Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chce zyc ...

czy mi odbiorą ???

Polecane posty

Gość chce zyc ...

mam taki pytanie biore rente rodzinna po ojcu ,chodze do szkoly ale juz dla doroslych , a teraz mam mozliwosc pojsc do pracy na pol etatu czy w zwiazku z tym odbiora mi ta rente bo jesli tak to wole nie isc do tej roboty ...

Nic Ci nie odbiorą.Jest jakiś przepis,że możesz sobie dorobić do renty czy emerytury.Zadzwoń do ZUS-u i tam ci powiedzą ile wynosi ta kwota.

Gość qwertyuio
na 90% jeśli się uczysz, to Ci nie odbiora (oczywiście jeśli masz poniżej 26 lat). Przynajmniej mojemu koledze nie odebrali..

Gość qwertyuio
jeśli chodzi ogólnie o pracę i rentę to znam wiele osób na rencie pracujących.

Gość jak się uczysz do 26
roku to masz... nie wiem jak jest z pracą. po googlaj sobie, na pewno będzie

Gość jak się uczysz do 26
tylko co innego renta inwalidzka (chętnie zatrudniają po składek nie muszą płącić), a co innego rodzinna. Jednak to inne renty, więc regulacje mogą być różne :D

Gość gujja
Nie odbiorą na pewno. Uwazaj tylko na jedno. Porozmawiaj z ksiegowa firmy, w ktorej bedziesz pracowac (badz z szefem) i powiedz, ze pobierasz rente. Niech pracodawca placi za Ciebie normalnie podatek, bo ulga zarezerwowana jest juz dla ZUSu :) W innym wypadku przy rozliczeniu rocznym mozesz zaplacic podatek...

Gość chce zyc...
gujja kurde masz racje pracowalem np na wakacjach dwa miechy i teraz przy rozliczniu musialem zaplacic 80zl :/ banda decydentow ogolnie to gubie sie w tym wszystkim z tymi przepisami i wogole