Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 120-160

oszukana zostałam w lokalu

Polecane posty

Gość 120-160

Umowe podpisałam na wstępnie 100 osób. Tyle się zapowiedziało. Wstepna zaliczkę zapłaciłam. Mineło kilka miesięcy , a ja powoli skreślałam z listy gości pokolei osoby, które nie będa mogły być. I tak za 2 miesiące mam ślub a z listy 100 powstało 20 osób. Posazłam do lokalu zapłacić kolejną zaliczkę i co się okazało? babka nastawiła się na 100 osób i policzyła mi 120 zł za osobe i cieszyła się na duży zysk. A tu nagle ja jej mówię ,że będzie 20 osób i babka podniosła mi cene do 160 zł za osobe , mówiąc ze musi jakoś zarobic bo inaczej poszłaby z torbami. Ona woli brac ludzi którzy 100 osób zapraszają a nie 20 osób i skoro tak mi się zmniejszyła liczba to OK wesele będzie ale po 160 zł.

Gość zgodnie z...
umowa wstepna mowisz, ze mialo byc 100 osob...skoro przyjdzie tylko 1/5 kobieta maila prawo podniesc cene...to w koncu ty nie dotrzymalas umowy wstepniej..ja na jej miejscu zrobilabym to samo..przykro mi..

Gość to chyba ta babka z lokalu
powinna sie czuc oszukana

Gość niestety to ona ma racje

Gość przecież inna skala imprezy
to inne koszty czym więcej osób tym taniej za osobę, zawsze i wszędzie tak jest. :D

Gość ale to tak samo jak rezygnujes
np. z wczasów i całej kasy też nie dostajesz z powrotem... częśc odliczają sobie jako rekompensatę ...

Pani zobowiązała się zapewnić ci imprezę na 100 osób bo tyle jej podałaś To że masz mniej gości jest twoim osobistym problemem, a mówienie że zostałaś oszukana - dużym nadużyciem :O

Gość Głupoty gadacie
Skoro tak wiele osób zrezygnowało, powinna powstać nowa umowa. Właścicielka lokalu również popełniła błąd, skoro podniosła cenę "za talerzyk", a tego nie było w umowie pierwotnej. Zrezygnuj z usług i szukaj nowego lokalu, takiego na 20 osób.

Gość 120-160
ona mówiła ze lepiej podac więcej osób niż mnie bo wtedy ona skreśli a dopisywac nie bedzie.

Gość ojej ale dlaczego az
tak drastycznie zmalala liczba gosci--az tyle osob nie moze przyjsc?? jakos dziwne

nie staszcie, ze ze 100 nagle robi sie 20 osob! bez przesady aby az tyle osob was wykiwalo.

Gość zgodnie z...
tak ale ja tez nie przewidzialabym, ze ze 100 zrobi sie 20...to jest znaczna roznica...Jezeli mozesz, to rzeczywiscie wycofaj sie i znajdz mniejszy lokal po cenie jaka ci odpowiada

Gość 120-160
dlatego dopisałam więcej osób niz mniej.

nowy lokal to też wyjście przepadnie oczywiście zaliczka, ale w sumie może wyjść taniej

Gość 120-160
ja tam mam hotele zarezerwowane a na 2 miesiące przed weselem nie znajde sali same wiecie. Moi goście sa z bardzo daleka niestety i nie stac ich na przyjazdy, większośc to młodziez ucząca i studiująca się a, a egzaminy tuz tuż. Wiele rodzin ma swoje gospodarstwa, no i sie powykruszało. Pomiłam ,że połowa to kobiety które własnie rodzą:(

Powiem tak - masz szalenie nieodpowiedzialnych gości Jak można najpierw obiecać że się będzie a potem zrezygnować :O Rozumiem że może to się przytrafić 5 osobom na 100, ale nie 80

a panie które rodzą to chyba wiedziały kiedy mają termin porodu :O no chyba że zapraszałaś ponad rok przed ślubem ( a powinno się jakieś 3 do 6 m-cy przed)

Gość 120-160
mówiłam juz na 8 miesięcy przed ślubem, a zaprodzenia oficjalne daliśmy na 2 miesiące przed czyli niedawno i teraz juz z góry mówia mi ze niestety nie będzie ich.

Gość prawda jest jedna
może nie jesteś za bardzo lubiana przez te osoby ... zastanów się raczej dlaczego tyle osób ci odmówiło. Jakbym kogoś szanowała i lubiła to na taki ważny dzień jak ślub na bank bym przyjechała - nawet jeżeli byłaby odległość 1000 km. A jezeli dana osoba wisi mi i powiewa i nie jest za sympatyczna to chociazbym miała 10 minut drogi to i tak bym nie poszła ...

Gość 120-160
jestem lubiana, ale jak ktos nie ma pracy i piniązków to nie przyjedzie. Jak ktos nie ma z kim zostawic całego stsada kró , świń , psa, kur to nie przyjedzie, a jak ktos urodził własnie to tez nie przyjedzie. To akurat nie jest tematem czy mnie lubia czy nie. Tu jest inny temat.

Gość mikaaaaaaa
Raczej nie masz wyjścia i będziesz musiała zapłacić. Nieźle, ze 100 zjechać do 20-stu.:P To chyba jakiś rekord.

Gość 120-160
i jak ktos ma egzaminy to tez dla niego jest wazniejsze prawda? no ale jak juz mówiłam nie bede się przed toba tłumaczyć. fakt jest faktem, duzo osób nie przyjedzie.

Gość ma babeczka racje
wiesz,jest róznica zorganizowac impreze na 100 a na 20 osób.koszty sa inne wówczas.Ciesz sie,ze ci umowy nie wypowiedziała

Gość 120-160
a jakby było 60 osób to tez miałaby prawo podwyższyc cenę?

Gość 120-160
nawet nie mam kogo wziąc na "zapchaj dziurę".Pozatym to za póżno by juz dawac jakies dodatkowe zaproszenia dla "zapchaj dziur".

Gość Majowa Panna
Nie miała prawa podwyższyć ceny. Skąd jesteś? Jeśli z Warszawy lub okolic, to polecam Ci restaurację Delicja Polska, to lokal na małą liczbę gości. http://www.delicjapolska.pl/

Gość cciiocia
zartujesz...dwa miesiace to za pozno;) to akurat :)

Gość 120-160
Majowa Panna - ja chce byc w tym swoim lokalu bo ma hotele koło siebie.Pozatym jest piękny na śląsku.No i zaliczka opłacona...

Gość sędzia Anna Maria Wesołowska
a po co ci teraz hotele ? Dla 20 osób , z czego pewnie większość jest miesjcowych ... ?