Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lidiaplus

rozliczenie pit z działalności gosp

Polecane posty

Gość lidiaplus

mąż ma działalność gosp. ja żona nie pracuje zameldowania mamy osobno czy możemy sie rozliczyć razem,i jaki to pit bedzie.może ktoś też jest w takiej sytułacji

Gość molly...
mozecie sie rozliczyc razem.a na jakich zasadach jest ta dzialalnosc?jesli na ogolnych to pit 36, jesli na ryczlcie 28

Gość molly podaj jeszcze
jakie załączniki trzeba do 36, proszę

Gość molly...
bzdury opowiadasz, bedac na ryczalcie mozna rozliczac sie wspolnie!

Gość i oczywiście
PIT 0 za internet?

molly... ---> niestety, ale to Ty opowiadasz bzdury :o Małżonkowie tracą jednak prawo do wspólnego rozliczenia podatku, jeżeli choć jedno z nich jest opodatkowane: * podatkiem liniowym 19%; * ryczałtem ewidencjonowanym (z wyjątkiem wynajmujących nie w ramach działalności gospodarczej, którzy zachowują prawo do wspólnego rozliczenia); * kartą podatkową; * ryczałtem od przychodów osób duchownych; (nawet jeżeli nie uzyskali żadnego przychodu z działalności gospodarczej w danym roku podatkowym). http://www.pit.pl/malzonkowie-razem/index.php Jak się nie znasz, siedź cicho i nie wprowadzaj ludzi w błąd 😠

Gość molly...
no sorry ale ja pracuje w US wiec wiem co mowie a ty opowiadzasz glupoty

Gość molly...
za internet rozliczamy sie na picie O nie zero!

Gość molly...
pytanie brzmialo, czy malzonkowie moga sie wspolnie rozliczac, czyli wspolnie skladac zeznanie, odpowiedz brzmi moga, ale podatek bedzie naliczany tylko na osobe, ktora prowadzi dzialalnosc!

Gość panna annaaaaaaaaaa
co wogole mozna jeszczev rozliczac?? rachunki?? kredyt mieszkaniowy?? fundusz renontowy?? co mozna a czego nie??

molly... ---> Jeśli jej mąż jest na ryczałcie i jest to jego jedyne źródło dochodu, to on rozlicza się na PIT-28 i nie rozliczają się wspólnie!!! Jeżeli naprawdę pracujesz w US, to tylko potwierdza, że pracuje tam stado baranów (i oślic) :o Bez komentarza w ogóle..... ręce opadają :o

\"Łącznemu opodatkowaniu podlegają wyłącznie dochody opodatkowane na zasadach ogólnych, według skali podatkowej. Dochody opodatkowane w sposób zryczałtowany na podstawie przepisów ustawy o podatku dochodowym od osób fizycznych (np. 10% podatek przy zbyciu nieruchomości) pozostają opodatkowane odrębnie u każdego z małżonków.\" I nie pleć, że pracujesz w US, bo chyba największy matoł z US znałby takie podstawy :o

Gość molly...
nie mozna sie juz rozliczac z funduszu remontowego, mozna odliczyc darowizny, internet, odsetki od kredytu mieszkaniowego, wydatki na rehabilitacje osob niepelnosprawnych

Gość molly...
wielbiciel nie pierdol

jesli chodzi o kredyt mieszkaniowy to tez mnie to bardzo interesuje!!! ale z tabelki wynika ze nie mozna odsetek od kredytu odliczyc....prosze wiec o potwierdzenie jeszcze raz czy mozna czy nie??z gory dzieki!!!

Gość lidiaplus
dzięki wszystkim poczytam te stronki o pitach,a właśnie sie dowiedziałam że firma męża ma straty a nie zyski więc niech sie sam rozlicza bo w tym przypadku to nie ma sensu razem.

Molly, a kiedy to zmienily sie przepisy? Ja rowniez prowadze dzialalnosc opodatkowana ryczaltem i NIE MOGE rozliczac sie z mezem!

Gość gość
rozliczał ktoś z jakas firma?????

Gość gość
rozliczal ktos z was w ogole kiedys z biurem??/