Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Luka

Bezradna liczy na pomoc

Polecane posty

za 2 tygodnie lece za granice . Jest to moja pierwsza podroz samolotem i strasznie sie boje , ze sie pogubie :/ i albo zostane na tym lotnisku albo wsiade nie tam gdzie trzeba . Czy moglby mi ktos pokrotce napisac jak to wyglada na lotnisku , co najpierw , gdzie sie udac , jak wyglada odprawa , czy jesli biore plecak to musze go oplacic ? Bede bardzo wdzieczna za kazdy wpis i prosze nie drwijcie ja prosze tylko o krotkie opisanie tego co sie dzieje na lotnisku gdzie podejsc itd

Gość ksiondzstefanKOPIA
czep się kogoś kto leci tym samym samolotem

Gość Sprzątaczka
czep się kółka od samolota

very funny... dalej czekam na wpisy ale bardziej konkretne i sensowne

Gość zaczynamy
1. wchodzisz na "odloty" 2. masz wielka tablice z wyswietlonymi lotniskami - szukasz swojego - obok masz numer stanowiska odprawy 3. jezeli juz odprawiaja - idziesz -dajesz duzy bagaz na tasme, maly ze soba , dajesz bilet, dostajesz karte pokladowa 4. przechodzisz do strefy wolnoclowej przez bramke z jakims "pogranicznikiem" ,ktory Ci sprawdzi paszport i karte pokladowa 5. na karcie pokladowej masz nr terminalu ,z ktorego wejdziesz na samolot - idziesz tam 6. jesli juz wpuszczaja - przechodzisz przez wykrywacz metalu, a torba,plecak jedzie na tasmie - sprawdzaja czy nie masz nozy czy nozyczek np. 7. czekasz az otworza bramke i wchodzisz "tunelem" do samolotu badz do autobusu ,ktory sie tam podstawi 8. wchodzisz do samolotu, zapinasz pasy i lecisz :) ps. bagaz podreczny do ok. 2-5 kg jest bezplatny .... (sprawdz u siebie w liniach ,ktorymi lecisz ) that's all 🖐️

zaczynamy jestes wielka dzieki.. a mam jeszcze pytanie czy do londynu dojade na dowodzie czy musze miec paszport i czy plecak tez daje na tasme bo zabieram ze soba jedynie plecak

Gość poradnik lotniczego
luka Najważniejsza sprawa, przed odlotem wejdź do strefy wolnocłowej i kup dużo torebek foliowych , takie reklamówki jednorazowe , kup 100 sztuk na zapas , zawsze zdobędziesz wielki plus u stuardes na pokładzie samolotu , nie mają tych torebek a do wymiocin i wyrzygań w samolocie są bardzo przydatne , zapewne często się dziwisz dlaczego na wysokim pułapie jest biała smuga za samolotem, dokładnie , to są te wymiociny , które stuardesy za okna samolotu wyrzucają :)

Gość poradnik lotniczego
luka Zapomniałem dodać, nigdy się nie zgadzaj kupując bilet na samolot aby w przyczepie lecieć , ta lina nigdy nie jest pewna, wygląda na smarowaną ale to tylko podstęp jest , bardzo się przerdzewia w czasie lotu !

Gość ona2000007
luka-w obrebie EU wystarcza dowod..paszport nie jest potrzebny

Gość ona2000007
jezeli plecak wazy wiecej niz 10 kg i jest duzy musisz go dac do bagaznika, wiec dajesz go na tasme.Wez ze saba maly bagaz podreczny na dokumenty, portfel czy cos z czego bedziesz korzystac w czasie lotu ( ksiazka, Ipod..)

Gość bez obaw
mozesz do londynu leciec na dowodzie,oczywiscie plastikowym nie starym zielonym.Dasz rade na lotnisku,ja jak lecialam pierwszy raz tez bylam zakrecona i przerazona ale dalam rade,nie jest az tak strasznie jak sie wydaje.Milej podrozy zycze!Aha zazdroszcze Ci bardzo z checia znowu zobaczylabym przepiekny londyn...

Gość bez obaw
niewiem czemu pisze o londynie cos mi sie pokrecilo he he

Linie Ryanair zezwalają każdemu pasażerowi na bezpłatny przewóz jednej małej sztuki bagażu podręcznego. Bagaż podręczny nie może ważyć więcej niż 10 kg i musi mieć wymiary mniejsze niż 55 cm x 40 cm x 20 cm.