Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość vanili

Dieta strukturalna - rewelacja! 2-4 kg w ciągu tygodnia.

Polecane posty

Gość q_p
Znalazlam!! Mam juz wszystko i od jutra zaczynam, korci mnie zeby dzis, no ale ostatki, ale w sumie dobrze sie sklada, bo zaczne w poscie i mam zamiar pozbyc sie 7 kg do Wilekanocy, wiem ze nie bedzie latwo, bo juz po 3-4 bede szczupla, ale skoro moj kregoslup moze nosic tyle ile moze, musze sie starac, gorzej bedzie pozniej to utrzymac, ale jesli tylko mi to posmakuje... Przy tej diecie to i portfel szczuplejszy hehe, za 200ml Brzozki zaplacilam prawie 20$, a to bynajmniej 2 razy dziennie musze pic, no nic... Dziekuje za jakiekolwiek przepisy, jakos sama nie jestem zwolenniczka ukladania tego, lubie jesc dlatego wiem ze zgubilabym sie w proporcjach :)... Dziekuje Vanili i goraca pozdrawiam... no i mykam na ostatki :)

hmmm.... chyba jestem sama na polu bitwy z kilogramami... wczoraj zaczlam weekendowa, koktajle sa bardzo smaczne ale niestety jakos mnie nie zapychaja, dzis jestem juz po 2, pije je dosyc dlugo, w sumie jest tak ze koncze jeden i zaczynam kolejny, ponoc wolniej znaczy skuteczniej :) ale niestety czuje glod, zreszta nie dziwne, szukam przepisow na obiadki i na sama mysl o jedzeniu ssie mnie i ssie... A gdzie reszta koktajlowiczek?? Niech ktos dolaczy, zawsze razniej...

Witaj:classic_cool: ...walczysz? początki są ciężkie, jednak te koktajle mają potrzebne witaminy i mikroelementy, ale ok. 200 kcal i trzeba uważać , nie podjadać, a wiadomo,że nie zatykają jak pieczywo... obiadki robisz tradycyjnie, tylko ze składników strukturalnych; sałatki, a zupy bez wywarów, dietetyczne; można się przyzwyczaić:O

Dr wydał książkę z przepisami...nie kupiłam, bo nie mam czasu na zabawę w pichcenie...sama wymyślam...często robię coś na parze, kaszę...

q_p ❤️ co u Ciebie? jak radzisz sobie z dietą? Pozdrawiam...

Radze sobie :) Nie jest zle, pierwsza weekendowka za mna, 2 kg w plecy :) Jestem bardzo pozytywnie zakrecona i oby mi zapal nie przeszedl tak szbko jak przyszedl :) Jeszcze 6 kg mysle ze weekendowke bede powtarzac co 7 dni, az waga wskaze tyle ile byc powinno. A pozniej tylko podtrzymywanie :) Chyba tylko ja sie tu odchudzam hehe, powinni zrobic jakas prezentacje na DDTVN :)

Gość katee82
Witam od poniedziałku jestem na tej diecie. Zawsze po dietach miałam fekt jo-jo... ale nigdy nie ważyłam tyle co teraz. Dodam ze rzuciłam rok temu papieroski i przytyłam 20kg... ;( Ważę 90kg i chcę schudnąć 25 kg... :) Co Wy na to? Dam radę? :) Trzymajcie za mnie kciuki bo bardzo źle się czuję w swojej skórze :( Pozdrawiam WAS SERDECZNIE!

Wieczorem, zamiast tradycyjnej kolacji polecam koktajl.... Sok wyciśnięty z jednej pomarańczy jedno obrane jabłko bez gniazd nasiennych pół banana 2 suszone śliwki 2 łyżeczki sezamu 2 łyżeczki ziaren słonecznika mixujemy i wolno pijemy, można dodać wodę lub 3-4 kostki lodu wg uznania. Jest pyszny:classic_cool:

