Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość singielK

jak radzicie sobie z długotrwałą samotnością?

Polecane posty

Gość Lonely tears
Nie można mieć wszystkiego. Np nie kazdy może mieć super samochód ale nie trzeba płakać z tego powodu.

Gość a ja ciągle
nie wiem po doiabła uzywacie nazwy singielka, skoro szukacie partnera!!!!!! 😠😠😠 cholera jasna singiel to zdefiniowany samotnik, który wcale nie szuka drugiej połówki bo jej nie potrzebuje!!!!

Gość SMS TO MY HEART
A jak się nazywa ten który wie że będzie sam bo nie jest interesujący.

Gość samotność mnie zabija
przyznaję się. nie radzę sobie!!!!!! mam dosyć!!!!! nie chcę już być sama!!!! ja już po prostu nie wytrzymuję!!!!!! jestem sama 3 lata i bardzo brakuje mi tego kogoś, dla kogo warto żyć czy ja chcę tak dużo?? chcę tylko kochać i być kochana.

Od wczoraj moja samotność nabrała innego wymiaru. Mężczyzna, którego kocham na swój sposób, a z którym i tak być nie będę jest prawdopodobnie terminalnie chory. Taka samotność w byciu obok, nie mogąc być \"z\" i lęk przed tym co będzie. Bo samotność, która potem może nadejść mnie przeraża. Sorry za smuty, ale to świeże. Muszę się wygadać.

ale co z tego :( jeżeli to jest twój jedyny kontakt z ludźmi to raczej nikt nie zgodzi się z tym że to zdrowe... zresztą co ja sie wypisuję jak znajomych nie mam ani realnych ani tym bardziej wirtualnych 🖐️ ... moje przegrane życie :(

Gość judith.
ja sobie nie muszę z nią radzić, gdyż jej nie odczuwam:) jest mi dobrze samej, nie odczuwam samotności:)

judith a jak długo jesteś sama? i co z myślą - będę sam/a do końca życia? sama - rozumiem bez partnera, nie bez przyjaciół

Gość judith.
a czemu zadajesz mi takie szczegółowe pytania?:)

Gość judith.
ach takkkk...;) no więc już nie utożsamiam pojęcia samotności z brakiem faceta, dla mnie samotność to brak przyjaciół, rodzina, która nie jest oparciem... to jest prawdziwa samotność... co z myślą - będę sam/a do końca życia?- w ogóle mnie nie przeraża, a nawet takie życie zaczyna być moim w pełni świadomym wyborem, to jest chyba to, co mi najlepiej odpowiada:) nie nadaję się do życia w związku:)

Gość judith.
nie, to nie żaden konwenans, po prostu są osoby, które się do tego nie nadają...

Gość w zielonej czapce w maju
samotośc ma wiele wymiarów i dla każdego oznacza ona co innego, ale to jest faktem że jej doświadcxamy w róznym wymiarze i każdy z innych przyczyn i dla każdego co innego ona oznacza, dla jednego godzinę spędzoną samotnie a dla innego 10 lat spędzonych samotnie, każdy ,ma inną wrażliwośc na samotność :-(

Gość hilo
jak mam złe myśli,że samotność, że nic sie nie zmienia i nie zmieni, ze gdzies fatum wisi albo jak nie fatum to moze złe wybory albo bład w myśleniu to patrze dookoła i widze, że jednak związki z przymusu,dla kasy, z wygody, z presji społecznej, z przywyczajenia, z braku lepszego wyboru albo z "jakos to będzie" to jednak nie dla mnie.i wtedy samotność staje sie pozytywem a nie kulą u nogi.i tak jest ze wszystkim:z pracą z towarzystwem z rodziną z karierą ze sportem chociażby-zawsze dwie strony medalu. jak sie będe dołowac to samotności (pieniedzy,prestiżu,kariery naukowej czy jakiejkolwiek innej etc) mi nie przybedzie.jak nie to nie. nic na siłe. wtedy jest jakos spokojniej. i nawet sie wstydze ze smiem narzekać.

Gość hilo
ps.nielogiczne więc autopoprawka: jak sie będe dołowac to samotności (pieniedzy,prestiżu,kariery naukowej czy jakiejkolwiek innej etc) mi nie UBĘDZIE/PRZYBĘDZIE (PRAWIDŁOWE WYBRAĆ) jak nie to nie.

Gość Love is forever
Najgorzej jednak jak ktoś się spodoba albo kogoś polubimy (nie używam "większych" słów bo na początku to bez sensu).

Gość być może niektórym jest

Gość pisana samotność

Gość maxi kazzz
tak, jest zapisana w gwiazdach i układach planet, nic na to nie poradzimy:)

Gość crazyi
maxi kazzz: twoj tekst o swietle z lodowki zapisalem juz dla potomnych :D :D :D trzymaj tak dalej :)