Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość vanili

Dieta strukturalna - rewelacja! 2-4 kg w ciągu tygodnia.

Polecane posty

Strukturko! gratulacje! Zmobilizujesz nas.... Miłego dnia.... u mnie kolejny upalny dzień :(

Strukturko! gratulacje! Zmobilizujesz nas.... Miłego dnia.... u mnie kolejny upalny dzień :(

Dzi ęki, dzięki! :) Sama też jestem zmobilizowana tym, że nareszcie widzę efekty. Od początku to już prawie 7!!! Dzisiaj na śniadanko zrobiłam sobie koktailik na mleku sojowym z bananem, kawą i kakaem. Zamiast kawy, której generalnie nadużywam. Dobry! Polecam, polecam

Strukturko, ogromnie się cieszę, że masz takie wyniki... gratuluję...sama wiem jak coś takiego może zmobilizować do dalszej \"walki\"... ja w dalszym ciągu staram się odżywiać strukturalnie, ale jak wiadomo , nie zawsze wychodzi tak jak chcemy... wczoraj miałam lekkie załamanie, bo mąż zażyczył sobie żebym mu upiekła placek ze śliwkami.... i też wpadłam jak ta śliwka... nie potrafiłam sobie odmówić małej porcyjki, ale wytłumaczyłam sobie, że to nagroda za wynik na weekendowej.... marne wytłumaczenie , wiem....obiecuję poprawę.... do przyszłego wtorku muszę swobodnie wejść w spodnie ufff - będzie chyba znów weekendowa...pozdrawiam

Rybarko! Mnie już od dłuższego czasu omijają wszystkie przyjemności kulinarne. Mam w domu trzech facetów, którzy jedzą dziennie tyle, ile ja przez tydzień :) I co Ty na to? Nauczyłam się już gotować dla nich i dla siebie, oczywiście jeśli nie uda się połączyć interesów :))

Gość concordia
🌼 Wyszczupleć i schudnąć to nie to samo. Schudnąć to stracić na wadze. Taki efekt nie leży w zasięgu kosmetologii. Wyszczupleć to poprawić kształt, wymodelować figurę. Możesz to osiągnąć z produktami kosmetycznymi. Schudnąć możesz poprzez stosowanie odpowiedniej diety i uprawianie sportu. 🌼

Strukturko , nie dajmy się zwariować...życie nie polega przecież na totalnym katowaniu się dietami, ale jakieś przyjemności też nam się należą , dlatego nie odmawiaj sobie wszystkiego co może Ci sprawić odrobinę radości....a może ciasteczka strukturalne ? /przepis na forum/ ... pozdrawiam

Rybarko, ograniczać się nie lubię. Dziś zjadłam odrobinę długo oczekiwanych lodów. Wprawdzie mało i źle się po nich czuję, ale tzn., że jeszcze jestem normalna. Żołądek mam za to chyba malutki...

Witam! Co tak cichutko? Kupiłam książkę kucharską, bardzo ładnie wydana, ciekawe przepisy. Podobają mi się ciekawe opisy. Przepisy prostei generalnie do szybkiego przygotowania, co tygrysy lubią najbardziej:)

Gość podnosicielka
Witajcie! Dziewczyny szykują się do dłuższego weekendu...może wyruszyły nad wodę...albo gdzieś leniuchują? Mówisz o tej ostatniej pozycji dr?

Podnosicielko, tak właśnie o tej książce. Wcześniej już tu o niej była mowa, nawet pytałam, czy warto kupić, ale nie doczekawszy się odpowiedzi i tak kupiłam. Znów robię weekendową, zachęcona dotychczasowymi wynikami. Powoli się specjalizuję, ale taki mam charakter, że jak się za coś biorę, to lubię to poznać dokładnie.

