Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kamilooos

na chorobowym, ale pracuje

Polecane posty

Gość Kamilooos

Zlozylem wypowiedzenie w firmie, poszedlem na chorobowe i znalazlem inna prace. Teraz jestem na okresie probnym bez umowy ani nic. No i ostatnio zobaczyl mnie w tej nowej pracy pracownik mojej bylej firmy, gdzie niby oficjalnie jeszcze pracuje, ale jestem na chorobowym. Co mi grozi, jezeli doniesie o tym do szefostwa?

przede wszystkim bedziesz obciazony kosztami zwolnienia lekarskiego-trzeba bedzie to zwrócić.No i moze być nawet dyscyplinarka to zalezy od szefa i jego kadrowej;) Chyba że udowodnisz ze tam gdzie Ciebie widziano nie wykonywaleś pracy tylko po prostu byłes po cos czy u kogos.

a jak jest okres próbny to tez powinna być umowa bo jak sie wykonuje prace w okreslonym miejscu, o okreslonych porach i zarobkowo to jest to rownoznaczne z zawarciem umowy,ale w wielu firmach jest to po prostu wykorzystywanie pracownika-czyli praca na czarno a nie okres probny:P

Gość Kamilooos
w tamtej firmie pol roku bylem na takim okresie probnym, wiec mnie raczej do zadnego urzedu nie podkabluja :P Ale o co chodzi z tymi kosztami chorobowego? Ze mi oni po prostu nie wyplaca?