Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zielona gienia

czy mozliwe jest ustalenie polozenia dzidziusia podczas badania gin/polozniczego

Polecane posty

Gość zielona gienia

??? chodzi mi o to czy polozna badajac palcem czy jak tam to bada stanszyjki jest w stanie stwierdzic czy dzidzus polozony jest glowka w dol?? tydzien temu bylam na usg i dzidzia lezala ladnie glowka na dol, jednak dzisiaj palowalam sobie paznokcie i tak sie powyginalam ( swoja droga nie sadzilam ze w 37 tc jest to tak cholernie rudne:P) ze mojadzidzia chyba sie przekrecila... martwie sie teraz ze lezy poprzecznie albo jakos inaczej co uniemozliwi porod naturalny:( do lekarza juz nie ide bo na 15 mam termin... bede miala tylko ktg i zbada mnie polozna...czy ona nie robiac usg moze stwierdzic jak lezy dzidzia? bardzo was dziewczyny prosze o odpowiedz bo normalnie bzikuje

Gość emele
przez pochwe raczej niemozliwe sprawdzenie jak lezy dziecko, chyba ze masz rozwarcie itp mi polozna sprawdzala z ginem "recznie" przez brzuch na kozetce w ostatnim tygodniu ciazy zreszta nie martw sie na poczatki 38 tyg dostalam skierowanie na ostatnie usg 4 juz z kolei

mozna zbadać przez powłoki brzuszne na pewno, ale wiginaniem się raczej nie zaszkodziłaś! Głowa do góry!!!

Gość zielona gienia
dzieki dziewczyny:) ja w swojej chorej glowie wytlumaczylam sobie to tak: skoro sie tak powyginalam... jakos nacisnelam na mala, jej bylo niewygodnie to sie obrocila... i teraz schizuje ze przez zasrane za przeproszeniem paznokcie obrocilam dzieciaczka i bede miala cesarke:( nie wiem czy to normalne jest myslenie czy popadlam w przedporodowa paranoje:D