Gość maria 1
Siedem sposobów na zachowanie szczupłej talii *Nie pij bezpośrednio po zjedzeniu owoców. Dotyczy to zwłaszcza wiśni i czereśni. W przeciwnym razie twój żołądek stanie się niczym napełniony powietrzem balon. * Nie przesadzaj z jedzeniem surówek. Chociaż mogą wydawać się lekkie, surowe warzywa w istocie są ciężko strawne; mają twarde włókna. Żeby je przyswoić, żołądek musi wykonać spory wysiłek i pęcznieje. Zdając sobie z tego sprawę, nie należy dopuszczać do rozleniwienia jelit. Jedzenie gotowanych jarzyn i owoców stanowi doskonałą gimnastykę dla przewodu pokarmowego. * Unikaj alkoholu. Jest on nie tylko prawdziwa studnią kalorii, ale jest to studnia bez dna. Alkohol odwadnia i wywołuje pragnienie. Uzupełnianie płynów pociąga za sobą z kolei zatrzymanie wody w organizmie i nasza talia zmienia się w koło ratunkowe.. * To samo dotyczy soli. Według Światowej Organizacji Zdrowia zjadamy jej trzykrotnie więcej niż powinniśmy. Te niepotrzebne gramy powodują zatrzymanie wody, której nadmiar ujawnia się w postaci dodatkowych centymetrów w pasie. * Ostrożnie z napojami gazowanymi i gumą do żucia. Powodują one wzdęcia i odbijanie. * Przeżuwaj dokładnie pokarmy. Im bardziej są one rozdrobnione i nasączone śliną, tym są łatwiejsze do strawienie. Mniejsze obciążenie dla naszego żołądka i... dla naszej talii. * Pij herbatki ziołowe. Te z arcydzięgla, czarnego bzu, brzozy, perzu ogonków wiśni wzmagają diurezę i pomagają walczyć z „ociężałością” i tyciem. Podobnie jak siarczkowe i wapniowe wody mineralne. Wody mineralne powinny być jednak pite z umiarem. Chodzi bowiem o eliminowanie, a nie o zupełne pozbawienie organizmu wszelkich życiodajnych soli, jak sód i potas. Są one bowiem niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu.

Gość maria 1
Na ładny brzuch....proste.. Krążenie bioder :O Stajemy w lekkim rozkroku, opieramy ręce na biodrach. Wykonujemy krążenie biodrami najpierw w lewo przez kilka minut, potem w prawo przez podobny czas. Podczas krążenia staramy się wysuwać biodra jak najdalej od pozycji spoczynkowej. To ćwiczenie pozwala pozbyć się nadmiaru tłuszczu z okolic bioder i brzucha. Skłony :O Stajemy z nogami złączonymi. Podnosimy ręce nad głowę i wykonujemy skłon, nie uginając nóg w kolanach i starając się położyć dłonie na ziemi. Po chwili podnosimy się z wyciągniętymi nad głową rękami i ponownie wykonujemy następny skłon. Powtarzamy 30-50 razy. Tym ćwiczeniem wzmacniamy mięśnie brzucha i pleców. Przysiady :O Stojąc ze złączonymi nogami wyciągamy ręce przed siebie na wysokości klatki piersiowej. Nie opuszczając rąk wykonujemy głęboki przysiad starając się zbliżyć pośladki do stóp. Plecy trzymamy możliwie prosto, kolana razem. Możemy próbować dwie wersje: nie odrywając pięt od podłogi i unosząc pięty (opieramy się na palcach nóg). Odchudzamy w ten sposób uda, polepszamy zmysł równowagi i wzmacniamy nogi. Wykonujemy 30-50 razy.

Gość maria 1
I jeszcze n/t diety Stworzona przez dr Marka Bardadyna opiera się na prostej zasadzie: maksymalna zawartość witamin, przeciwutleniaczy i minerałów, minimalna kaloryczność. Zasada jest prosta, jeśli Twój organizm dostanie wszystkie niezbędne do funkcjonowania i odnawiania jego tkanek wartości nie będzie domagał się zbędnych kalorii. Jeśli Twoje posiłki są obfite, ale niepełnowartościowe, nie poczujesz się syty. Dieta strukturalna jest bogata w produkty, które przyspieszają przemianę materii, a co za tym idzie, normują wagę ciała. Poza tym jest zalecana w profilaktyce i leczeniu chorób cywilizacyjnych, dla osób z miażdżycą, podwyższonym poziomem cholesterolu, zwyrodnieniowymi stawów, cukrzycą, nadciśnieniem, osteoporozą, alergią, problemami dermatologicznymi, oraz zespołem przewlekłego zmęczenia.. Miłego dnia :P skutecznej walki z nadwagą :P

