Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dzidka24

polki z Norwegii odezwijcie sie.......

Polecane posty

Witam :-) Oczy mi się same zamykają, najchętniej bym poszła spać, a tu czekam za autobusem. Za godzinę będę już w trasie na lotnisko w Warszawie. Muszę przyznać, że takie podróżowanie jest trochę męczące, ale strasznie się ciesze, że chociaż ten bezpośredni autobus mam na lotnisko, który przyjeżdża ok 90 min przed odlotem :-) Jestem po weekendzie spędzonym na uczelni - ostatnim w tym roku kalendarzowym. My święta spędzimy w Polsce. Co prawda ja do swojego domu rodzinnego przyjadę dopiero po świętach, ale za to na prawie 3 tygodnie. Pozdrawiam serdecznie.

Gość Alicja-22
Witam wszystkich:) Nie miałam inernetu przez weekend,ale już na szczęście dziś jest:) Troszkę poczytałam wasze recenzje bo nazbierało się ich troszkę. Ja jeszcze od dziś 13-ście dni i będę w domku na 3 tygodnie w tym czasie muszę Wam się pochwalić,iż zawrę związek małżeński:) i po Nowym Roku już wrócimy tu jako małżeństwo:):) Troszkę przeszłam tu złego,a mianowicie w 3 mcu ciąży poroniłam i miałam tu w Norge łyżeczkowanie-ale nie będę zanudzała(było to straszne).Więc teraz musi nadejść czas dla mnie dobroci życiowej,a pierwsze co to właśnie będzie to mój ślub:) POZDRAWIAM SERDECZNIE I 3MAJCIE SIĘ PAPA:):)

Teściowo to nie jest wyśmiewanie się tylko podejście do tematu z humorem.Mój mąż sam sie z tego śmieje i twierdzi że nie może wszystkiego umieć:),chociaż coraz lepiej mu pranie wychodzi:).I naprawdę zawsze gdy robi pranie ociera pot z czoła(czasem sie zrywa tak śmiesznie że umieram ze śmiechu),marszczy brwi i mówi że jeszcze parę lat a opanuje to do perfekcji:).Zagląda na to forum i wie o czym na nim pisze:). Trochę luzu,nie spinaj się tak bo to szkodzi zdrowiu. Pozdrawiam

Gość kedzior
witam no dziewczyny ja zs 3 dni jade do domku wiec hcialam wam zlozyc zyczenia wszyskiego co najleepsze duzo zdrowia no i bogatego mikolaja hiii hiii ,pa pa ps FAKT PRYMUSKOM TO JA SZKOLE NIE BYLAM MOZE Z TAD TE BLEDY HII HII

Hej U mnie niestety sprawy się trochę skomplikowały :-( Nikt nie mówił, że będzie łatwo. Cóż w poniedziałek wracam do Polski, będę miała dużo czasu żeby zastanowić się nad pewnymi sprawami. Pozdrawiam serdecznie

Dobry wieczor,co tu tak cichutko? Czyzby przygotowania do swiat? A moze wyjazdow do rodziny? Bo ja sie wlasnie powolutku pakuje,w poniedzialek mam lot. A tam po drugiej stronie masa spraw do zalatwiania i terminarz przepelniony. Ale chodziasz bedzie aktywny urlop,jak zawsze zreszta Pozdrawiam papapa

