Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość migiooo

NOWOCZESNE MAMY

Polecane posty

hmmmm to moze ja dodam swoje trzy grosze... Mam niespelna 4 miesieczna corcie, prowadze ksiegowosc jednej firmie (powiedzmy taka praca na niecale pol etatu, z tym ze papiery zabieram z firmy i wszystko robie w domu), studiuje dziennie na 5 roku (pisze juz tylko mgr i zajecia mam tylko we wtorek popoludniu i w srode rano - na ktore dojezdzam 160 km samochodem - mala zostaje w tym czasie z tata, a w srode z babcia, jak maz jest w pracy), wychodze czesto na zakupy - przewaznie z mala ale podoba mi sie to, do kina chodze juz bez dzidzi :)) . Jedno co musze przyznac, grunt to dobra ogranizacja. Mam meza ktory bardzo mi pomaga, babcie ktora sie nie narzuca ale wrazie potrzeby zawsze nam pomoze a to skarb. I mala ma bardzo pogodny charakter, jest zawsze usmiechnieta, nie placze i nie miala kolek a to tez bardzo wazne

Gość rowanka
wcale nie karmilam piersia i to nie dlatego ze nie moglam- po prostu obrzydzalo mnie to i obrzydza do tej pory; a moja KROLEWNA jest zdrowa, duza, inteligentna i w przyszlym roku idzie do podstawowki! do pracy musialam isc 4 miesiace po porodzie- przeplakalam 2 tyg ale ..jestem nowoczesna kobieta ;)

Gość bziczek
nie wiem co to znaczy nowoczesna mama:) Ale generalnie zamierzam zyć tak jak ja mam ochotę, na ile dziecko mi pozwol i na ile obowiązki podziele sobie z mężem. W nosie mam co inni uważają na temat spania z dzieckiem, karmienia i jeżdżenia na wakacje w ciąży z dzieckiem czy bez. Będę robiła tak by było dobrze dla mnie i mojej rodziny. Jestem w sobie ciąży, zyję swoim życiem i po początkowych atakach paniki u mnie i u najbliższych wszystko wraca do normy. Narazie zakładam że nadal chciałabym meć margines zycia dla siebie, jestem uz taka zosia samosia, że nie potrafie podporządkować siebie całej w 100% koms lub czemus. A jak będzie? a czas pokaże.

czy jestem nowoczesna nie wiem Jestem soba i zyje tak jak lubie:-) mam na wszystko czas a jednoczesnie staram sie aby mojemu synkowi niczego nie brakowalo ,by byl dzieckiem szczesliwym i kochanym Nie wracam do pracy nie dlatego ze nie mam ambicji tylko dlatego ze chce ten wyjatkowy czas spedzic ze swoim dzieckiem Prace mozna zmienic ale chwil spedzonych z dzieckiem nie da sie wrocic:-) pozdrawiam wszystkie mamy i nowoczesne i staromodne:-)