Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość elememe

mam hiva...

Polecane posty

Gość i wszyscy szukaja
masz rodzine ?? w sensie zone, dzieci ?

Gość elememe
moi znajomi ( Ci, którzy wiedza) nawet o tym nie myśla przy codzienych kontaktach. A na czym polega narkomania Twojej koleżanki? tzn. od czego jest uzależniona i ile to trwa?

Gość o patrz
a ja mysle ze czlowiek to takie zwierze ktore do wszystkiego moze przywyknac i ze wszystkim sie oswoic - jesli chce! gdybys byl moim znajomym - gdybym sie dowiedziala, wywarloby to na mnie tylko taki wplyw, ze martwilabym sie o Ciebie i mysle ze po prostu - znajomych masz ze zdrowym podejsciem do zycia skad inad - strachowi tez sie nie dziwie, aleeee - mozna go oswoic :)

Gość elememe
żony ani dzieci nie mam, ale mam dziewczynę, z którą mieszkam od paru lat.

Gość i wszyscy szukaja
a ja..nie mam pojecia tak naprawde jakbym sie zachowala w takiej sytuacji. mysle, ze najpierw bym sie bala blizszych kontaktow ale z czasem chyba bym sie z tym oswoila :)

Gość o patrz
oswoilabys sie, na pewno - jesli osoba chora - na jakakolwiek chorobe bylaby Ci bliska

Gość
o patrz wiec ja mowie,ze bym sie dalej spotykala. elememe Kolezanki juz nie widzialam pare lat:-o ,najpierw ja wyjechalam,potem Ona.Tak naprawde,to ja nie wiem,czy Ona jeszcze zyje. Narkotyki (dzis juz bedzie okolo 10 lat)-to zycie mojej kumpeli,przez nie zostawila dwoje dzieci...

Gość i wszyscy szukaja
nie mowimy tu o jakielkolwiek ( o mojej czy Twojej). w tym przypadku mozna sie zarazic ...dlatego nie wiem jak bym sie zachowala. mam meza i dziecko, balabym sie o nich

Gość elememe
ja sam się początkowo bałem, ale to wynika z niewiedzy na temat wirusa hiv. ludziom się wydaje,że zarażony to narkoman, prostytutka albo gej.że jak ktoś ma hiv, to zaraz umrze. że to tak łatwo się zarazić - prześpisz się z takim i już masz hiv.i najczęściej - mnie to jnie dotyczy, ja nawet nigdy nie stałem obok "hivowca".. Ja też , jak się dowiedziałem, to myślałem, że niewiele życia mi zostało, bałem się , że zarażę rodzinę (początkowo rodzice kazali mi używać odzielnych tależy i sztućców :-D)..

Gość ciekawe ile osób
ma hiva i nie wie o tym...............

Gość
Mozna wiedziec jak sie zaraziles?

Gość elememe
i wszyscy szukają nie ma się czego bać :-) takich jak ja na prawdę spotykasz na co dzień i gdyby zwykły kontakt czymś grozil, to nie wiem, czy do dziś ktoś by się uchował przed tym wirusem..

Gość o patrz
rozumiem, ze bys sie bala - to naturalna reakcja ludzka - strach o rodzine, o siebie. ale bronie swojej opinii, nie wyobrazam sobie, zeby odwrocic sie od przyjaciela, bo jest chory (mowie o sobie, nie oceniam nikogo)

Gość i wszyscy szukaja
heheh elememe faktycznie tak naprawde malo wiem o tej chorobie. czasem zastanawialam sie czy nie jestem nosicielem (robilam badania) . nie chce pisac, ze bylabym ok w stosunku do zarazonej osoby - latwo jest napisac calkiem inaczej jest...zrobic

Gość
Mysle,ze ludzie juz wiedza w jaki sposob mozna sie hivem zarazic ale wlasnie to przez ten strach o wlasne i rodziny zycie patrzymy na takie osoby inaczej,boimy sie ... Jest to przykre ale prawdziwe.Nawet jesli utrzymujemy kontakt z chora osoba ,to podswiadomosc nam dziala. No... mi tak sie wydaje,nigdy nie mialam swiadomego kontaktu ale wiem co przezywalam czekajac na wyniki testow kolezanki.

