Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Hankaaa

kiedy mam owulację? kiedy mogę zajść w ciążę?

Polecane posty

Gość Hankaaa

Witam . Proszę o pomoc, kiedy przypada owulacja i w którym dniu najpóżniej mogę zajść w ciążę, podaję dane temperaturowe: 8 dc 36,48 9 dc 36,19 10 dc 36,28 11 dc 36,25 12 dc 36,35 13 dc 36,22 14 dc 36,48 15 dc 36,60 16 dc 36,64 17 dc 36,74 18 dc 36,75 mam raczej regularne cykle, zazwyczaj 28 dni, bywa 27-29.

Gość 2*2
trudno powiedzieć al ostatnią z "niskich" temperatur miałaś w 13 dniu od tej pory tylko zwyżkuje, wedle wszelkich praw wtedy powinna wystąpić owu. Ale tak jak napisała moja przedmówczyni - test owulacyjny wyjaśni wszystko

Gość Hankaaa
a kiedy przypadnie ostatni dzień płodny?

Gość -ala-
hmm masz b maly skok temperatur nie wiem czy na 100% mialas owulacje, bylas keidys na monitoringu cyklu u gina? on najlepiej sprawdzi czy jest owulacja czy nie zreszta tylko on moze powiedziec kiedy wypada bo wg temperatury moze byc na 2-3 dni przed skokiem, albo do 3 dni po skoku wiec u ciebie jezeli byla owulacja to obastawialabym dni od 12 do 16 dnia cyklu niestety nigdy nie dowiesz sie w jakim dokladnie dniu byla owulacja, chyba ze wlasnie pojdziesz na usg do gina sprawdzic to pozdrawiam

Gość Hankaaa
może ktoś jeszcze coś potwierdzi? dzięki

Gość kafeteriuszka29
popieram wypowiedz -ala- nigdy nie doweisz sie kiedy mialas ostatni dzien plodny ani owlacje na 100% chyba ze pojdziesz na monitoring cyklu wg naturalnego planowania rodziny owulacja moze nastapic na 2-3 dni ptrzed skokiem i do 3 dni po skoku, ale dokladnie w jakim z tych dni nie wiadomo

Gość shemsi
OWULACJA, czyli JAJECZKOWANIE to uwolnienie dojrzałej komórki jajowej z pęcherzyka Graafa. Owulacja występuje zawsze 12 - 16 dni przed końcem cyklu - średnio 14 dni przed końcem cyklu. u mnie wystepuje na 16 dni przed okresem, potwierdzone przez usg-mialam 2x monitoring

Gość Hankaaa
a jakie jest prawdopodobieństwo zajścia w ciążę w 17 dniu cyklu a raczej z 17 na 18 dzień kiedy dojdzie do kontaktu preejakulatu z pochwą? Mam na myśli sytuację gdy partner mnie pieści ale na jego palcach mógł znaleźć się preejakulat

Gość Emilcia12
bardzo male, prawie niemozliwe nie dosc ze to juz 4 z 5 dnia po wyzszej temp wiec na 99,9% sa to dni nieplodne u ciebie a jeszcze bez pelnego stosunku to masz 100% ze w ciazy nie jestes

Gość shemsi
hm a co to jest prejakulat wogole? chyba ejakulat (?)

Gość Hankaaa
Emilcia pocieszenie przyszło:) ale może ktoś ma inne zdanie?

Gość Hankaaa
ejakulat jest podczas wytrysku a preejakulat wcześniej i słyszałam że może zawierać plemniki

Gość emele
Hanka zajscie w ciaze wtedy graniczy z cudem wiec jak na moje mozesz byc pewna na 100% ze ciazy nie ma :) za pozno ;)