Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Madusia_85

Ach te babskie dni Boli!!! Pomóżcie

Polecane posty

Czy macie jakąś radę na bardzo, bardzo bolesne miesiączki? Byłam u ginekologa i powiedział, ze jestem zdrowa i mam się do niego głosić jak \"stanę się już w pełni kobietą\" Prawda jest taka, ze mam 22 latka i jak narazie z przyszłym mężem nie mamy w planach współżycia. Pomóżcie jeśli macie jakieś dobre sposoby na zmniejsszenie bólu menstruacyjnego:(

letnia kapiel, oklady na podbrzusze. Masu sobie brzuszek. No i tabletki przeciw bolowe.

Martwi mnie to że z miesiąca na miesiąc jest coraz gorzej:( Czy to prawda, że bolesne miesiączki ustają po urodzeniu dziecka?:) Całusek:*

Gość .......Pytanie....
Czesto tak jest :)

też miałam taki problem--do tego musiałam caly jeden dzien spędzic w łozku bo miałam skrcze macicy jak przy porodzie :-( okropienstwo--najlepiej dzialala pyralginum(ale strasznie niszczy zoładek)teraz polecilabym ibuprom...oraz magnez + żelazo ....wiem tez ze dziewczyny z silnymi bolami biorą aulin-ale to chyba na receptę .

Co do bolesnych miesićączek i urodzenia dziecka - sprawa jest taka - im większe tyłozgięcie macicy, tym większe bóle. Przy porodzie jest takie parcie na mięśnie, że zazwyczaj się one prostują ibóle ustają.Jeśli masz tyłozgięcie to polecam już przy pierwszych bólach taki sposób:Klękasz i opierasz się łokciami o materac, bądź całkiem kładziesz głowę na dole, w ten sposób pupa jest wysoko w bórze, szyjka inaczej się układa, narządy przestają na siebie uciskać. Przez długie lata był to jedyny sposób, jaki działał na moje bóle, potrafiłam w tej pozycji nawet usnąć.

nie wiem czy to dla ciebie jakies rozwiazanie. ja bior po prostu tabletki antykoncepcyjne. ginekolog dal mi bardzo slabe i powiedzial wprost, ze nie bedzie super od razu ale po ok. pol roku nie mialam juz zadnych problemow. stykala jedna tabletka w pierwszym dniu krwawienia. teraz nie biore zadnej i czuje sie fantastycznie a przedtem mialam nieraz tak, ze ze 3 dni przed okreme bolal mnie krzyz, mialam biegunke, mdlosi, bole glowy, wymioty, jadlowstret i wszytko inne. ze nie wspomne o pryszczach na twarzy i plecach. nie chce tu zachwalac tabletek antykoncepcyjnych ale mi akurat pomogly. nie ma co czekac na dziecko, a skoro nie planujecie wspolzycia (zgaduje, ze bedziecie czekac do slubu) to i grzechu zadnego nie bedzie, jesli bedziesz brala tabletki. naprawde nie ma sie co meczyc z bolesnymi miesiaczkami bo szkoda zycia. u mnie to byl tydzien albo i wiecej wyjete z zyciorysu co miesiac. po pol roku zapewne bedziesz mogla odstawic zupelnie albo zmniejszyc dawke do 7 tabletek od 14 do 21 dnia cyklu.

Mam podobne pytanie - po jakich tabsach anty krwawienie zamienilo sie u Was w plamienie? bo mam anemię i już kolejne tabsy przepisane w tym celu nie działają (novynette i Cilest), dodam że doktorek nie pomyślal o badaniu hormonów i potraktowal mmnie jak krolika doswiadczalnego, no ale to chyba norma w tym kraju (a to ze mam taka pracę jaką mam i nie mogę wyjśc do toalety gdy chce bo np. mam mega mdłości i czuje że wszyustko podnosi mi sie do góry to swoją drogą...)

