Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Alipso

Bułgaria we dwójkę

Polecane posty

Gość Alipso

Jaki kurort/hotel/miasteczko w Bułgarii polecacie na romantyczny, letni tydzień? :)

bulgaria jest super!!!!!!!! ja bylam kilka razy i zdecydowanie sozopol jakbys miala jakies pyt to chetnie odp:)

Gość niech spiewa
ja polecam Burgas lub Warna

to zależy co kto lubi - jeśli ma być tłoczno i wszędzie daleko to warna burgas , jeśli tylko tłoczno i drogo to słoneczny brzeg złote piaski , a jak w miare spokojnie to mniejsze miejscowości - ale w bułgarii generalnie jest super i pogoda murowana !!!!

mi sie tez w neseberze podobalo:) bulgaria jest swietna nawet tunezja az tak mi sie nie podobala

to prawda bułgaria ma w sobie to coś !!!! ja byłam kilka razy w pomorie - ekstra ! w warnie raz - normalne blokowiska jak dla mnie , w neseberze , złotych piaskach , słonecznym brzegu i gdzieś jeszcze - zwiedzając no i ostatnio w obzorze - poprostu raj - tylko , że i tam masy turystów ciągną latem

Gość tulimone
Neseber jest romantyczny, przytulny taki, ze swoimi uroczymi uliczkami i kawiarniami co zakręt :) Hotel Jussi w którym byłam, jest ok, bo można przyoszczędzić trochę na kosztach (bo nie jest jakoś w centrum miasta), a jest nowiutki i ładny.

Gość Sunnne
Słoneczny Brzeg też jest fajny, może nie tak romantyczny, ale bardziej rozrywkowy. Można się wyszaleć w dyskotekach :)

Gość hawayye
Może ma ktoś coś do powiedzenia na temat Czernomoreca, czy warto tam się wybrać na wakacje, szczególnie do hotelu Weselina?

Gość bananana
Co do hotelu to nie wiem, byłam w Kralewi. Miejscowość bardzo przyjemna. Oczywiście zależy, na czym Ci dokładnie zależy. Jest spokojnie i swojsko, wieczorami życie nie zamiera, tylko przenosi się na placyki i do kawiarni. Do Sozopolu jest niedaleko, można pojechać autobusem. Lubię takie klimaty, podobało mi się.

hm też byłam i polecam na ustrojne miejsce kranievo lub bałczik jest to miejscowośc spokojniejsza bez tych wszystkich dyskotek i szumu, jest spokojnie i romantycznie najbardziej w bałcziku

Gość koczoriko
Czernomorec jest super :D Jadę w tym roku drugi raz, tym razem z alfa starem. Uwielbiam ten kraj :]

Gość juz lepiej jechac do Grecji
niz do tej głupiej Bułgarii

Gość salamalekum
Dlaczego głupiej? Argument raczej mało sensowny ;) Ja Bułgarię lubię, ma swój klimat, ceny przyjazne, fajne morze, pyszne jedzenie. W sam raz na dwa tygodnie wakacji.

Gość dlatego boo
Morze pełne glonów szczegolnie Warna i okolice ( jakże inaczej, skoro odprowadzane są tam ścieki), brudne plaże, ceny owoców (oprócz arbuzów) wyzsze niz w Posce. Mnóstwo oszustów - autochtonów (uwaga na wymianę pieniedzy). Kosz na smieci to rzadkosc. Na plazy nie lezy sie na zlotym piasku ale raczej na petach po papierosach, papierach i innych smieciorach jedyny plus -jedzenie w knajpach w porzadku choc ceny nie takie znowu niskie duzo opitych ludzi sie szlaja bo tam zamiast herbaty pija wino lub soki wodka i wino tanie:-)

Gość koczoriko
No to ja nie wiem, kiedy tam byłaś(eś?), bo ja mam zgoła inne wrażenia. Plaże były normalne, ludzie sympatyczni, dużo studentów i młodych osób, fajne dyskoteki, piwo tanie i pyszne, czasem widać kogoś, kto przecholował, ale u nas to nie? Można robić zakupy, szczególnie odzieżowe, po niższych cenach. Jedzenie w mniej turystycznych zakątkach pyszne i niedrogie. Spotkałam się z miłym traktowaniem, ludzie byli chętni do pomocy, często zagadywali. Bułgaria jest OK! :)

Byłam w Bułgarii jeszcze za komuny, pamiętam, że okropnie tam traktowali Polaków. Kelnerzy nie chcieli obsługiwać w restauracjach i obsługiwali najpierw np. NRD-owo a na końcu Polaków. Źle mi sie Bułgaria kojarzy i wolę jechać gdzie indziej niż tam do pastuchów.

Gość polecam Obzor i
pensjonat Katia

Ktos powyzej napisal, ze Kranevo poleca, ale to jest mala miejscowosc i przy hotelikach jeden wielki plac budowy,nawet przy Fregacie, najladniejszym hotelu w tej miejscowosci, dookola bylo klepisko. Bylam w Albenie i plaza przeszlismy do Kraneva. Na plus - na pewno sa ceny, czulismy sie bardzo swobodnie,wszystko bylo smiesznie tanie, w restauracjach pyszne jedzenie, uwaga na ogromne porcje, nie dalam rady zjesc wszystkiego, mila obsluga. Salatke szopska polecam :) Na minus - sprzataja w hotelach byle jak, plaze nie za czyste.

Gość koczoliko
Stelka, teraz w Bułgarii to zupełnie inna bajka! Po pierwsze są w UE, co bardzo się przeniosło na jakość usług, infrastrukturę, dostępność produktów, no wszystko. To prawdziwy kraj europejski :) Kapitalizm robi swoje, nie ważne, skąd przyjeżdżasz, ważne, że mas turystyczną kasę do wydania ;) Jako polka byłam tam dobrze traktowana, tak samo, jak inni turyści. A naszych rodaków było tam całkiem sporo.