Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Leanne

Depilacja cukrowa-opinie

Polecane posty

Bardzo proszę o wszystkie opinie na temat tej metody. Czy jest bolesna?Czy na długo wystarcza?Czy usuwa wszystkie włoski? Jaka pastę cukrową(gotową)polecacie? czy z tej metody mogą korzystać osoby ze skłonnością do pękającch naczynek? Czy ktoś korzystał z tej pasty? http://www.allegro.pl/item187951272_camsakizi_pasta_cukrowa_wosk_i_depilator_depilacja.html

Gość hmmmmmmmmmmmmmmmmmhmmmmmmmm
wiesz co to wyszukiwarka... temat byl poruszany 100 razy

Wiem,ale na tamtych tematach nie ma wszystkich interesujacych mnie aspektów dotyczących tej metody. Poza tym, tych tematów nie ma wcale aż tak dużo.Inne są poruszane znacznie częściej.

Gość Pasta Cukrowa
Ja o pascie cukrowej dowiedziałam sie właśnie tu, na kafeteri. Stwierdziłam, że nie mam co ryzykować stratą czasu i zababraniem kuchni i kupiłam pastę na allegro (tą samą, którą podałaś w linku). Odpowiadając na Twoje pytania: CIężko powiedzieć, czy metoda jest bolesna, bo nie wiem co uznajesz za bolesne. DLa mnie jest całkowicie bezbolesna, choć przy depilacjia pachwin nie jest przyjemna. Czy wystarcza na dlugo? Nie wiem czy chodzi Ci o wydajność pasty czy na jak długo usuwa włoski. Słoiczek pasty starcza na kilka miesięcy, później na koło pół roku. Co do pytania, czy usuwa wszystkie włoski, dużo zależy od sposobu w jaki będziesz pasty używać. MI się udaje usuwać 99% włosków. Co do pękających naczynek dużo zależy od stopnia wrażliwosci i sposobu w jaki będziesz urzywać pasty. WIększość osób poleca nakładać pastę zgodnie z kierunkiem wzrostu włosa i zrwyanie jej pod włos - popękane naczynka gwarantowane. W ogóle nie rozumiem, skąd wzieła się ta idiotyczna metoda, która całkowicie niweluje właściwosci pasty, które odróżniają ją od innych środkó do depilacji. Jeśli jednak nałoższ pastę "pod włos" po czym usuniesz ją zgodnie z kierunkiem wzrostu włosa, duża szansa, że skóra się nie podrażni, a naczynka nie popękają. Ważne jest też, zeby przy ściąganiu dobrze naciągnąć skórę - wtedy depilacja jest bardzo łagodna, nie ma tutaj wyszarpywania włosa, tylko "wysuwa się" on ze skóry. Ciężko to opisać, ale przy poprawnym zastosowaniu pasty tak właśnie jest. Dodam od siebie, że uzywanie pasty nie jest łatwe. Ja zurzyłam pół słoiczka, zanim załapałam o co chodzi. Trzeba sie też nauczyć ja podgrzewać i ugniatać. ALe naprawdę warto! Mam lekkie objawy hirsutyzmu - moje ciało zawsze pokrywało mnóstwo czarnych włosków. Próbowałam przeróżnych metod depilacji - przez lata urzywałam depilatora, ale nie byłam z niego zadowolona, bo włoski osłabiły się jedynie do pewnego stopnia, ale potem wcale ich nie ubywało. Nogi miałam wiecznie pokryte czerwonymi kropkami. NAwet depilatorem, musiałam depilować się co dwa dni! Odkąd odkryłam pastę cukrową, depilacja ma miejsce tylko raz na dwa trzy tygodnie i włoski naprawdę znikają! Nie tak jak po depilatorze - po paście poprostu przestają rosnąć. Z każdą depilacją jest ich coraz mniej. Tera znawet jeśli trochę sie "zapuszczę" na nogach mam bezbarwny meszek. Nie to co kiedyś! Gorąco polecam!