Ja wracam szybciej niż planowałam. Pierwsze plany były na 23 grudnia i bilety kupione. Jednak okazało się, że muszę przylecieć do kraju do 19 grudnia jeśli chce podpisać umowę o stypendium. Więc na szybko rezerwacja biletu na poniedziałek. Całe szczęście, że tamten bilet rezerwowany był w SAS i oddadzą nam część pieniędzy :-) Więc czeka mnie miesiąc w Polsce. Mam trochę spraw do załatwienia m.in. sprzedaż samochodu, potem jego wyrejestrowanie, rezygnacja z ubezpieczenia. Mam też zimową sesję egzaminacyjną. Więc będę miała co robić. A moja siostra się wyprowadza się jutro z domu, więc będzie trzeba mamie pomóc przy przemeblowaniu i świątecznych porządkach. Powiem wam szczerze, że nie lubię tego świątecznego zamieszania. Nagle się wszystkim przypomina, że trzeba zakupy zrobić - tłok w sklepach nie do zniesienia :-( A i w domu mama sobie przypomina, że cały dom powinien lśnić - tak jakby gruntowne porządki + mycie okien było tylko w okresie przed świątecznym :-/ W Święta też nici z odpoczynku, bo jako kobieta stoi się albo w garach albo w zlewozmywaku, bo to rodzinka się zwala a wiadomo, że \"gość w domu to Bóg w domu\" - czy jakoś tak, choć pewnie lepiej pasuje \"zastaw się a postaw się\" Uprzedzam, że nie pochodzę ze zaściankowej wsi. Ale od momentu kiedy zdałam sobie sprawę, że Święta są organizowane dla dzieci, a dla dorosłych to niezła praca i stres, lubię je zdecydowanie mniej. Oj, ale się wyżaliłam.

Gość Paula Elverum
Hej wszystkim .Szukam fajnych osob do pogadania (nudy kiedy maz jest w pracy pewnie nie jedna z was ma tak samo) Pozdrowionka

Halo,halo tu Stange,czesc wszystkim,u nas pomalutku leci,ale juz jutro my lecimy . Chyba w Polsce nie bedziemy mieli dostepu do internetu,wiec juz dzisiaj chcialabym Wam zyczyc zdrowych i wesolych Swiat Bozego Narodzenia oraz szczesliwego Nowego Roku,...................................no i mysle ze troche tej zimy stad zabierzemy ze soba zeby i inni mogli sie tez nacieszyc.Pozdrawiam Witaj Paula Elverum,przekonasz sie,ze tutaj sa same fajne dziewczyny mozna tutaj sie wyplakac,one wysluchaja,a kiedy jest sie czym cieszyc,ciesza sie razem z Toba

Gość Paula Elverum
TeZ TAK MYSLE :) My tez zyczymy ci wesołych i udanych swiat :) A jesli chodzi o sniego to bierz go tyle ile dasz rade:) Pozdrowionka

NIECH MAGICZNA NOC WIGILIJNEGO WIECZORU PRZYNIESIE SPOKÓJ I RADOŚĆ . NIECH KAŻDA CHWILA ŚWIĄT BOŻEGO NARODZENIA ŻYJE WŁASNYM PIĘKNEM A NOWY ROK 2009 OBDARUJE WAS POMYŚLNOŚCIĄ I SZCZĘŚCIEM

Hej dziewczyny U mnie wszystko pomalutku We wtorek podpisałam spokojnie umowę o stypendium a wczoraj sprzedałam samochód :-) jutro go wyrejestruje i po sprawie. Zostanie tylko odliczanie do Świąt :-) Pozdrawiam

Hej hej. No wlasnie ja sniegu wzielam ile sie dalo a i tak stopnial bo tu ciagle deszcz albo w plusie. No trudno swieta beda bez puchu, ale to juz norma. Spraw troszke pozalatwialam ,jeszcze zostal notariusz i elektrocieplownia. Pozdrawiam.

Gość majdo4
czesc dziewczyny! Moj maz szuka pracy w norwegii jako kierowca c+e,adr,ma 17 lat doswiadczenia ,ni9e zna norweskiego,zna angielski

Gość Alicja-22
witajcie:) We wtorek wróciłam z Polski,ale nie wiem jak Wam.. Nam się nie chciało tu wracać jak nie wiem co,ale 3ba było,chcąc czegoś się dorobić w życiu... Kurcze zleciało Nam te wolne ponad 3 tyg w domku,a powiem Wam,że czułam jak bym była tylko ,,jeden dzień,, :p 3ba się na nowo przyzwyczaić,bo do domku dopiero za 7-mcy:/ A co tam u Was słychać ciekawego i nie ciekawego???? POZDRAWIAM:):):):)

