Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość m-a-ga

poradzcie - prosze !!!

Polecane posty

Gość m-a-ga

Od 2 lat kochamy sie bez zabezpieczenia w oczekiwaniu na dziecko.Nic z tego.Najpierw maz zrobil badania, ma 11 mln.plemnikow,99% z uszkodzonymi glowkami.Lekarka poradzila mu rzucic palenie i powtorzyc badanie za 3 m-ce.Kolej na mnie,hormony w porzadku,jajeczkowanie tez. Pora na laparoskopie, tyle,ze podobno wczesniej wykonuje sie HSG a o tym moj ginekolog nie wspominal. Boje sie panicznie, szczegolnie pelnej narkozy. Nie potrafie o niczym myslec tylko o tym, ze mnie uspia wbrew mojej woli. Wyglada na to, ze nie chce byc biologiczna matka za wszelka cene, na sama mysl o laparoskopi dostaje ataku paniki. Co robic ?????

Gość Marta1983
Ciężko cokolwiek ci poradzić. Przykro z powodu męża. A patrzyliście na metodę wzmacniania plemników i później wszczepienia w jajeczko? Kurcze a niektórzy ludzie narzekają że ich głowa boli.. Też chcę mieć dziecko lecz z innych powodów narazie nie mam i wiem co czujesz.

Gość agusiaczek07
dziwię się bardzo, że twoja lekarka nie przepisała mężowi żadnych leków, przecież 99 procent uszkodzonych plemników to niepłodnośc i nie pomoże tu rzucenie palenia, twój mąz musi się leczyć, poszukajcie dobrego androloga, pozdrawiam.

Gość m-a-ga
najlepsze bylo to, ze doktorek powiedzial ze do zaplodnienia potrzebny jest jeden plemnik wiec teoretycznie maz moze miec dzieci bo ma 1 % zdrowych plemnikow. Proponuja laparoskopie (ma sama mysl mi slabo) a potem wspomagane zaplodnienie

Gość agusiaczek07
moim zdaniem powinnaś zmienić lekarza, mąz mojej siostry miał 12 procent zdrowych plemników i lekarka jej powiedziała,ze szanse są minimalne na zapłodnienie, więc tym bardziej przy jednym procencie jest tochyba nie mmożliwe, ale cuda się zdarzają ;)

Gość m-a-ga
Na cud nie licze, moim zdaniem tez cos jest nie tak. Musze przekonac meza on chyba uwaza ze poprostu panikuje przed zabiegiem.