Gość zosia_samosiaaaaaaa
dla mnie jest strasznie bolesna... zwlaszcza tam na dole -istny horror :( nigy wiecej tego nie zrobie...

Gość zosia_samosiaaaaaaa
poza tym depilowalam sie tam na dole pare dni temu i juz mam "3 dniowy zarost" ktory drapie :( wcale tak wolno nie odrastają...

Gość Pasta Cukrowa
Pewnie źle jej urzywasz :P WIększość kobiet w Polsce chrzani sprawę :P CZęść nie naciąga odpowiednio skóry i jeszcze sie dorabiają olbryzmich krwiaków. ALe cóź, to nie jest metoda dla każdego.

Bardzo dziękuję za opinie i porady:) Zamówiła już sobie na allegro tą pastę, jak dojdzie, to wypróbuję:) Skorzystam z twojej metody. A jeszcze jedno pytanie:jakiej mniejwięcej długości powinny być włoski, aby można było przeprowadzić depilację?

Gość Pasta cukrowa
Z 3-4 milimetry polecam. Mogą być dłuższe, ale wtedy szybciej zabrudzisz pastę no i mogą trochę ciągnąć. Jak będziesz miała wprawę w urzywaniu, to nawet 2-3 milimetrowe bedizesz bez problemu chwytać.

Gość kupiłam dziś plastry Perfecta
z cukrowy woskiem, wieczorkiem sobie użyje. Miał to ktoś może?

Gość może to głupi pytanie
ale czy taką paste można zrobić samemu? jeśli tak to podajcie przepis

Można,ale nie znam przepisu.Poszukaj sobie na innych wątkach o paście cukrowej, na pewno gdzieś będzie:)

Gość zosia_samosiaaaaaaa
jasne- 1,2 szklanki cukru , wody i sok z polowy cytryny- to na ogien gotujemy na malym ogniu az bedzie brazowa-studzimy a reszte znajdziesz w wyszukiwarce :)

Gość może to głupi pytanie
dzieki:)

Gość Anetka9
Do Pasta Cukrowa Mam pytnie? czy jak juz podgrzałaś ta paste co kupiłas na allegro to czy długo ugniatałaś ją zeby móc się juz depilować??? bo jak jak podgrzeje i jak ugniatam dłuzej niz 5 min to sie robi bardzo lepka i juz sie nie da nia depilowac ;( POMOCY!!!

Gość Zmasakrowana
właśnie jestem po wypróbowaniu zachwalanej niesamowicie depilacji cukrowej MOOM. Dla mnie masakra. Boli tak samo jak depilator, wcale nie jest wydajne ( na łydki zużyłam prawie cały słoik) i co najgorsze w życiu takich KRWIAKÓW nie miałam!!! WYGLĄDAM JAKBY KTOŚ MNIE LAŁ 3 DNI BEZ PRZERWY!!!Nie polecam!!! Najlepiej chyba jednak odkładać na laser:/. Dla mnie działa dokładnie jak wosk o tyle,że łatwiej to paskudztwo zmyć. No i jest cholernie drogie...

Gość shiatsiu
Metoda jest bardzo dobra, sama od roku depiluje pachy i bikini glebokie ta metoda i za kazdym razem jestem zadowolona. Polecam Pania Gosie w salonie na WIlanowie- na ul. Marconich 3. Przesympatyczna, otwarta osoba, zero krepacji!!

Gość Flinka67
Kiedyś myślałam, że taka depilacja to świetna sprawa. W końcu udałam się na taki zabieg do wrocławskiego salonu. Niestety efekty były nietrwałe, włoski bardzo szybko odrosły. Od tamtej pory stosuję wosk do depilacji hb i coraz bardziej podoba mi się ta metoda. Raczej nie pójdę kolejny raz na depilację cukrową.

