Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hakumka

TYBET - dalajlama - informacje

Polecane posty

Gość hakumka

witam :), szukam jakis ciekawostek o dalajlamie, w internecie jest troszke malo inf, bede bardzo wdzieczna za jakies inf lub ciekawe linki gdzie moge przeczytac troszke o dalajlamie, glownie chodzi mi o to jak zostaje "wybierany" i tak dalej, z gory wielkie dzieki za odpowiedz :)

Gość nie kupuj kaftanikow
i oczywiscie nie oddzielnie Dalajlama

Gość ja w internecie jest
mało to skąd my ci te linki wytrzaśniemy?????? polecam pokombinowanie z www.google.pl i nie tylko polskojęzyczny internet, za granicą też coś jest a podstawy angielskiego to teraz chyba każdy zna :classic_cool:

Gość hakumka
dzieki :), kombinowalam, nikt nie musi dawac linkow, moze ktos po prostu cytal cos ciekawego i moglby to napisac, jesli ktos nie chce pomoc to niech po prostu nie wchodzi :)

tak, to swietna ksiazka mam pytanie - jestescie Buddystkami? ja jestem od 15 lat

Ja jestem katoliczką,ale to nie znaczy,że nie mogę poczytać o Dalajlamie.O Jego życiu..... W słowie wstępnym rzeczonej książki,zaznacza:..\"jako zwykły mnich chcę opowiedzieć historię swego życia,choć w każdym nie jest to książka o buddyzmie.Robię to z dwóch powodów.Po pierwsze,coraz więcej ludzi chce dowiedzieć się czegoś więcej o dalajlamie.Po drugie,jest to dla mnie okazja,by dać bezpośrednie świadectwo wielu faktom historycznym\". ♥♪♫

brat "zarazil mnie" jak mialam 15 lat, mnie i rodzicow:)

🖐️a ja polecam ksiazke ktora napisal Lama Ole i tytul nosi \"moja droga do lamow\",swietnie napisana,bardzo pasjonujaca ksiazka.Ole Nydahl jest mistrzem buddyjskim ktory swe nauki pobieral w Himalajah u mnichow buddyjskich.warto ja przeczytac,bo duzo wartosci przekazuje,miedzy innymi,ze buddyzm jest nie tylko religiá czy filozofiá,ale sposobem zycia.pozdrawiam:classic_cool:

Karma Kagyu

a dokladniej Karma Kamtzang