do 40 nie znajdę pracy to..... sami się domyślcie. a z autorką się nie zgodzę, bo... ja baaardzo bym chciała pracować i nie chcę mieć dzieci. Nie wiem, czy wolno tak uogólniać, chyba tak, mamy wolność, ale czy to prawda ? Nieudacznik ?? A co to, każdy facet musi mieć żonę i dzieci , od tego zacznijmy...

Gość tudzież
każdy prowadzi swoje życie jak potrafi czy też będąc utrzymanką czy matką i żoną czy też kobietą robiącą kariere los w naszych rękach a wybory które podejmujemy są naszymi i to my ponosimy za nie konsekwencje za to wara innym od osądzania

Gość jak sie dziecka ie wychowa dob
to potem da ci ono popalic oj da

\"od zarania dziejow zadaniem mezczyzn jest utrzymac dom, zarobic na wszystko. kobieta zajmuje sie domem, wychowaniem dzieci, przygotowywaniem posilkow\" Autorko, a kogo dziś obchodzi co jest \"od zarania dziejów\" ? Zastanów się na spokojnie, dlaczego się okrywasz, a nie paradujesz nago po ulicy ? Przecież od zarania dziejów kobiety tak latały, a mężczyźni tak polowali :O W tym rzecz, że się ucywilizowaliśmy i człowiek nie jest już taki, jak od zarania dziejów pod wieloma względami. Już nie mamy samców walczących o ogień i utrzymanie swojej rodziny, tylko mężczyzn z pozostalościami po tamtych samcach :O I to jest ok. Nie czepiaj się. Niektórzy faceci są na macierzyńskim a kobieta zarabia na dom. Czy taki facet to rzeczywiście nieudacznik ? Moim zdaniem nie. To logiczne, że jak kobieta więcej zarabia, to czasem woli pracować, a facet idzie na wychowawczy...Czasy są takie, że o dobrą pracę niełatwo, więc nie uogólniaj.

Szanująca się kobieta...to taka, która siebie szanuje i tylko taka. Nie ma to związku z tym czy wychowuje dzieci, gotuje, sprząta czy pracuje zawodowo. Ważne czy robi to, bo tak właśnie chce, czy sprawia jej to radość, czy się stara, czy jest zadowolona i dumna z siebie.

Gość kipila
zgodze sie wazne by ktos byl w tym domu przez caly okres dorastania dziecka bo jak sie dziecku nie poswieci nalezytej uwagi to pozniej patologia w szkole a to co tam sie dzieje jest zasluga zlego wychowania od malego

witamy w nowoczesności. Czasach kiedy mężczyźni mają prawo pójść na urlop wychowawczy, a kobiety pracować na kierowniczych stanowiskach 🖐️ @ rutyna 🖐️ Aż tak kiepsko idzie szukanie pracy?

A ja wygrałem.. -- Ano kiepsko...zaprzestałam dawno... i jestem - byłam \"utrzymanką\" :P Właśnie mój men otrzymał wypowiedzienie z powodu \"restrukturyzacji\" w firmie w całej Europie :D A miał niezłą pracę. Chociaż autorka pewnie by pogardziła... Zapowiada się nieźle...ale ja tam od dawna mam wszystko w dupie. Będę musiała znowu poszukać...marnie to widzę :O