Gość podnosicielka
:( Zobaczcie, co znalazłam...:O Owoce, podobnie jak warzywa, nie tuczą. Nieprawda. Owoce zawierają sporą ilość cukrów prostych, które, spożywane w nadmiarze, tuczą. Ta sama prawda dotyczy soków owocowych, które dodatkowo są dosładzane podczas produkcji i "okraszane" barwinkami i konserwantami. Owoce najlepiej jest jeść do południa, aby organizm miał szanse spalić zawarte w nich cukry, a soki pić tylko wyciskane ze świeżych owoców. Chleb, ziemniaki, ryż, makaron są ubogie w tłuszcze i kalorie. Stają się bombą kaloryczną, gdy podajesz je z tłustymi sosami lub innymi kalorycznymi dodatkami. Gdy chcesz schudnąć, nie rezygnuj z węglowodanów, które są źródłem energii dla twojego organizmu, lecz wprowadź małe modyfikacje. Zastąp "białe" węglowodany, po których szybko robisz się głodna węglowodanami "ciemnymi", czyli złożonymi. Jedz chleb razowy, brązowy ryż, grube kasze, pełnoziarnisty makaron. Produkty te zawierają dużo błonnika, który pomoże ci schudnąć a dodatkowo po ich zjedzeniu będziesz długo syta. Jeśli nie będę jeść śniadań i posiłków po godzinie 18, szybciej schudnę. Absolutnie nie! Śniadanie to podstawa. Nie tylko dlatego, że tak jest zdrowo dla twojego organizmu, ale ze względu na przemianę materii. Jeśli rano dostarczysz organizmowi niezbędnego "paliwa", unikniesz wilczych ataków głodu w dalszej części dnia. Dietetycy twierdzą, że jest to jedyny posiłek, kiedy możesz sobie czasem pozwolić na małe "grzeszki", ponieważ i tak w ciągu dnia spalisz nadmiar kalorii. Badania wykazują, że osoby, które unikają śniadań, spożywają w ciągu dnia o wiele więcej kalorii, niż osoby, które je jedzą. Wniosek? Śniadanie, choćby małe, ale być musi. Jeśli regularnie będziesz unikała posiłków po godzinie 18, spowolni ci się metabolizm. Organizm, przyzwyczajony do tego, że po 18 nie dostaje już "paliwa", zacznie odkładać zapasy. Zdaniem naukowców godzina posiłku nie ma związku z procesem odkładania się tkanki tłuszczowej. Liczy się to, ile zjesz i czego, nie zaś kiedy. Najważniejsze jest więc tylko to, by nie jeść bezpośrednio przed snem ciężkich i kalorycznych potraw a także węglowodanów (także tych pochodzących z owoców). Warzywa, chude mięso, nabiał, jak najbardziej są ok. Schudnę, jeśli będę jadła tylko raz dziennie. Nieprawda. Pomijanie posiłków, rzadkie i nieregularne jedzenie to wielki błąd dietetyczny i - choć może trudno w to uwierzyć - jedna z przyczyn tycia. Organizm jest sprytny. Jeśli dostarczasz mu energii zbyt rzadko, on szybko przestawia się na tryb oszczędzania. W postaci tkanki tłuszczowej odkłada zapasy na "czarną godzinę". Im częściej jesz (dietetycy mówią o pięciu posiłkach dziennie, co 3-4 godziny), tym szybciej trawisz. Organizm nie boi się, że zabraknie mu paliwa, więc go nie magazynuje. Spala na bieżąco to, co mu dostarczasz.

