Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kashi

planowanie dzidziusia po tabletkach

Polecane posty

Wlasnie skonczylam ostatnie opakowanie tabletek(yasmin) i zdecydowalismy sie z mezem na dzidziusia.Czy ktoras z was zaszla w ciaze juz w pierwszym cyklu po odstawieniu tabletek?

poczekaj chociaż z 3 miesiące zanim zajdziesz w ciążę....najlepiej idź do ginekologa, porób badania, zacznij brać kwas foliowy. Ja odstawiłam tabletki we wrześniu a o dziecko będę się starać na przełomie lipca i sierpnia.Teraz biorę kwas foliowy, jutro ginekolog, potem internista, w międzyczasie dentysta...powodzenia

Badania porobione i wszystko ok.Od dzisij zaczynam brac witaminki i kwas foliowy.Ciekawimnie tylko jak duze jest prawdopodobienstwo ze w ciaze zajde juz w pierwszym cyklu...

chyba duże, podobno, ale tylko podobno ciąża tuż po odstawieniu tabletek ma szanse być mnoga, więc jeśli planujesz np bliźniaki to ok:) Piszę podbno bo w zasadzie to chyba nie jest potwierdzone tak dokładnie, opinie są sprzeczne, ale na pewno szanse są bardzo duże...nie wiem tylko czy to tak bezpiecznie od razu po tabletkach być w ciąży, porozmawiaj z ginekologiem najlepiej. powodzenia

Na ulotkach pigułek najczęściej jest napisane, że mozna od razu zachodzic i że nie ma problemu. Moja ginekolog też mi powiedziała - musi pani zaczekac pol roku, aż wszystko wroci do normy. Biore tabletki 2 i pół roku, też Yasmin. Skoro jednak autorka topiku zrobiła wszystkie badania - może to wystarczy.... Zalezy jak dlugo brałas tabletki, a może co ginekolog to inne zdanie? Kto wie.... Ja też będę się starać o dzidziusia, ale w przyszłym roku. Odstawię pod koniec tego roku i zaczekam przynajmniej 3 miesiące... Badanie zrobię swoja droga. Tak chyba najbezpieczniej....

witaj.... ja zaszłam zaraz po ostatnip opakowaniu własnie yasmin i wszystko jest ok jestem obecnie w 23tc wszystko rozwija sie prawidłowo lekarz zadowolony polecam zrobic badani\\a podstawowe morfologia mocz toxo ja zrobiłam

Dziekuje za wszystkie odpowiedzi.Tabletki bralam krotko-3miesiace.Wiec mam nadzieje ze sie uda.Do dziela!!!