Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedoswiadczona pani

co nieco o tabletkach!HELP

Polecane posty

czy ktos moze mi powiedziec cos na temat tabletek?jestem tak jakby poczatkujaca i nie za bardzo wiem co i jak. tzreba pojsc najpierw do ginekologa czy mozna je kupic w aptece? bardzo prosze o jakies info z gory dzieki

Gość hurrrrrrrraaaaaaaaaaaaaaaa
idizesz do ginekologa, bo są na receptę ,on Ci dobiera odpowiednie tabletki

no dobra a co dalej? tzreba je ponoc brac regularnie itd...a ma sie po nich okres normalnie czy jak?

jeszcze jedno wazne pytanie czy po tabletkach sie grubnie?

tak trzeba brac o jednej porze. W opakowaniu jest 21 tabletek gdy lkkniesz codziennie po jednej i sie skoncza to robisz przerwe 7 dni i dnia osmego zaczynasz nowe opkowanie. Moze sie zdarzyc tak ze zgruniesz, zaley od organizmu, ale jesli zgruniesz to mozesz isc o gina i wypisze ci inne.

a i pierwsza tabletke z pierwszego opakowania bierzesz w pierwszym dniu okresu .

no oki dzieki. a coz okresem? sa one naprawde bezpieczne?

a ogolnie dzieje sie cos z moim cialem kiedy je biore czy tak normalnie jakbym brala apap hehe

jesli bierzesz tabletki to w 7 dniowej przerwie powinien sie pojawic \"okres\" tzn krwawienie. Zdania na temat tabletek sa podzielone czesto. sama musisz wybrac. Ja brlam rok potem mialam przerwe i teraz znow rok. Nie zgrublam nie mam zadnych skutkow ubocznych. Mi sie za pierszym razem udalo tak ze tabletki mi przypasowly ale roznie bywa, czasem dziewczyny biora pierwszy raz tabletki, one im nie sluza i musza je zmienic. Czasem moze byc nawet tak ze 4 razy zmienia tabletki zanim trfia na swoje. Ale najlepiej zeby gin zrobil ci badania hormonalne i wtedy ci dopasuje tabletki. W razie jakichkolwiek pytan zajrzyj tu http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=5973 tu s same dowiadczone osoby i w sprawach tabletek powiedza ci prawie wszystko:)

nic sie nie dzieje z twoim cialem pod warunkiem ze tab;letki sa dobrze dobrane. Wiadomo jak kazdy \"lek\" ma swoje skutki uboczne.

dzikei figga widze ze wiesz o czym gadasz hihi to trzeba bedzie sie wybrac do ginekologa...a te badania to jakies bolesne czy jak?

no tak wybierz sie do ginekologa. Ale pamietaj nie daj mu sie zbyc, popros o bdania i dopasowanie tabletek. W moim przypadku bylo tak ze ja nie mialam pojecia na jakiej zasadzie gin przypisuje tabletki poszlm a on tylko zbadal mnie w srodku( bylm wtedy pierwszy raz) stwierdzil ze nie mam nadzerki i tyle. I przepisal tbsy jedyne o co zpytal to to w jakij cenie moglabym kupowac je. Przypisal mi hrmonet, na szczescie przypasowaly mi od razu, potem wiele dowiadywalam sie o tbsach i wyszlo na to ze gin nie zrobil mi badan tylko dlatego ze mu sie nie chaialo chya a ja nie wiedzac ze trzeba nie pytalam o nie. Na tamtym topiku dowiesz sie wszystkkiego na temat badan, bo dziwczyny mialay robione badania.

Badanie krwi ,cytologia i wywiad (apropo przebytych chrób i chorób w rodzinie), czasem dochodzi jeszcze USG, EKG i inne. wszystko to dla twojego zdrowia, lekarz powienien zroic badania zeby wiedziec czy ogole mozesz przymowac tabletki a pozniej wybiera jakie.

A i zazwyczaj jest tak ze lekarze panstwowi (tak jak w moim przypadku) nie mowia nic o badaniach. Za to ci prywatmni, mimo ze to kosztuje zajma sie toba profesjonalnie.