Gość podnosicielka
Mity na temat ćwiczeń fizycznych Jeszcze jednym, bardzo ważnym warunkiem skutecznego spalania zapasów tłuszczu jest odpowiednia długość trwania ćwiczeń - nie może być on krótszy, niż pół godziny, gdyż spalanie tłuszczu uruchomi się dopiero po 20 minutach ciągłego ruchu. Aby utrzymać dobrą formę i efektywnie chudnąć, trzeba ćwiczyć codziennie, niezależnie od pogody i samopoczucia. Nieprawda. Trening wykonywany wbrew sobie jest pozbawiony sensu. Gdy źle się czujesz lub jesteś w słabszej formie - odpuść. Prawdą jest natomiast, że lepsze efekty daje regularne uprawianie sportu 2-3 razy w tygodniu - ale konsekwentnie i regularnie, niż krótkotrwały, np. miesięczny zryw, kiedy trenuje się dzień w dzień. Jeśli jednak wolisz trenować codziennie, nie odczuwasz nadmiernego zmęczenia i zniechęcenia, przynajmniej jeden dzień w tygodniu daj sobie wolne. Intensywny wysiłek przynosi natychmiastowe efekty w postaci spadku wagi. Nieprawda. Fakt, że zaraz po intensywnym wysiłku ważysz mniej, nie oznacza, że tak szybko schudłaś dzięki ćwiczeniom. Mniejsza waga to po prostu wynik utraty wody, która "ucieka" wraz z potem. Spadku wagi możesz oczekiwać dopiero po dłuższym, na pewno nie jednorazowym, wykonywaniu ćwiczeń. Brzuszki rozwiną tkankę mięśniową, ale nie spalą tłuszczu. Aby go zlikwidować, potrzebna jest odpowiednia dieta i tzw. ćwiczenia aerobowe (czyli np. ćwiczenia na bieżni, marszobieg, jazda na rowerze). Dzięki "brzuszkom" zyskać możesz jednak jędrny, umięśniony brzuszek i smuklejszą sylwetkę. Pamiętaj, że jeśli będziesz wykonywać je byle jak, w nieodpowiednim tempie, bez odpowiedniego napinania mięśni, możesz sobie tylko zaszkodzić. Dlatego zanim rozpoczniesz ćwiczenia, zapytaj trenera bądź instruktora fitness, w jaki sposób ćwiczyć prawidłowo. Najlepszym sposobem na schudnięcie jest aerobik. Nieprawda. Aerobik wbrew swojej nazwie nie jest wysiłkiem aerobowym - a tylko taki spala tkankę tłuszczową. Aby organizm skutecznie spalał tłuszcz, potrzebne jest stałe, umiarkowane tempo wysiłku, które gwarantuje stałe tętno. Zajęcia aerobiku z reguły tego nie zapewniają, bo prowadzone są w zmiennym, raz szybkim, raz wolnym tempie. Efektem tego jest wciąż zmieniające się tętno, które sprawia, że organizm czerpie energię nie z zapasów tkanki tłuszczowej, lecz z mięśni.

Gość podnosicielka
Jak się odchudzać, by schudnąć? Zauważono, że najszybciej chudnie się przez pierwsze sześć miesięcy od rozpoczęcia odżywiania według nowego schematu, zaś później przychodzi okres znacznego spowolnienia spadku masy ciała. Ile dokładnie kilogramów udało się zrzucić badanym osobom? Te, które korzystały z diety niskotłuszczowej, schudły o około trzy kilogramy w dwa lata.

Podnosicielko, co chciałaś nam przez to powiedzieć? Wiesz, ja na temat odchudzania, diet, ćwiczeń itd. wiem sporo. Czytałam, próbowałam wiele. Jednocześnie wiem, że dziennikarze muszą z czegoś żyć i wynajdują różne rzeczy, odgrzebują zapomniane prawdy albo tworzą nowe sensacje. Często pomaga po prostu zdrowy rozsądek, obserwacja własnego ciała. To, co dobre dla jednej osoby, dla kogoś innego niekoniecznie. Są osoby, które jedzą niewiele i nie chudną, i odwrotnie. Dr B zresztą o tym pisze w swojej książce. Osobiście zdecydowałam się stosować odżywianie strukturalne, bo to w końcu nie jest dieta, właśnie dlatego, że przekonuje mnie podejście dr B. do kwestii jedzenia. Wiele z tego, o czym pisze dotyczy moich doświadczeń.

