Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ojejjjjjjjjj

Dziewczyny doradzcie co mam teraz zrobic

Polecane posty

Gość ojejjjjjjjjj

Tydzien temu skonczyl mi sie urlop macierzynski a ja nie zlozylam podania do pracodawcy o wychowawczy Nie wiem jak liczylam te tygodnie ze az tak bardzo sie pomylilam:-( Co ja mam teraz zrobic?? mam nadzieje ze mi pomozecie

Gość ojejjjjjjjjj
co powinno zawierac takie podanie ?? moze ma ktos gotowy przyklad??

Gość alaaaaaa77
w internecie znajdziesz gotowe podanie mozesz napisac "recznie" proszac o wychowawczy ja na decyzje czekalam w sumie miesiac... zlozylam miesac przed koncem, ale Ty nie masz co panikowac wg mnie poszukaj w necie

Gość alaaaaaa77
Warszawa, dnia...... Pracownik Elżbieta Nowak Pracodawca XYZ Sp. z o.o. Wniosek o udzielenie urlopu wychowawczego Na podstawie art. 186 kodeksu pracy wnoszę o udzielenie urlopu wychowawczego w celu sprawowania osobistej opieki nad moim dzieckiem Janem Nowakiem urodzonym dnia....w okresie od dnia ...... do dnia .....tj. w wymiarze....... Do chwili obecnej korzystałam z urlopu wychowawczego w okresie od dnia 1 stycznia 2004 r. do dnia 30 maja 2004 r. ....................../podpis/ Załączniki: - oświadczenie Krzysztofa Nowaka o braku zamiaru korzystania z urlopu wychowawczego we wskazanym okresie

Jesteś po macierzyńskim=nic Cię nie chroni. Oczywiście to pesymistyczny wariant, ale weź pod uwagę, że zamiast wychowawczego dostaniesz wypowiedzenie.

Gość ojejjjjjjjjj
alaaaaaa77 jestes kochana dziekuje bardzo:-) juz tydzien temu skonczyl mi sie macierzynski czy to ma jakies bardzo wazne znaczenie

Gość alaaaaaa77
a wzielas wypoczynkowy po macierzynskim? naleza sie 2 tygodnie, ja akurat przegapilam to :( a kazdemu sie nalezy ps nie ma za co :)

Gość ojejjjjjjjjj
szef mi nie da wypoczynkowego nawet o nim nie wsopominam mamo trojeczki wcale mnie nie pocieszylas:-)

Gość ojejjjjjjjjj
Czyli moge jutro zaniesc to podanie?? od kiedy bedzie mi sie liczyl wychowawczy??

Gość ojejjjjjjjjj
szef mnie zjezdzi :-( nie wien jak moglam sie tak pomylic:-(

Gość alaaaaaa77
zanies jutro, powiedz ze z powodu "choroby" dziecka bylas tak zalatana ze zapomnialas zupelnie o tym jezeli u Ciebie jest przewa miedzy macierzysnkim a wychowawczym to nie wiem od kiedy sie liczy ale na podaniu powinnas napisac raczej date w ktorej konczy sie macierzysnki a powinien zaczac wychowawczy czyli np ostatni dzien macierzysnkiego to 21.03 to wychowaczy powinien przyslugiwac od 22.03 macie ksiegowa w firmie? niech Ci pomoze, mi wlasnie ona pomogla :)

podanie o wychowawczy powinnaś złożyć conajmniej na 2 tygodnie wcześniej , czyli jak chcesz iśc np od 14 maja to 1 maja. Mam nadzieję ze wszystko ci się ułoży i szef jednak będzie wyrozumiały.