Zmienić lekarza - hormony dobiera się do wyników (a przynajmniej tak powinno być0 - najwidoczniej przepisuje Ci tylko te, z których wypisania ma zyski. Od takego uciekaj jak najdalej. Mój pierwszy gin w ogóle odmówił mi przepisania piguł jeśi nie zrobię badania. Wtedy sie na niego wkurzyłam ale całkiem niedawno go odszukałam :)Te tabletki, ktre jednej zmniejszą - Tobie nie muszą. Co organizm, to reakcja.

ngLka - teraz to wiem ;) problem w tym, ze lekarza juz zmieniłam i drugi jest taki sam, z tym że trzeba było szybko działac a badanie hormonów wykonuje sie chyba w okreslonym dniu cyklu, chyba jednak wyleczę się prywatnie bo na państwowych nie ma co liczyć. Zastanawiam sie tylko czy istnieje coś niehormonalnego na zmniejszenie @ bo chcialabym tego uniknac.

Poszukaj w sklepach zielarskich, zapewne są takie kuracje, ale obawiam się, żetrwaja tylko wtedy, gdy dane zioła stosujesz - no ALE spróbować nie zaszkodzi.w innej sytuacji pozostają hormony, niestet, bądź leki przyjmowane w trakcie krwawienia (Cyclonamine) - niestety nie wiem jak sytuacja wgląda przy długotrwałym stosowaniu Cyclonamine.

ngLka - dzięki :) Już nawet mogę pić te ziółka byle mi tylko pomogły, bo co miesiąc wylewa sie ze mnie za dużo żelaza i ciągle chodze osłabiona, a antykoncepcji nie potrzebuje, napuchnieta i zdołowana też nie chcę byc :P

Poczytaj tutaj:www.przychodnia.pl/pisma_zdrowie/wz/dolegliwosci.htmna zdrowie :)

Gość rapsodia kwietniowa
niestety, nie potwerdzam tego ze miesiaczki sa mniej bolesne po urodzeniu dziecka.. Natomiast boli mniej gdy sie uprawia regularny, satysfakcjonujacy seks. Pozdr.

skopiuj link i polacz przerwe miedzy \"dolegliwos ci\" na dolegliwosci

no i wszystko jasne, chyba przestanę chodzić do apteki. Teraz akurat mam drugi dzień @ (po pierwszym cyklu Cilestu, wczesniej przez pół roku bralam novynette) i leci ze mnie jak w jakiejś rzezni, chyba rzeczywscie zacznę pić zioła zamiast truć się hormonami. Spisze sobie te nazwy i zaczńe działac ;) Dzięki :)

pasadenka - odchudzasz sie to raz i mozesz miec anemie. a dwa, ze tabletki typu novynette dziala dopiero po dluzszym czasie. u mnie obfite miesiaczki suatly dopiero po ok. roku. przed tabsami mialam okres przez tydzien, ze czego 5 dni lecialo jak z kranu. przy pierwszym opakowaniu okres skrocil sie do 5 dni ale i tak byl bardzo obfity. dopiero po roku okres zrobil sie krotszy, 4 dni i srednio obfity, z tym, ze pierwszy dzien wiadomo. dalej leci jak z kranu.

lady_in_red21 - moja anemia nie ma zwiazku z odchudzaniem bo zawsze mialam niskie zelazo - porownywalam wyniki sprzed kilku lat, lekarze twierdza ze taka moja natura, no ale ja dziękuje za taka naturę gdy kiedyś nie będę mogla donosić ciąży (a to calkiem możliwe bo raz juz poronilam) Gdy biore żelazo to wyniki sie polepszaja ale nie sa rewelacyjne, a roku na zmniejszenie @ nie mogę czekać, zreszta gin sam mi zmienil te novynette po kilku mies. gdy nie dzialaly wiec chyba wiedzial co robi...albo nie wiedzial, zreszta niewazne i tak juz nie ufam lekarzom.

Gość kinga22
tez bym ci doradziła tabletki tez mialam ciezko z okresem wiec to był główny powód ze zaczełam je brac.

Dziękuję Wam za rady. Co do tabletek anty nie chcę ich stosować. ngLka bardzo dziękuję ci za radę. Skorzystam i mam nadzieję że pomoże. Pozdrawiam Was wszystki życząc miłego dnia:* :):):)