Gość smako-łyk
Cześć dziewczyny :) Mam do was pytanko i jeśli któraś z Was wie bardzo prosilabym o odpowiedź... Wybieram się za miesiąc z 10 miesięcznym dzieckiem na urlop do Norwegii,z lotniska muszę dojechać na miejsce autobusem ( 8 godzin jazdy :o ) czy za takie małe dziecko płaci się za bilet normalny,ulgowy czy może nic się nie płaci?? Pytam bo nie znam języka i na miejscu może być ciężko się dogadać z kierowcą ;) Pozdrawiam.

Gość nikagreen
dzieciaczki w Norwegii tak jak w Polsce do lat 4 jeżdżą za darmo. Kiedyś często jeździłam autobusami i nie zdarzyło mi się spotkać kierowcy, który nie zna angielskiego. Myślę, że nie powinno być problemów z dogadaniem się w autobusie. Kocyki i poduszki też są na wyposażeniu autobusu, więc dzidziuś będzie miał wygodnie:D Więc życzę udanej podróży:DDD

Gość smako-łyk
nikagreen dziękuję Ci bardzo za odpowiedź mam nadzieję,że dam radę te 8 godzin z moim malusziem ;) Już nie mogę się doczekać wyjazdu :) Pozdrawiam serdecznie.

Gość nikagreen
Nie ma za co:) Myślę, że nie będzie tak źle. Moje dzieciątko zazwyczaj było tak zmęczone że po 20 min zapadało w kamienny sen:D I spokojnie przesypiało 12h podróż autobusem. ale był troszkę starszy niż Twoja pociecha, miał ok 2 latek. Pamiętaj tylko żeby znaleźć dobre miejsce w autobusie tzn. z dala od drzwi, bo na postojach nie zawsze je zamykają i może owiać dzidziusia. Pozdrawiam i życzę udanej podróży:)

czesc deziewczyny co sie dzieje tak dobrze ze nie macie czasu pisac czy tak zle ze wam sie nie chce pozdrawiam

Gość smako-łyk
Witam:) Mam jeszcze jedno pytanko odnośnie podróży z dzieckiem w autokarze czy muszę mieć swój fotelik samochodowy czy nie jest to wymagane?? Lecę już w piątek,sama z dzieckiem i jak jeszcze będę musiała zabrać fotelik to chyba się załamię :o

Gość romeonr1
witam z gury sory za bledy ale tak mam ...l,.,.,. czytalem wasze wypowiedzi o norwegi .,mnie interesuje norwegia piekny kraj, i ciekawy , bylem w niemcze i angli ., ale chce caly swiat zwiedzic ,. narazie dla rozgrzewki anglia . w niemaczech parelatmnieszkalem wiec jak u siebie .. angli jusz byla i dalej szwecja norwegi i jazda asz tam do gury samochodem ..,, morze jestem wariat ale mam 26lat i i tak malo czasu jest a swiat taki wielki .,specjalnie kupilemwielki samochud z wygodami chryslera grand voyagera .super na podrurze takie,. ogulnie jestem budowlancem spawaczem monterem i tak dalej ,i jeszcze sie ucze wkarzdym bac razi e w moich planach po norwegi jest ameryka puzniej rosja ,syberia ., chiny tybet itp ..... ale w norwegi chce osiasc, teraz jakpojade to na dlurzej posidzie w norwgi z pul roku i popracuje a puzniej biore pieniaszki lecedo ameryki i kupuje durzy amerykanski samochud kadilac cos w tym stylu oczywiscie cabrio ., i bede jezdzil i zwiedzal ze dwa miesiace...wkarzdym bac razie jest ktos kto durzo zwiedzal i lubi zwiedzac morze jest jakis klub cos wtym stylu . bo ja bede dokola swiata w trzy lata., i chce sobie to tak wszystko zorganizowac zeby wszedzie troszke popracowac w mniare morzliwosci godziwa praca,,,i dalej godnie jechac .dobra chyba wbilem sie nie w ten temat .,.,. wkarzdym bac razie jak kturas z pan by podzielala moje poglady,mazenia to zapraszam morzemy sie poznac i morze razem pojedziemy . bo znam pare osub ale sa niezdecydowane wiec czekal niebnde jak cos to muj mile romeonr1@wp.pl napiszcie w amrcu jade do norwegi .,., koncze bo jest puzno i jusz jestem bardzo spicy i to muj usmy dzien rzucenia palenia papierosuw jaknarazie dorze ,,.niepale ,, i ile zapachuw czuje nowych .,. na miescie niewszystkie sa takie mile .,., polecam zuccie pappierosy swiat jest piekniejszy.,.,.,.,.,.,. i wiem bledy ,,,ale warzny jest przekaz a nie ..... to tylko forma komunikacji nierozumiem czemu niekturzy sie tak zloszcza na bledy