Gość podnosicielka
Nic..właściwie... ale uważa się ,żeby nie jeść po 18....ograniczać węgle, chodzić na aerobik...a oni temu zaprzeczają i już nie wiadomo w co wierzyć???

Myślę, że ta 18 to sprawa nieco umowna. Chodzi raczej o to, by nie objadać się wieczorem, około 3 godzin przed pójściem spać. Trzeba dać brzuszkowi odpocząć :) Myślę, że w moim przypadku błędy w odżywianiu polegały właśnie przede wszystkim na tym, że: 1. nie jadam (nie jadałam:) śniadań - teraz staram się zjeść rano jakiś owoc albo jogurt - niestety rano więcej jest mi nadal trudno zjeść 2. przez większość dnia nie jem (nie jadłam :) nic 3. tłumacząc się brakiem czasu w momencie ssania w żołądku najłatwiej jest zjeść coś szybkiego np. batonik, wafelek, ciasteczko - więc tak robiłam 4. bardzo mało piję - i z tym największy problem - zarówno ze względu na wagę, ale także sprawy zdrowotne, przede wszystkim nerki i b. niskie ciśnienie. Lakarze zawsze zalecają mi więcej napojów. Jeśli piję, to kawę. Po herbacie źle się czuję, więc piję tylko owocowe. 5. uwielbiam słodycze, ale teraz wychodzę z założenia, że lepiej zjeść owoce (nawet jeśli są tuczące) niż batonik. Od kiedy przestawiłam sposób jedzenia, zmieniło się to, że nie odczuwam już takiego zapotrzebowania na słodycze. 6. Główny posiłek jadłam zawsze wieczorem, ok. właśnie 18 i później nawet jeśli nie jadłam już nic, albo ledwo coś, to myślę, że to poważny błąd. 7. Teraz to się bardzo zmieniło i daje efekty. 8. Tak trzymać.

Gość mala_path
witajcie:) moge sie przylaczyc? do forum , bo do dietki przylaczylam sie juz jakis czas temu. przeczytalam Was od poczatku:) ufff jestem po kilku weekendowych, ostatnio staram sie jesc strukturalnie. co do wagi: na dzien czisiejszy 61,5 kg (2 tyg temu bylo 64,5) przy 164 cm wzrostu. moim glownym problemem w odchudzaniu jest cukrzyca typu 1 (jestem na insulinie), co sprawia, ze nie zasze scisle trzymam dietka, bo czasem musze podjesc cukru, a czasem odczekac z jedzeniem az cukier bedzie niski:) ale mam nadzieje ze z Wasza pomoca wreszcie sie uda. moj pierwszy cel to 57 kg. chcialabym aby udalo siedo 15 wrzesnia:) pozniej mam wazny wyjazd i musze sie zmiescic w spodnie:) sprzed roku -odkad jestem na insulinie-czyli rok- przytylam 12 kg (wlasciwie to w pierwsze 2 miesiace przytylam a reszte czasu probuje zrzucic ) -to byly piekne czasy jak wazylam 54kg:) pomozecie wrocic do figury z tamtych czasow? pozdrawiam

Gość poszukaj sobie
A doktor Marek Bardadyn to przecież gruby jest. Czy leczyłybyście się u dentysty, któremu brakuje zębów ? Co tu krwa nie jest tak :O

Gość podnosicielka
Coś komuś na oczy siadło...? http://www.drbardadyn.com/artykul/9/ Uważasz,że ten człowiek jest gruby?? Nie spotkałam go osobiście, ale zdjęcie wskazuje, że jest szczupły..

