Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość JeJa

Wzrost?!

Polecane posty

Gość JeJa

Mam kilka pytań na temat wzrostu: 1. Czy ma jakiś związek szybkosć i wczesność dojrzewania między osiąganym przez nas wzrostem (chodzi o to ,że ja nie rozwijam sie zbyt szybko,a pierwszego okresu dostałam w wieku dopiero 14 lat) 2.Czy rośnie się ciągle czy można kilka miesięcy nie rosnać a potem znów rosnąc? 3.Czy jeżeli jestem na diecie 1200-1400 kcal to ie uroosnę? Mam 15 lat, i tylko 167 cm wzrostu. W zeszłe wakacje miałąm 164 cm i urosłam 3 cm do stycznia tego roku , i na razie nic nie urosłam. Jak myślicie urosne jeszcze? Moim marzeniem jest 174 cm ... dodam ,że moja siostra ma 174 cm ,a w moim wieku miała już 172 cm , ale dojrzewała wcześniej ,bo okresu dostała w wieku 12 lat.

Ja też dostałam późno okresu. Na dzień dzisiejszy mam ok 168 cm i jeśli jeszcze urosnę to pewnie już nie wiele... A moja siostra ma aż 178. Jeja jestesmy w podobnej sytuacji :) Z tym, że ja już nie chcę rosnąć. A Ty czemu chcesz być tak wysoka? Wybierasz sie na modelke? :D

Gość czy urośniesz to nie wiem
ale tym, że jakiś czas nie rośniesz to nie przejmuj się bo człowiek rośnie skokowo. Co do diety to nie umiem za bardzo doradzić ale myślę że jeżeli chcesz urosnąć to musisz więcej jeść (oczywiście nie słodyczy) tak 1600 to myślę że minimum. Wzrostem się nie przejmuj:)(jak ja bym chciała mieć tyle co Ty masz). Ja jako dziecko zawsze byłam bardzo wysoka w porównaniu do rówieśników - co najmniej o głowę. Ale niestety jak miałam 11 lat dostałam okres i od tej pory już w ogóle nie urosłam:( szkoda.

Gość JeJa
No ja też też jako dziecko byłam wyższa od rówieśników ,a teraz wszystki pannice mnie przerosły; :( A ty ile masz lat Ratana?

Gość JeJa
No ja też też jako dziecko byłam wyższa od rówieśników ,a teraz wszystki pannice mnie przerosły; :( A ty ile masz lat Ratana?

Gość dfhjtu
mam 152cm wzrostu, okres dostalam jak mialam 9-10 lat zadna rewelacja zaczelam dojrzewac bardzo szybko jak dzis pamietam, jak na WF ubieralam za maly kostium kapielowy, bo byl obcisly i nie bylo widac biustu a jak ciezko bylo mi powiedziec przy calej klasie, ze nie bede cwiczyc bo jestem niedysponowana?

Gość loreleiiiii
w twoim wieku (15 lat) miałam 168 cm, teraz mam 181 :) rosnie sie do 21 roku zycia, nie przechodz na taka diete 1200, bo teraz zaczynasz dojrzewac,musisz dostarczac organizmowi witamin i składników odżywczych, hmm moglabym powiedziec jeszcze - nie pal, ale mi palenie nie przeszkodziło w osiagnieciu takiego wzrostu jak mam:) bedziesz miała tyle,ile natura ci zaprogramowała, mozna cwiczeniami sie wydluzyc o 1 czy 2 cm ale tyle,moim zdaniem powinnas o tym nie myslec, o za roznica ile masz wzrostu? ja tam nie "uwielbiam" mojej wysokosci,bo zawsze sie czuje jak wielkolub,wolałabym byc malutka,niziutka,zeby faceci mogli nosic mnie na rękach :D

Gość JeJa
Jasne ,że nie palę ;) Powiem więcej: nie znosze zapachu tytoniu, moja bacia jest palaczką...

Gość ....... żałosne
i bardzo dobrze, nie pal, to beznadziejny nałóg:) a jesli chcesz koniecznie byc na jakiejs diecie,to nie radze ograniczac kalorii,tylko postarac sie jesc zdrowo,samej sobie gotowac itp...zobaczysz, jak ugotowanie obiadu zajmie ci z godzine, to wtedy nie bedziesz miała ochoty wpierdzielac, naprawde dobre jest takie "celebrowanie" posiłkow, doprawianie itd, ja jestem na South beach, w ogole straciłam ochote na słodycze, sama sobie gotuje i teraz jakies wykle kanapki mnie nie satysfakcjonuja,wole jakies wymyslne z kiełkami itp :)

Gość Jeja
a kto odpowie na moje 2 pierwsze pytania?

Podobno ma. Ja miałam 11 lat i urosłam do 164 tylko. Właściwie po podstawówce tylko 2 cm. Ale liczy się wszystko geny i to nie tylko te po rodzicach, ale i po dziadkach etc.

Gość JeJa
bo moje koleżanki mają juz ponad 170 cm wzrostui - to jest dzisiejszy standard.Czy to znaczy ,ża ja jeszcze mogę urosnąć do 174 ,a moje koeżanki nie będą juz rosnąć? Czy np. ja urosnę ,ale koleżanki też np. do jakiś 178 cm?

Gość hmm.......
A jak się dojrzewanie wczesne czy późnie ma mieć do wzrostu? Generalnie od dostanie okresu się raczej nie rośnie albo rośnie mało. Ja dostałam okres jak miałam 11 lat i miałam wtedy chyba 172 a teraz mam 176. A tak w ogóle, to wcale nie uważam, że bycie wysoką wcale nie jest takie fajne :/