Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bibibi

częste sikanie

Polecane posty

Gość Ardilit
Witam:) dzis z rana wspólżyłam ze swoim partnerem.Po paru godzinach ciegle mam wrazenie ze chce mi sie siku...chodze do lazienki ale puszczam tylko kilka kropel.Wzielam furaginum jakis czas temu..lecz jak na razie nie ma zadnych postepów.Co mam robic?:)

Gość gość
niektóre kobiety mają podrażnioną cewkę moczową po stosunku to tzw choroba "miesiąca miodowego" trzeba dbać o higienę, obowiązkowo po stosunku zrobić siusiu by wypłukać bakterie ciepło się ubierać, nie wychładzać nóg i nerek a jak u kogoś to na tle nerwowym to pić meliskę na uspokojenie

Gość tomatoo90
Przede wszystkim konsultacja z urologiem i badanie moczu, bo może to wynikać po prostu z jakiejś bakterii, a może z podziębionego pęcherza. Poza tym są ćwiczenia na wzmocnienie mięśni Kegla (poszukaj w Googlu). A na układa moczowy na pewno nie zaszkodzi żurawina, ewentualnie ten suplement diety - http://www.tanie-leczenie.pl/apteka-produkty/tanie-suplementy-diety-kwiaty-polskie-na-uklad-moczowy-zurawina-60-tabletek-14871.html - polecam bo wyciąg z żurawiny, ekstrakt z pietruszki oraz witamina C to składniki, które pomagają na układ moczowy. Pozdrawiam!

Gość gość
u mnie lakarz zaradził badanie moczu, a w aptece mi dano lek na zapalenie pecherza przy czestym sikaniu w toalecie, to juz nie wiem czy robić te badania czy to urofuraginum max ystarczy i przejdzie?

Gość gość
Ja mam ten problem od 3 lat. Sprawdźcie czy nie jest to srodmiazszowe zapalenie pecherza bo to moze byc przyczyna albo dyskopatia kregoslupa w odcinku ledzwiowym - u mnie powoduje bole brzucha i bardzo czeste sikanie, momentami co 5 minut :(

Gość malina 30
Ja też miałam taki problem. Proszki lekarz badanie znowu proszki. Kiedyś nieopacznie wstydliwy temat wypłynął w trakcie rozmowy z babcią ....Dziecko bo ty chodzisz "goła" stwierdziła babunia... Jak tylko robi się chłodniej to polecam rajstopy z wysokim stanem i pełne figi. A jak chwyta mróz to wskakuję w grube rajstopy pod spodnie ,a czasem i dwie pary majtek .... Pomogło jak ręką odjął. Odkąd zaczęłam się cieplej ubierać nie mam żadnych problemów !

Gość elenaaa8
Tutaj http://www.lekinatury.pl/pl/nasze-produkty/urofort.html macie rozwiązanie godne uwagi. Urofort jest bowiem stosowany tradycyjnie w leczeniu łagodnych i nawracających zakażeń dolnych dróg moczowych, w tym właśnie niweluje często oddawanie moczu. Warto go wypróbować i pozbyć się problemu.

Gość Bobciu
Też miałem taki sam problem. I przeszło samo bez leków, pozdrawiam :)