Gość podnosicielka
❤️ Witaj Mala- pach....zapraszamy do wspólnego odchudzania! ❤️

Gość ________
Sok z brzozy naturalny, 0,75l, Naturalne oczyszczenie organizmu Sok z brzozy naturalny, 0,75l, Naturalne oczyszczenie organizmu Powiększ Cena: 9.99 zł Producent: Oskoła Dodaj do koszyka Sok z brzozy w naturalny sposób poprawia zdolność filtracyjną nerek, oczyszcza krew i tkanki. Usuwa on także szkodliwe produkty przemiany materii, pomaga przy zaburzeniach wątroby, chorobach płuc i tarczycy. Wspomaga również leczenie dróg moczowych, pęcherza i kamicy – wypłukuje z przewodów pokarmowych złogi. Sok z brzozy wzmacnia i odmładza organizm, wspomaga odchudzanie i uzupełnia naszą codzienną dietę. Sok z brzozy to naturalny produkt o wspaniałym smaku. Nie zawiera konserwantów, barwników i wody – jest w 100 procentach naturalny. Zawiera również naturalny cukier – glukozę i fruktozę, a także sole mineralne, potas, magnez, fosfor, wapń, żelazo, miedź i witaminy z grupy B. Możesz także złożyć zamówienie przez telefon i gg: Telefon stacjonarny: 022/ 394 15 46 Telefon komórkowy: +48 790 61 03 90 Gadu-Gadu: Gadu Gadu 4721037

Gość podnosicielka
Cześć Wszystkim! ❤️❤️ Zaczęłam od koktajlu malinowego...obym wytrwała...w postanowieniu... na obiad zaplanowałam pomidorowy z dodatkiem morszczynu...na jakimś forum czytałam,że dziewczyny dodają morszczyn, ponieważ ma działanie lekko oczyszczające ... Pa..

Gość podnosicielka
Skąd te internetokrążczynie przywiało? co nie wyrobiłyście normy w ubiegłym tygodniu? Dziękujemy...:P:P :P:P:P:P

Masz rację Podnosicielko, że przywiały nam tytaj jakieś męty, ale my oczywiście się nie damy sprowokować.... moja dietka coś mi ostatnio nie służy .... waga ani drgnie , chyba muszę się ponownie zdecydować na weekendową chociaż przedemną kilka imprez więc nie mam pojęcia czy warto podejmować takie wyzwanie.... może narazie odpuszczę, co Wy na to ? Strukturko gdzie się podziałaś ???

Gość bet123
Organizm odżywiać należy od wewnątrz! Surowcem dla wytwarzania kolagenu i innych substancji budulcowych ciała jest to co zjadamy codziennie w diecie, czyli dieta obfitująca w pełnowartościowe białko oraz odpowiednie witaminy, mikro- i makroelementy może poprawić czynności fibroblastów w wytwarzaniu silnego kolagenu. Dużą rolę odgrywa zwłaszcza białko. Białko zwierzęce jest pełnowartościowe, gdyż zawiera wszelkie aminokwasy niezbędne dla budowy i regeneracji naszego ciała. Niestety białko roślinne nie zawiera niektórych z nich i dlatego w dietetyce często nazwane jest białkiem niepełnowartościowym. Ponadto bardzo ważna jest w syntezie kolagenu wystarczająco duża dawka witaminy C, oraz witamin A, E, PP, B5. Również dostateczna ilość biopierwiastków - cynku, krzemu, żelaza, miedzi, itp. W przypadku kolagenu decydująca dla siły jego włókien i jakości konstrukcji z tego białka jest np. witamina C. W przypadku keratyny bardzo ważne są witaminy A, B i D oraz takie minerały, jak żelazo, cynk, miedź, jod.

Rybarko! Jestem, jestem... Robiłam drugi raz weekendową, ale ja i poza tym jem tak mało (ale zdrowo!), że waga idzie w dół. Według dzisiejszego porannego pomiaru - 8 kg mniej! Jestem fantastyczna! Ale powoli chyba będę hamować, bo teraz w drugą stronę będę miała problem z ubraniami... Ale czuję się bosko, pełna energii i chęci do życia! I jeszcze pomalowałam sobie pazurki na czerwono, very sexy!Pozdrawiam dziewczyny!

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować