Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość polko

zostaly mi 3 bialka-jak moge je wykorzystac?

Polecane posty

Gość polko

wiem, ze bezy sie robi ale nie wiem jak. A moze znacie jakies ciasto czy cos, zeby mozna bylo uzyc. Szkoda mi wyrzucic...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Andre
Zrob sobie kogel -mogel dodaj troche cukru i tez bedzie nawet :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość niepoważne towarzystwo aż się
kogel-mogel robi się z żółtek.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bezy robi się tak
polko - białka na pianę + cukier i do uchylonego piekarnika na 15 minut w temp. 150 stopni

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość brzydkie kobiety istnieją
Zrób pleśniaka, tam jest piana z białek właśnie... Przepyszne ciacho:classic_cool:

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
usmaz sobie jak jajecznice, albo dodaj do calych jajek i usmaz, albo dodaj do kotletow mielonych lub pieczeni (mielonki). a tej propozycji koglu moglu to sie usmialam :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość usmaż sobie
białecznicę ;):p

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość usmaż sobie
tak, robi się tak samo w dodatku zdrowsze danie wychodzi, bo cholero-sterolu nie posiada :p

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
bialecznica :D podoba mi sie :D do bialecznicy mozna dorzucic drobno pokrojone warzywka (papryka, pomidor, szczypiur ... ), ze nie wspomne o kawalkach wedliny lu sera - i masz pyszne pelnowartosciowe dietetyczne (jesli malo tluszczu w tym bedzie) danie :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość polko
dzieki, cos z tego bedzie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ale ty masz problem
wyrzuc je i koniec kropka, ani nie zbiedniejesz z tego powodu, ani się nie wzbogacisz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość e tam jadę w Polskę
białka można zamrażać bez żadnej dla nich szkody

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość polko
w koncu zjadlam bialecznice, bo bylam strasznie glodna. Ale fajny pomysl z omletem-nastepnym razem jak zostana to zrobia. A wyrzucac szkoda...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jak potrzebuję do jakiegoś dania same żółtka to nie wyrzucam nigdy białek, jeżeli akutalnie nie potrzebuję - zamrażam je w woreczkach. a z samego białka bardzo chętnie robię sobie kokosanki: ubijam na sztywno, mieszam z wiórkami kokosowymi (opcjonalnie słodzę) i smażę na oleju z obu stron na rumiano. gotowe posypuję cukrem pudrem. polecam :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ARA
Z białek robi się pyszne ciasto drożdżowe.1/2 kg mąki, 1 szkl. mleka, 4 dag. drożdży, 1 szkl. cukru, 10 dag. masła, 4 białka, połowa fiolki olejku arakowego. Robi się tak samo jak każde ciasto drożdżowe, jest lekkie puszyste i dłużej świeże.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×