Gość ojejjjjjjjjj
Chyba naprawde z powodu choroby zapomnialam bo od swiat maly byl chory teraz mu ida zęby wiec nie mozna z nim wytrzymac Mamy ksiegowa tyle ze w innej miejscowosci bo tam jest zarejestrowana firma Nie mam jak jechac:-( alaaaaaa77 naprawde bardzo ci dziekuje prosze napisz mi jeszcze kto wyplaca te pieniadze bo slyszalam ze MOPS Czy tam tez trzeba cos zaniesc?? zaraz wroce ide wykapac malego bo zaczyna swirowac:-)

Gość ojejjjjjjjjj
iwala ja tez mam taka nadzieje

Gość alaaaaaa77
ja zanioslam tylko pracodawcy a pieniadze wyplaca opieka spoleczna, oczywiscie najpierw czeka sie na decyzje, co u mnie strasznie dlugo trwalo... mi 448 zl wplacaja na konto zawsze kolo 13-18 kazdego miesiaca wiesz co moze poszperaj w necie, zapytaj sie kogos b obeznanego co teraz zrobic i jak wypelnic wg mnie wypelniej tak jak powinnas (bez tego zapomnienia) i daj szefowi, powiedz ze z powodu choroby zapomnialas i b przepraszasz

Przykro mi, że sprowadziłam Cię na ziemię ale takie są fakty. Przegapiłaś to oceń na ile i czy zależy Ci na tej pracy, bo akurat byłam w \"podobnej sytuacji\" Tzn ja nie złożyłam wniosku o wych.bo do głowy by mi nie przyszło, żeby siedzieć dłużej w domu i pracodawca wykorzystał to - w pierwszym dniu pracy weszłam...a na biurku leżało wypowiedzenie:)

Gość alaaaaaa77
kurde to te nie jest optymistyczne: Jestem zatrudniona w firmie od 1995r. na czas nieokreślony.Od grudnia 2005r. do kwietnia 2006r. byłam na zwolnieniu lek.ciążowym.Potem był macierzyński, dalej zaległy urlop wypoczynkowy przerwany zwolnieniem lek. i dalej wypoczynkowy do końca 2006r.Od dnia 2.01.2007r.mam opiekę lek. na dziecko do15.01.2007r.Dzisiaj złożyłam wniosek o urlop wych. od dnia 16.01.2007r. na rok czasu.Dowiedziałam się od pracodawcy że wysłano pocztą do mnie wypowiedzenie o pracę z powodu nie złożenia wniosku z dwutygodniowym wyprzedzeniem na dzień 2.01.2007r.W dniu 2.01.2007r.przyjął przecież moją opiekę na dziecko.Czy pracodawca ma prawo mnie zwolnić na tej podstwawie?Bardzo proszę o szybką odpowiedź, gdyż wiem , że jeżeli odbiorę pocztę mogę odwołać się do sądu pracy w ciągu 7 dni..Nadmienię jeszcze,że pracodawcy nie ma w kraju przez ok 7 dni.Nie wiem co mam robić i na jakich przepisach prawnych mogę się oprzeć? ale jezli nie dostalas jeszcze wypowiedzenia, zreszta ono tez musi byc jakis czas na prziod, to jutro z rana lec do pracodawcy z wypelnionym wnioskiem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość ojejjjjjjjjj
no to nie jest dobrze:-( mysle ze mnie nie zwolni ale pewnosci nie mam Najwyzej jutro na mnie wyjedzie:-( albo mnie opieprzy przy pracownikach zeby mi pokazac kto rzadzi Tak czy siak jutro ze spuszczonym ogonem polece do pracy

Gość alaaaaaa77
dobrze robisz moze kup bombonierke w ramach gafy ze spoznieniem mysle ze bedzie dobrze zreszta wypowiedzenia tez nie dostaje sie z dnia na dzien skoro do dzis go nie dostalas to mysle ze jest ok :)

Gość ojejjjjjjjjj
ja tez mysle ze jest ok:-) najwyzej bedzie pokazywal fochy ale juz przywyklam:-) kupie jakies winko i bedzie:-) jeszcze raz dzieki