Gość gość
Polecam usuwanie owłosienia enzymami od razu po depilacji pastą cukrową. Super sprawa! I nie trzeba czekać specjalnie na okres jesienno-zimowy jak przy laserowym usuwaniu włosów. Sama wykonuje na sobie depilacje pastą cukrową, a potem nakładam enzymy. Włosy są nie dość że rzadsze to jeszcze cieńsze. Im częściej robię tym jest ich mniej :) Kupuje go u swojej kosmetyczki. Jak chcecie coś więcej poczytać, to podsyłam linka ;) http://www.dermaluto.com.pl/nowosci-i-promocje/ Polecam! :)

Gość gość
Aga93 to zależy czy depilację pastą cukrową robisz sama czy w profesjonalnym salonie. Ja też miałam takie problemy, gdy depilowałam sama, teraz chodzę do salonu i widzę , że przed i po depilacji są nakładane specjalne płyny i jeszcze nigdy nie wyskoczyły mi krostki. Jedyny minus w moim przypadku, że czasem swędzi mnie skóra gdy włosy zaczynają odrastać.

Gość gość
Od zawsze miałam problem z wrastajacymi wloskami. Zachecona komentarzami i opiniami n temat pasty cukrowej (dzięki której rzekomo nie wrastaja się włosy) zakupiłam gotowa pastę cukrowa. Depilacja dość bolesna jeśli chodzi o okolice bikinii i pachy, na nogach jak dla mnie mało bolesna. Po depilacji skóra gładka i przyjemna w dotyku. Niestety jestem zawiedziona jeśli chodzi o wrastanie włosków - mimo peelingu i nawilżania skóry wrosnely się WSZYSTKIE odrastajace wlosy... ból, krosty i ropniaki w miejscu wrastania - więc nie uważam, że depilacja pasta różni się jakoś od depilatora czy wosku. Niestety :(

Jeśli jesteś osobą ze skłonnością do pękających naczynek, to polecałabym najpierw spróbować tej metody w gabinecie kosmetycznym. Ja ze swoimi obawami udałam się do SCM estetic w Krakowie, ponieważ tam mieszkam. Do tej pory regularnie chodzą na depilację i zawsze wychodzę zadowolona.

Gość Mirela Sak
Hej Sylwia, zabieg depilacji jest przyjemny tu masz filmik o depilacji laserowej https://www.youtube.com/watch?v=jYej8j9cNGQ pamiętaj usługi nie jest najważniejsza , polecam dowiedzieć się trochę o różnicy między laserami Lightshher i Vectus

Gość Kasix 26
Polecam naturalne metody Od kilku lat stawiam na pastę cukrową. Do tej pory widzę same plusyNie mam żadnych problemów z wrastającymi włoskami i bliznami. Na początku chodziłam do sklepu gotową pastę cukrową, ale taka domowa jest jeszcze lepsza. Tutaj jest ciekawa strona o tym http://depilacjacukrowa.com.pl/zalety-depilacji/

Gość Pani doktor 123
Znajoma zrobiła sobie depilacje laserową, to był gabinet z laserem Palomar Vectus. Jest mega zadowolona. Wcale nie musiała robić wielu zabiegów. Było w sumie bezbolesne.Słyszałam, że po depilacji innymi laserami można mieć nawet oparzenia. Laser ma czytnik, który dostosowuje moc do typu skóry.

Gość Pani doktor 28
Moja koleżanka zrobiła sobie depilację laserową, jak dobrze zapamiętałam, to wybrała gabinet z laserem Palomar Vectus . Jest bardzo zadowolona. Też byłam zaskoczona rezultatem. Już po jednej sesji zauważalne były efekty. To był bardzo dobry wybór. Było bez bólu i podrażnień. W pełni zadowalający skutek. Jeśli myślicie o depilacji laserowej, to naprawdę mówię - tak warto. www.kor.com.pl/zdrowie-i-uroda/depilacja-laserowa-zabieg-dla-kazdego