Gość masakra 1
napisales, ze robisz bledy. to juz chyba twoj wlasny jezyk. kto tak pisze??????? tragedia!

no wlasnie ... nie ktorzy sie wkurzaja na blede a przeciez wazny jest przekaz .... to fakt rzecz w tym ze z Twojej wypowiedzi nijakiego przekazu odczytc nie mozna I nie pisze tego zlosliwie

Gość madziula_1980
dziewczyny mieszkam teraz w irlandii ale moze przeniesiemy sie do Norwegii. miałabym troche pytań odnosnie pracy, dotacji na mieszkanie na dziecko koszty zycia itd czy ktos zechcialby sie ze mna skontaktować gg 7886306.

Gość co za żenada
Jeszcze tu nie przyjechałaś a już pytasz o zasiłki i dotacje , może tak zarobiłabyś na siebie a nie żebrała , później jeszcze będziesz oburzona że tubylcy nazywają Polaków \"arabami północy\" ;/

Gość madziula_1980
Moze podpisz sie czarnym pseudo ?? chyba ze nie masz odwagi!!! Kolejny raz sie potwierdza ze Polak Polakowi wilkiem. Nie martw sie pracy Ci nie odbiore, chociaz pewnie dlatego tak bardzo sie buldoczysz i nie chcesz pomóc:( O zasiłki nie pytałam nie dopowiadaj sobie. A Twoj tekst o żebraniu był był tragiczny :( Gdzieś i tak uzyskam informacje.......... bez łaski

Gość Nie mam czarnego nicka
o poracę się nie boję bo ani ty ani twój mąż mi jej nie odbierzecie , zanim zaczniesz myśleć o jakichkolwiek benefitach może zapłać najpierw chociaż koronę podatku a nie zaczynasz życie w obcym państwie od "dajcie mi" . Teraz się obruszasz ale może powinnas najpierw poszukać pracy a nie zasiłków , wałaśnie typowe zachowanie "arabów północy"

Gość HBO
jeśli chodzi o dotacje na mieszkanie są ale tylko dla ludzi w trudnej sytuacji materialnej, uzyskanie takiej pomocy od państwa jest obwarowane wieloma wymogami. UDI zaostrza kryteria przyznawania pozwoleń na pracę i pobyt, jeśli twoje dochody będą za niskie nie dostaniesz pozwolenia. Więc skorzystanie z takiej pomocy nie wchodzi w rachubę.Zasiłki na dzieci są, dostaje każdy spełniający jedyne kryterium czyli musi legalnie pracować i odprowadzać podatki. Koszty utrzymania są wysokie ale i zarobki są odpowiednio wyższe, więc to chyba zrozumiałe. Wynajęcie mieszkania też nie jest łatwe, mieszkań jest mniej niż chętnych. A z pracą jest różnie, kryzys tutaj też dosięgnął gospodarkę. Redukowane są miejsca pracy ale specjaliści z wysokimi kwalifikacjami i ze znajomością języków zawsze znajdą etat.To tak w skrócie, chcesz wiedzieć więcej pytaj