Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

SłoneczkoSerduszka

Pognieciony welon/

Polecane posty

Witam. Chcialam Was prosic o rade;/ Kupilam na allegro welon slubny. Jest sliczny, taki o jakim zawsze marzylam. Tylko przyszedl strasznie wygnieciony;/ Nie wiem co z nim robic? Czy sama mam go wyprasowac, czy oddac do pralni chemicznej? Czy da sie wogole to zaprasowac? Kilka osob mowilo mi, ze moze byc problem z rozprasowaniem;/ Czy miala ktoras z Was taki problem???;/

Gość haamka
jest dośc sztywny niczym krochmalona firana......hm myslę ze przez szmatkę na mokro powinnas spróbowac, w końcu w salonach tez przywożą welony w paczkach i sa pogniecione i sie potem uleżą.

Gość ja tez kupuje wiele rzeczy ...
na ALLEGRO ... jest taniej ... ja tez kupywalam tam welon ... po co mam bulic duzo kasy za firmowy welon z salonu ... skoro taki sam, ale taniej moge kupic na aukcji :)

niech sobie powisi przez np 3 dni i powinien sie wyprostowac. jesli nie, to mozna prasowac lekko nagrzanym żelazkiem przez czyściutkie prześcieradło. buziaki

ja tez kupuje wiele rzeczy ... No i wlasnie o to chodzi:) Wlasnie na allegro byl moj wymarzony welon, nigdzie w salonie takiego nie bylo;/ Tylko tak jak wszystko w czasie przesylki sie gniecie;/ Ale dam jakos rade:)

Gość spróbuj parą z żelazka
albo spryskiwaczem

Gość normalnie żelazkiem
tylko próbuj od najniższej temperatury żeby się nie spalił :)

Gość przez bawełniana szmatkę
wyprasować a potem zostawić w pozycji rozwieszonej... do pralni nie radzę ...nikt nie będzie sie z nim cackac,bądż pewna

Gość normalnie żelazkiem
Po co przez szmatkę? Ja prasuję welony normalnie żelazkiem i nic się nie dzieje ;)

Wiesz, co: Najpierw spróbuj spryskać go spryskiwaczem z żelazka i rozwieś do wyschnięcia, powinien się sam rozprostować. (wiem, długaśny - to rozwieś np. na 2 wieszakach, jak taki hamak, przez cały pokój) - jeśli to nie pomoże, prasuj niską temperaturą przez wilgotną ściereczkę. To uż powinno pomóc! - jeśli przeciwstawi się i temu (lecz nie sądzę) - namocz go delikatnie w letniej wodzie i rozwieś do wyschnięcie - wtedy powinien rozprostować się pod własnym ciężarem. Nie przejmuj się złośliwymi uwagami - nie ma nic złego ani wstydliwego w kupowaniu na allegro, jeśli możesz mieć to samo , co w salonie za 1/3 ceny! :-) Pozdrawiam!

Gość prawda jest jedna
Tak a'propos ... to ta pani co go sprzedaje prześlicznie wyglądała ! Generalnie bardzo ładna dziewczyna .

Pognieciony welon prostujemy tak: wieszamy welon w łazience, tak, żeby był rozprostowany, i odkręcamy gorącą wodę - niech się leje albo pod prysznicem, albo do wanny. Wychodzimy z łazienki (te, które leją do wanny - niech pamiętają, żeby woda się nie przelała;) ). Niech się tak \"naparowuje\" przez około pół godziny. Czasami wystarczy samo naparowanie, i welon jest już jak nowy:) Jeśli nadal troche widać zgniecenia, należy go w takim \"naparowanym\" stanie przeprasować na najniższej temperaturze przez jakieś prześcieradło. Dużo ładniej i szybciej się wtedy rozprostowuje. Powodzenia :)

Gość ryszarda_P
Popieram pomysl zabuliny.

Gość rzeczywiście bardzo ładna
dziewczyna i figure ma super, ale troche przesadziła z solarką :-)

Gość świetnie wygląda
Ona ma sukienkę rozmiar 34-36- ideał. Bardzo zgrabna, szczupła i prześliczna. Moim zdaniem opłaca się kupić tę sukienkę, bo jest idealna, tylko ja mam rozmiar 38.:(

tak jak pisze zabulina :) ale kup soie jeszcze taki plyn antystatyczny ania sie nazywa w takim niebieskim opakowaniu i spryskaj nim welon dzien przed slubem to sie nie bedzie lektryzowal i zrobi sie mieciutki

Gość haftuję sobie
ja nosze generalnie rozmiar 38 ubrań , ale zakłądam suknię podobna do tej i tez mam te fałdki które optycznie wyszczuplają i wyglądam bardzo szczupło tak jak ona. Tak więc ona nie ma rozmiaru swojego 34 tylko 36 bądz 38.