Gość elememe
to, że byś się bała wcale nie oznaczałoby , że nie jesteś ok. to naturale, choć przy zwykłych kontaktach zbędne. człowiek przez lata przezwyczaja się do różnych reakcji, też do strachu. jedyne co boli, to agresja i wrogość :-(

Gość
o patrz (mowie o sobie, nie oceniam nikogo) Ja bym dalej przy takiej osobie byla,wiem ,ze sie nie zaraze ale strach pozostaje, balabym sie,mimo swojej wiedzy.Rozumiesz?

Gość o patrz
mialam znajomych - dwoje, oboje byli zakazeni wirusem - nie wiadomo, ktore zakazilo ktore - oboje byli narkomanami - chlopak nie zyje - nie z powodu wirusa, dziewczyna od kilku lat na odwyku - nie wychodzi bo sie boi ze wroci nie byli w zasadzie przyjaciolmi - znajomi, ale znalam ich cale zycie - to samo osiedle - nie odwrocilam sie, nie uciekalam przed nimi, z nim mialam mniejszy kontakt, zwlaszcza pod koniec, bo on uciekal od ludzi, ale z nia mialam kontakt az do odwyku, spotykalam sie z nia dosc czesto - dlatego wiem, ze strach mozna oswoic, wiedzą, przemysleniem tematu..

Gość elememe
mój przyjaciel ( a jest ze mną zawsze bardzo szczery..) zapytany kiedyś o to odpowiedział, że on nawet o tym nie myśli, po prostu zapomina :-) to miłe! zaraziłem się przez narkotyki :-( a nawet nie byłem narkomanem...

Gość o patrz
Balbi - ja nie pnę do Ciebie! Nie pnę do nikogo! Dlatego napisalam wyraznie ze nikogo nie oceniam - luuuudzie, ja Was nie znam - jak moglabym Was oceniac?

a ja dziekuje za poruszenie tematu. kiedys szukalam cos na ten temat na kafe, ale nic ciekawego nie bylo, a juz napewno zadnego swiadectwa. nie jestem nosicielkom i nie mialam ryzykownych zachowan, ale dziwi mnie jak malo w naszym kraju sie o tym mowi. dobrze, ze ktos poruszyl ten temat i moze teraz wiecej osob cos napisze. to zabije uprzedzenia na codzien;]

Gość i wszyscy szukaja
widzisz elememe to zalezy, jak widze cpunow (na starowce na przyklad bo z wawy jestem ) panicznie sie boje i nie chodze w takie miejsca ale w sumie to o narkomanow tylko i to tych skrajnie wyniszczonych mi chodzi. co do agresji - tu nie o to chodzi, czesto ludzie sa agresywni ze strachu wlasnie

Gość
elememe Ja bym sie nie nadawala na tak wspanialego przyjaciela:-o:-o. Masz szczescie ,ze ktos taki obok Ciebie jest.

Gość elememe
i dobrze, że sie ich boisz. bywają niebezpieczni, ale nie ze względu na ewentualnego hiva tylko nałóg. Balbi nadajesz się pewnie, tylko na szczęście nie miałaś okazji się przekonać..

Gość
elememe Pytales od czego uzalezniona jest moja kolezanka.Ja sie na tym nie znam ale w zyle sobie dawala (kompocok) sama tez sobie czasem cos tam zgotowala ,maczek z ogrodkow (salata na to mowia).

Gość
No i wpadla dziewczyna. A potem tylko strach--pozytywna,negatywna?--- bo przy takim nalogu,to juz na nic nie patrzyla i strzykawki pozyczala.

Gość i wszyscy szukaja
cholera musze isc :( elememe..powodzenia zycze i zdrowia :) 🌻

Gość
elememe Szacunek dla Twojej dziewczyny.

Gość o patrz
i na mnie czas z pracy do domu - elememe - zdrowka duzo!!!! i wszystkiego dobrego :)

Gość elememe
dzięki Wam za miłe słowa. dziewczynę mam kochaną :-)