Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Julita 24

czy szkoła zawodowa to z góry przegrane zycie ?

Polecane posty

Gość Julita 24

kolezanki syn V klasa ma kłopoty z nauką,prawdopodobnie jest to wynikiem cięzkiego porodu-na pewno nie zda egz gimnazjalnego i nie ma co marzyc o maturze[psycholog doradził zawodówkę ].Dotychczasowe piątki i czworki to efekt kilkugodzinnej ,codziennej pracy mamy z dzieckiem;]Kolezanka jest załamana,płacze,twierdzi ,że synek przegral zycie,ze będzie glodował,nie znajdzie pracy,ma rację ? jakies rady ?

Gość niech mama
idzie do psychologa z takimi poglądami

Gość uszy w gooore
to chlopak wiec sobie poradzi :) a zawodowka nie jest zlym pomyslem - teraz brakuje wlasnie pracownikow fizycznych - slusarzy, spawaczy, czy innych do prac w fabrykach :)

Gość likwidacja10zxr
studia to przegrane życie trzeba mieć fach w ręku no chyba że za 5 lat znów nastąpi zmiana

Gość popieram matka
potrzebuje psychologa

Gość allaa
dziewczyno zawódowka teraz to swietny pomysł:) niech chłopak pojdzie na jąkąs budowlanke, teraz to jest bardzo w cennie

po studiach klepiemy biede..i jeszcze nas cwicza jak małpki w cyrku..ech szkoda gadać..POTEM NERWICE, MIGRENY, A WSZYSTKO PRZ TEN CHOLERNY BRAK SZACUNKU DLA LUDZI NAUKI.. dzis inaczej pokerowalabym swoim zyciem..ale juz ciut pozno

Gość dlatego chcę
pomóc kolezance,pokaze Jej Wasze opinie,ona uważa ,że po zawodowce bedzie nikim dla znajomych,nie znajdzie pracy,a jesli juz to będzie zarabial grosze,to jej jedyne dziecko,starała sie o nie ,leczyla a teraz rozpacza bo martwi się jego przyszłoscią-jej samej się nie przelewa

Gość allaa
ENI a jak bys teraz pokierowała swoim zyciem?:)

tak jak mialam kiedys zamiar..ale moja tez wystudiowana maumusia mi odradzila..no i glupia mloda uleglam..i gdyby nie to ze mam partnera wlasnie po zawodowie z dobrym fachem w rece to ja pani magister zdechlabym z glodu..i obdarta chodzila za te marne 1500zl..ot

Gość allaa
a co studiowałas sie mozna wiedzec?:)

nie trudno sie domyslić.. ale jakie to ma znaczenie?? pracuje w szkole jako nauczyciel..kur... niestety

Mój kolega zaczął od zawodówki, potem skończył technikum, studia i nawet zrobił doktotrat! Jeśli chłopak ma kłopoty z nauką zawodówka t świetne wyście. Na rynku pracy już brakuje fachowców w konkretnych zawodach, zwłaszcza związanych z produkcją i budownictwem. Ten stan nieprędko się zmieni. Jak będzie miał fach w ręku poradzi sobie w życiu dużo lepiej niż gdyby na siłę skończył ogólniak. A podnosić swoje wykształcenie zawsze może, jak będzie miał chęci i możliwości. Pozdrawiam!

moja kolezanka poszla sobie do zawodowy..zrobila fryzjerstwo..ja tez chcialam , mam do tego dryg(jak to sie mowi), potem zrobila mature..dzis ma elitarny salon, buduje domy dla dzieci, jezdzi samochodami.. a ja?? trace zdrowie dla bezstresowo wychowywanych cudzych dzieci...