Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vanili

Grzybica paznokci - jak ją pokonać.

Polecane posty

Gość gość
wytrwale wcieram olejki ile to potrwa, zanim się zaleczy? z pół roku? wie ktoś

Gość gość
zmian nie widać

Gość Aliena76
U mnie było tak. Zawsze miałam piękne paznokcie a żeby latem były jeszcze piękniejsze zakładałam żel. Jak zwykle pod koniec maja byłam u kosmetyczki na koniec lipca miałam mieć zmieniony żel. To co zobaczyłam pod paznokciami przyprawiło mnie prawie o zawał. Paznokcie u dużych paców odchodziły od płytki były żółte i obrzydliwe. Coś potwornego, nie pozwoliłam kosmetyczce ponownie nałożyć żeli tylko poleciałam do apteki. Kupiłam preparat ze scholl'a drogi był jak nie wiem ale postanowiłam odżałować pieniądze, w końcu tu chodziło o moje paznokcie. Poprawa była widoczna już po jakis 2 tygodniach więc smarowałam regularnie rano i wieczorem i byłam bardzo zadowolona bo paznokieć wyglądał jakby przykleił sie do plytki i zrobił się przeźroczysty i tak było jeszcze na początku września aż ni z gruszki ni z pietruszki z dnia na dzień jakby grzyb znowu zaatakował. Byłam załamana. Teraz smaruję Acefungin forte kupiłam go za 10 zł ale planuję też iść do dermatologa w tym tygodniu.

Gość gość
Acefungin forte jest bardzo skuteczny smaruj pod paznokieć i na płytkę jeśli zaawansowana grzybica, może być tak., że paznokieć odejdzie i wyrośnie nowy czy problem dotyczy stóp? ciężka walka, dobrze ,że jesień..

Gość gość
Acifungin forte przebarwia paznokcie, ale jest skuteczny jak stopy, to nie widać

Gość gość
w aptekach mają maści bez rp które nawilżają i natłuszczają płytkę, leczą

Gość gość
A ja mam swoj wyprobowany skuteczny sposob na grzyba paznokci 🌻 Wiec zalewam pokrojona skorke cytryny np w sloiku octem na 24godz .... wykrawam z tych skorek cos na wielkosc i ksztalt paznokcia i tym bialym(zolta czesc ku gorze) nakladam na paznokiec i trzymam to przez noc......powtarzam to 1tydzien......robie powtorke po 14 dniach jeszcze zeby upewnic sie ,ze zrobilam z tym grzybem porzadek! tesciowa 55 ❤️

Gość gość
pomysłowe spróbuję o occie gdzieś czytałam

Gość gość
zapomnialam ,ze te skorki z cytryny oklejamy plastrem ......paznokcie! naprawde to dziala i nic nie kosztuje........kiedys odpisz ..... i za jakis czas zobaczysz zdrowy odrost paznokcia POWODZENIA:D 🌻 tesciowa 55

Gość velezia
tego dziadostwa nigdy się nie pozbędziecie to zainfekowało tkanki i się odnawia

Gość gość
podobno są tabletki

Gość gość
Velezia glupoty piszesz,ja z moim mezem pozbylam sie tego swinstwa w ten sposob....a o tym sposobie dowiedzialam sie od starszej pani farmaceutki...tu nie ma nic do stracenia....gwarantuje na 100%!tesciowa 55 🌻

Gość gość
jak sprawdze potwierdzę a ile to trwa 8 miesięcy?

Gość gość
oj, nie wiem nie każdemu udaje się to świństwo wyleczyć!

