Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

frettka

SKURCZE?????!!!!!

Polecane posty

NAwet nie wiem jak mam rozpoznac jak zacznie sie poród. Strasznie twardnieje mi brzuch- od 5 miesiaca jestem na fenoterolu , ale przez ostatnie dni nic nie pomaga. Brzuch co chwile twardnieje mieknie i w kółko. czy to juz skurcze???ja nawet nie wiem jakich skurczy mam sie spodziewac.Pomóżcie, jestem lekko spanikowana

Gość są to...
skurcze fizjologiczne przygotowujace do porodu, nic sie złego nie dzieje....

jak zacznie sie skurcz to wez zegarek i sprawdzaj czas miedzy skurczami .... jesli nastepne beda sie ZACZYNALY w tych samych odstepach czasu to najlepiej zadzwon do lekarza lub szpitala i zapytaj co robic.... a jesli bede co 4 minuty lub mniej to jedz do szpitala od razu... nic sie nie boj bedzie dobrze :]

Gość alaaL
ja btakze bralam F, do tego w 28 tyg bylam w szpitalu z tego powodu, wysokie ciesnienie, na dolnej granicy tetno dziecka, skurcze non-stop , no -spa 5x dzinnie do tego 2x w nocy...nikt mi nie powie ze ciaza to piekny stan :-P jak przyszlo co do czego, to bole byly od razu mocniejsze do tego szly od krzyza-nigdy takich nie mialam wczesniej, zaraz mialam co 8 min, kiedys tez mnie lapaly, ale nie trwaly dluzej niz 1 -2 godziny, a wtedy to juz 3 godz, dziecka nie czulam od 5 godzin-taki mialam ciagle twardy brzuch-bez przerwy no i pojechalam do szptala w 37 tyg, skurcze sa do porodu, rozwarcie na 3 cm od 35 tygodnia ciazy, ale podtrzymywali mi ciaze, bo to dopiero 37 tydzien i tak urodzilam w nocy, odeszly wody wiec musialam urodzic napewno jak przyjdzie godzina zero, poznasz te skurcze, zaswiadczam ze sam inne i bardziej mocniejsze no i regularne ;) pozdrawiam

pierwsze skurcze poczujesz napewno bediz ebolalo jak przy miesiacce

nie panikuj..wiele dziewczyn odczuwa twardnienie brzucha. sama tez to przechodzilam. bralam nospe 2x1 i duzo lezalam. nic ci nie pomoze tak jak odpoczynek i lesenie w lozku. bedzie dobrze.

Gość Axaa
Frettka, ale który to tydzień? :)

No witam.Dzięki za odpowiedzi.NO jestem teraz w 36 tygodniu. Wczoraj spanikowałam.Ale dzis juz troche lepiej. W piatek ide na wizyte do klekarza wiec moze sie czegos dowiem:) Jestem optymistką, ale powiem Wam coś....boje się i już.hehehe