Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość od białego ryzu sie nie tyje

Lecze grzybice stop i nie wiem co mam zakładac na stopy skoro...

Polecane posty

Gość od białego ryzu sie nie tyje

powinno sie nosic tylko bawełniane skarpetki.A ja prawie nie chodze w adidasach do ktorych jedynie takie skarpetki pasuja.Chodze w pantoflach skorzanych, i do nich nie pasuja skarpety bawełniane.Poradzicie cos?

Gość pradaa
leczac grzybice nie zapomnij dezyfenkowac butow, bo za kazdym razem twoje stopy stykaja sie od nowa z grzybkiem, najlepsze beda chyba sandaly.....

Gość vanili
Są specjalne wkładki do butów, może kup, ewentualnie większe buty i cienkie bawełniane skarpetki. powodzenia

Gość ale chyba mnie nie
zrozumieliscie, mi chodzi o to ze nie chodze prawie w adidasach tylko pantoflach itp. i do tych butow nie pasuje zakładac skarpet tylko skarpetki z elastilu, a podobno przy grzybicy i nie tylko najlepsze sa bawełaniane ktore to przepuszczaja wilgoc itp.Bo jak to bedzie wygladało jak załoze skarpety bawełaniane np. do spodniczki i ładnych butow;).Piszesz o dezynfekcji...a czym dezynfekowac?Jakie to sa specjalne wkładki?

Gość no to jak wytłumaczysz fakt

spokojnie - noś rajstopy (do takich butów nie ma wyjścia) - tylko pierz je codziennie starannie - w aptece można kupić specjalne dezynfekujące tabletki do rozpuszczania ale nazwy nie pamiętam (jak powiesz w aptece że do butów będą wiedziały) - jak tylko możesz noś sandałki (na gołą stopę) choć wiem że niektóre posady wykluczają coś takiego, ale po pracy można - dokładnie stosuj zalecone leki

Gość rajstopy piore codziennie
ale piore w 40 %, a z tego co słyszałam aby zabic grzyba ,to podszebna jest wyzsza temperatura prania, bo wiadomo ze na rajstopach ktore nosze majac grzybice tez jest grzyb

ale skarpet też nie gotujesz przecież. ja przez to przeszłam - wiem co mówię grunt to max higieny nie noś też butów ze sztucznych materiałów (bo nie oddychają), dezynfekuj narzędzia do manicure

Gość musisz prac
skarpetki itp w temp. 60% zeby zabic bakterie pozdrawiam :)