Gość gość
Zobaczysz za jakies 2-3 m-ce zacznie odrastac "nowy" paznokiec..bedzie zdrowy.....i wtedy zrob powtorke z tej mikstury......zeby sie upewnic!bede czekala na odpowiedz pod koniec stycznia ...ok?/Pozdrawiam tesciowa 55🌻

Gość gość
mnie już odrasta zdrowy paznokieć ale końcówka jest brzydka tak ze 2 m-ce mam acifungin, jednak on brzydko przebarwia na szczęście noszę teraz zakryte buty

Gość gość
winny jest cukier

Gość gość
winny jest cukier

Gość gość
Ja obralam metode czasochlonna ale widze skuteczna a na 10 paznokci u nog mialam zaatakowane 7 i walcze od pocztaku wrzesnia i widze efekty. Choc powolne ale sa i dodam ze male paznokcie byly zaatakowane cale a duze dochodzily juz do macierza. 3 razy dziennie wcieram olejek z drzewa herbacianego pomiedzy aplikacjami wsuwam pod paznokcie przecisniety przez praske czosnek a tam gdzie sie nie da to po prostu wcieram takiego rozdrobnionego w paznokiec. Czesto spryskuje stopy undofenem. Codziennie mocze je w wodzie z dodatkiem olejku ok 30kropli. Na noc przyklejam plastrem kawalek cytryny namoczony a occie i rano znow od nowa.Dwa razy w tygodniu przewaznie w srode i niedziele wsmarowuje sobie w paznokcie kropelke domestosu tak zapobiegawczo. Dodam ze grzybice mam od dziecka i zaczelo sie od grzybicy stop i malych paznokci na obu nogach,niestety moja mama nie widziala problemu i nie leczona rozprzestrzeniala sie na inne paznokcie. Duze paznokcie juz 3 razy mi schodzily i odrastaly zdrowe a po 2 miesiacach znow cos sie zaczynalo dziac. Wkoncu zaczelam sama walczyc bo leki przepisywane pomagaly na chwilke i tylko na duze paznokcie a male nie leczyly sie wcale. Teraz widzeswiatelko w tunelu i zastanawiam sie czy w koncu dam rade:-) mam nadzieje ze tak.

Gość gość
gościu współczuję ale fakt, masz metody obcięłam krótko paznokieć i nic nie widać mam prawdopodobnie nie grzybicę, tylko brzydki paznokieć od traperów i chodzenia po górach a właściwie 2 paznokcie będę smarować olejkiem herbacianym żeby nic się nie zainfekowało

Gość gość
wlazł kotek na płotek PIJERDOLNOŁ go mlotek^^

Gość gość
wlazł kotek na płotek PIJERDOLNOŁ go mlotek^^

Gość gość
czosnkiem 3 ząmbki dziennie zmiazdzone

Gość nowalijkagrzyb
ja walczę z grzybem od wielu lat, najpierw miałam tylko u dwóch paznokci obu nóg, latem malowanie lakierem nie rzucało się w oczy ale od kiedy urodziłam drugie dziecko i zauważyłam jak grzyb atakuje po kolei kolejne paznokcie tym razem u rąk dostaję depresji, nic nie pomaga mucofluid teraz mam acifungin + maść clotrimazolum, wczoraj zaczęłam kurację zelefionem, Mówicie, że loceryl jest ok? ja chyba muszę zacząć walczyć z grzybem od środka, dlatego łykam tabletki, które wyniszczają organizm, ale mam nadzieję, że nie aż tak bardzo. Myślę też o laserowym leczeniu grzybicy paznokci, czy ktoś coś wie na ten temat? wiem, że drogie ale czy skuteczne? jestem w stanie wydać każdy pieniądz tylko po to by się tego pozbyć, jestem już załamana totalnie,

Gość nowalijkagrzyb
w poniedziałek 4.11.13 idę na laser, do tego czasu będę po prawie 2tyg kuracji zelefionem i miejscowym działaniu acifunginu i clotrimazolu, zobaczymy czy uda mi się go pokonać, tyle tylko, że jeśli uda to nie będę wiedziała co tak na prawdę przyniosło efekt, ale zadziałam na dziada z 3 stron :P będę pisać o efektach

Gość gość
hej nowalik grzyb? masz juz jakies efekty? pomogł laser? napisz prosze

Gość gość
czekam na infooooooooooo

Gość gość
czekam na infooooooooooo