Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość margolka

papierosy

Polecane posty

Gość margolka

Witam Otóż......wybieram sie do przyjaciół do Szkocji podczas długiego majowego weekendu. Jedyna rzecz o którą poprosili, to fajki i polska kiełbasa:). Wiem, że można przewieźć tylko 200 sztuk papierosów, trochę to mało, zważywszy na to , że również jestem osobą palącą. Chicłabym zabrać chociaż ze trzy kartony. I teraz pytanie:" Czy jeśli celnicy znajdą w moim bagażu te nadprogramowe fajki, to co zrobią?" Czy tylko skonfiskują, czy będę musiała dopłacić jakąś kwotę, czy mogę dostać jakąś karę? Czy podczas odprawy już w Anglii, celnicy pytają co porzewożę itp. To mój pierwszy wyjazd za granicę, więc nie bardzo sie orientuję. Info szukałam w necie, ale zdania są bardzo podzielone. Z góry dzięki za pomoc .

Gość ech nałogowcy nałogowcy
zawsze Wam mało :D taniej Ci wyjdzie się odzwyczaić ;) a oglądałaś w tamtym tygodniu akcję w Dzienniku: jedna kobieta nie chciała drugiej dać papierosa, to ta druga, w złości, wyrzuciła jej śpiące dziecko przez okno :o z drugiego piętra, chłopczyk zmarł.

Gość margolka
mało....mało....:) Nie chcę wieźć na handel, tylko po prostu zrobić znajomym frajdę, poza tym nie płacę ani za pobyt ani za żarcie, przynajmniej tak mogłabym się odwdzięczyć :)