Gość zwinnnaa
Pij miksturę oczyszczającą Sporządź miksturę z świeżo wyciśniętego soku z grejpfruta z 2 łyżkami oliwy z oliwek. Po wypiciu napoju połóż się do łóżka i przyłóż do prawego boku ciepły termofor lub poduszkę elektryczną. Po 9 dniach kuracji zrób 5 – dniową przerwę. Kurację powtórz jeszcze 3 razy. Po zakończonej kuracji pij przez 2 tygodnie przygotowany samodzielnie sok warzywny z 4 marchwi, ogórka i buraka. Kurację tą warto powtarzać przez rok co 3 miesiące.

Gość nata0307
Witam:) dawno mnie nie bylo ale zaczynam dietkowanie kto jest ze mna:D

Wszystkie ..z Tobą.... po zimie :P:P każda musi dietkować...

Gość katee82
Hej Jestem na diecie 1,5 tyg. i szczerze mówiąc nie schudłam nawet 10dag ;( Nie wiem co ze mną jest nie tak :( Jem zgodnie z założeniami strukturalnej a waga stoi w miejscu.... Fakt że wogóle nie ćwiczyłam przez ten czas.... Jak myślicie? Ruszę z miejsca? Nie dodaje do koktajli morszczynu, bo strasznie mi podnosi ciśienie. Ostatnio myślałam, że dostanę wylewy. Zdarzyło się to już komuś? Pozdrawiam Trzymajcie za mnie kciuki.... 25kg do zrzucenia ;)

Hej! Kate.... zależy ile kalorii skonsumowałaś? jeśli się odchudzasz, przejdź na program 800 kal i intensywne ćwiczenia! bez sportu ta dieta nic nie da!\\ A próbowałaś weekendowej? po niej zawsze jest spadek wagi. Napisz coś więcej o sobie, bo trudno mi tak \'\'gbybać\'\'.... Pozdrawiam...

Hejka laseczki... Ja w 1,5 tyg pozbylam sie 3 kg :) w tym czasie przeszlam 2 weekendowki, teraz bedzie najgorzej, jeszcze 4 kilo do stracenia przede mna.

q_p witaj! Ale nas zaskoczyłaś! Pięknie! jednak dieta działa, tylko trzeba ją stosować! a nie \'\'gdybać\'\' ❤️❤️❤️❤️❤️ dla Ciebie!!!!!!! jesteś WIELKA!!!!

Gość wiele19
Witam. Poniewaz jakos sie ostatnio zaniedbalam postanowilam znalezc cos dla siebie no i chyba to jest to. Jutro albo w sobote wyrusze po blender, ale zaczne juz od jutra, narazie bede walczyla ze zwyklym mikserem. Narazie wystarczy mi 6 kg. No mam nadzieje ze ktos dotrzyma mi kroku, i nie zostawi samej sobie. W grupie zawsze razniej. Swoja droga, Vanili od kiedy ty jestes na tej diecie bo wydajesz sie byc specjalista:)

Witaj! oj, daleko mi do specjalisty....ale na diecie jestem prawie 2 lata ....w miarę się trzymam...teraz znów odchudzanie po zimie....i grzeszkach - soki, herbaty słodkie, ....

Wypiam kawę rozpuszczalną / nie powinnam/ wodę z sokiem z połówki cytryny+ miód teraz zmiksowany grejpfrut, pycha! do wieczora tylko woda z cytryną i miodem od jutra oczyszczanie.... muszę wytrzymać! :P:P ..i powrót do strukturek...

Wypiłam kawę rozpuszczalną / nie powinnam/ wodę z sokiem z połówki cytryny+ miód teraz zmiksowany grejpfrut, pycha! do wieczora tylko woda z cytryną i miodem od jutra oczyszczanie.... muszę wytrzymać! :P:P:P...i powrót do strukturek...

Gość nata0307
jak tu sie oprzec słodkoscia???? macie jakies dobre rady????;/

Nata... my pijemy pyszne koktajle zamiast słodkości :P np. mleko sojowe lub ryżowe - 200ml łyżeczka kakao 1/2 banana łyżeczka płatków migdałowych łyżeczka melasy trzcinowej łyżeczka ziaren słonecznika ...zmixować lub inne z bananem....sa słodkie

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować