Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

viki-miki

20paroletnie Mamusie Zapraszam Was do Rozmowy Łączmy Się

Polecane posty

Witam! 🌼 🌼 🌼 🌼 Wiek 22 Synek: Emil- skończone 6 miesięcy :) Wiem, że taki topik już jest. Pomyślałam sobie, że może są mamy 20paroletnie, które nie piszą w tamtym temacie. Ja jestem nową osóbką na tym forum. Nie znam Was, a chętnie bym poznała mamy, problemy z jakimi się borykają i ich radości :) Zapraszam do rozmowy :)

Witaj! Ja też nie jestem w tamtym topiku, więc chętnie się przyłącze. Mam 23 lata, 3-letniego synka, i za około 39 dni Kacperek będzie miał braciszka. :)

podziwiam Cię, że zdecydowałaś się na drugie dziecko :) nie chciałabym, żeby mój synek był jedynakiem, ale na dzień dzisiejszy nie wyobrażam sobie drugiego dziecka. Może za jakiś czas...

Gość jolieangelina
Mój pierwszy syn nazywa się Kacperek, a teraz będzie Mikołaj :)

A czy jak Kacper był malutki to od razu myślałaś o drugim dzieku? czy to z czasem przyszło?

Chcieliśmy, żeby różnica wieku byłą niewielka, ok 3 lat. Ja mam 4 siostry, więc dla nas było oczywiste, żę będziemy mieć jeszcze dzieci. Jak Mikołąj podrośnie, to chcemy jeszcze trzecie dziecko.

Witam. Ja rowniez jestem nowa (21 lat) :) Mam 7-mio miesieczna coreczke - Julie. Razem z mezem myslimy o nastepnym dziecku (maz strasznie chce synka). Nawet podjelismy starania co do tego ale narazie nic z tego.Chociaz przyznam ze czasami sie wacham czy napewno czas na drugie dziecko. I szczeze mowiac do tej pory nie moge sie zdecydowac :P

Witaj mammuska!!! Faktycznie szybko zdecydowałaś się na drugą ciąże. My z mężem chcielibyśmy następne dziecko też albo szybko, albo jak podrośnie drugi synek, albo w dalszej przyszłości taki prezencik....

Hej!!! Mam 26 lat i 2 synkow Julo prawie 5 lat i Beniamin 1,5 roku. Czuje sie swietnie jako \"mloda\" mamusia i mam nadzieje,ze nie dlugo polece z moimi chlopakami na dyskoooooooo!!!! Pozdrawiam!!! 🌻

mammuska- taka malutka różnica wieku jest bardzo fajna. Synek mojej siostry miał 7 miesięcy, gdy zaszła z Ewą w ciąże. Na początku było jej ciężko, bo jak urodziła Ewe, to Konradek miał 16 miesięcy. Teraz Konrad skończy w czerwcu 5 lat, a Ewcia w październiku 4 lata. Super się dogadują. Ja i tak zmyśle, że między moimi dzieciaczkami będzie za duża różnica wieku. Kacperek ma już 3 lata i 3 miesiące. Jest samodzielny i tak czasami myślimy sobie z mężem, że gdybyśmy się zdecydowali wcześniej na drugie dziecko, to teraz Kakuś miałby się z kim bawić i ....kłócić, a tak jest sam i nie wiemy jak zareaguje, gdy się urodzi maleństwo, chociaż staramy się mu dużo tłumaczyć. A poza tym trochę go rozpieściliśmy, wiadomo jak na razie jest sam i jest naszym skarbem, więc całą uwagę skupialiśmy na nim. Ale mam nadzieje, że będzie dobrze. :) :) :)

z tego powodu wlasnie chcemy drugie dzieciatko :) nie chcemy rozpiescic Julki a jak narazie jest dla nas najwazniejsza i robimy dla niej wszystko ❤️

tak przy okazji gratuluje drugiego malenstwa bo to juz nie dlugo :) i oby wszystko było dobrze 🌼

Witam Cię Gerber 🌼 Witam Cię Mamuśka 🌼 mamy dzieci w podobnym wieku :) kiedy się urodziła Julia? Mój Emil 17.10. fajnie, że myślicie teraz o dziecku. Mam dużo znajomych, którzy mają rodzeństwo w podobnym wieku i są to rodzeństwa, które najlepiej na świecie się dogadują. Witaj Bibik 🌼 Też bym chciała, żeby mały miał braciszka lub siostrzyczke, ale jakoś ciężko mi by teraz było... zazdroszcze Wam tej energii i optymizmu :)

kobietki mam nadzieję, że będziecie tutaj od czasu do czasu zaglądać. Ja nie mam kontaktu z innymi młodymi mamami, a trochę tego potrzebuję. Teraz myślimy o zakupie spacerówki dla małego. Nie wiem jakie są dobre. Zgodni jestśmy co do kół- nie chcemy, żeby były małe. Nie podobają mi się też te spacerówki, które mają podwójne koła wszędzie. Często spacerujemy po lesie i dlatego szukamy czegoś z dużymi kołami. Oczywiście musi się rozkładać do pozycji całkiem leżącej. Teraz mały jeszcze nie siedzi. Jeszcze musi być lekki, bo nasz wózek teraz co mamy waży chyba 30kg. Ciężko się wnosi po schodach. Może coś doradzicie? jakie firmy są dobre?

No to i ja sie przyłacze, mój synek ma 14 miesięcy (prawie) 🌼

Gość bardzo niezdrowe
witaj Julli 🌼 pewnie Twój mały już rozrabia :)

halo mamuśki gdzie jesteście? :P długi weekend to pewnie odpoczywacie :) Gerber i Bibik wasze foty oglądałam fajne te wasze dzieciątka duże już :) bibik 🌼 niezla z Ciebie laska :)

mamuska podziwiam :) ja mam 21 lat i 13 miesiecznego synka i nie zdecydowalabym sie narazie na drugie dziecko, chyba za bardzo sie boje, zreszta z moim synem w ciazy mialam ciagle problemy, boje sie ze sytuacja moglaby sie powtorzyc, a kto wtedy zajalby sie moim starszym dzieckiem? mieszkamy sami z mezem, moja mama pracuje, tesciowa opiekuje sie juz jedna wnuczka wiec musimy poczekac poza tym gratluje przyszlym i obecnym mamusiom! viki-miki ja moge od siebie polecic Ci mutsy, ma duze kola, skretna os, nadaja sie na nasze chodniki :)

Witaj Evi 🌻 w sklepach internetowych nie widziałam chyba tej firmy. Masz może jakiś link?

hej viki-miki tak dokladnie o ten wozek mi chodzi na allegro jest tego duzo :) my mamy maly sportowy samochod z malym bagaznikiem i tam sie miesci wiec do zwyklego napewno :) ja jestem z niego zadowlona, jedyny minus to kosz na zakupy, M za czesto nie zabiera nas na zakupy i przewaznie male zakupy musze sama robic i nieraz jest ciezko, jak wybiore sie na wieksze bez auta ladne sa jeszcze concord fushion : http://allegro.pl/item188344242_wozek_concord_fusion_xenon_parasolka_gratis_.html i ten http://allegro.pl/item190127555_nowa_spacerowka_mutsy_szok_cenowy_.html ale sa dosyc drogie, nie wiem czy teraz dalabym tyle za wozek....

no właśnie cena jest wysoka. Ja mieszkam w bloku bez windy, a on waży troche. jest ciężki przy noszeniu? ale jest bardzo ładny. My mamy autko kombi, tylko mój facet w bagażniku wozi wielki głośnik :) Warto czy nie?