Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marce_linka

jak tojest z zaliczka alimentacyjna?

Polecane posty

Gość marce_linka

witam! Czy ktos sie orientuje jak to jest z zaliczka alimentacyjna,czy gdy sie drugi raz wyjdzie za mąz a były mąż nie płaci alimentów na dzieci to czy panstwo te zaliczke zabiera ?

Gość tak zabiera
ja tak miałam ,i gdzie tu sprawiedliwosc najlepiej zrobic dziecko i jeszcze nie ponosic kosztow bo nowy tatus bedzie łożył na jego dziecko a on hulaj dusza ku*****a to panstwo jest chore co za prawo

Gość najlepiej
zadzwon sobie do zaliczek alimentacyjnych i na 100% bedziesz wiedziec (ale dzis pewnie nie pracuja pewnie cały tydzien) A CZY KTOS SIE ORIENTUJE KIEDY WRÓCI FUNDUSZ ALIMENTACYJNY bo słyszałam ze ma wrócic

Gość fundusz
wraca najprawdopodobniej od pazdziernika tego roku

Tak, mi zabrali nawet kiedy nie byłam mężatką po raz drugi. Okazuje się, że wystarczy mieć dziecko z drugim \"mężem\" i wspólnie mieszkać i juz wtedy zabieraja zaliczke na pierwsze dziecko. Juz wtedy jesteście \"rodziną\" w rozumieniu prawa rodzinnego. Bo nie w każdym prawie tak stanowi, prawo spadkowe już twierdzi inaczej.......... Mi zabrali zaliczkę, bo odważyliśmy się mieć wspólne dziecko, i teraz z czystym sumieniem wyszłam za mąż. Tamtego ojca szuka policja, a ja mam prawo do mieszkania itp.

Gość marce_linka
czyli po slubie te marne wypociny 340 zł mi zabiorą,biologiczny ojciec bedzie sie juz czuł bezkarnie bo od czerwca dług mu wiekszy juz nie urosnie bo ja juz nie bede dostawac od panstwa...szkoda ze tak nie jest z nazwisiem ...ze dzieci dosc ze maja zabierana zaliczke to nie moga przyjac nazwiska mojego partnera który bedzie je utrzymywał a dzieci bardzo by chciały jego nazwisko ale były maz nigdy sie na to nie zgodzi no przeciez on ma prawa!!! JESTEM CIEKAWA CZY JAK POWRÓCI FUNDUSZ ALIMENTACYJNY TO TEZ PEWNIE JUZ NAM NIE BEDA PRZYSŁUGIWAŁY WCZESNIEJ ZASĄDZONE ALIMENTY-bo pewnie wymysla takie prawo.

Gość powiedzciemi
Nie tak, rzeczywiści kiedy wyjdziesz za mąż ponowni tracisz prawo do zaliczki alimentacyjnej, ale sprawa u komornika jest nadal! I komornik ma obowiązek nadal egzekwować zaległe alimenty. Tyle, że tracisz zaliczkę alimentacyjną z OPSu.

Gość marce_linka
a co mi z tego ze sprawa jest dalej u komornika jak on nie ma skad wyegzekwowac zaległych alimentów juz nawet nie chce pisac jaka to jest kwota około 15,000 tys + odsetki nigdy tego dzieci nie dostana a teraz jeszcze nie bedzie mu rosnął dług z zaliczki alimentacyjnej bo po ślubie mi ja odbiorą- co za prawo :(były mąz pracuje na czarno i ma kase widac po tym w jakich markowych ciuchach przyjezdza (raz na kilka miesiecy i jakimi furami) ale jest biedny jak mysz koscielna mieszka u mamusi i nic nie posiada.szczerze powiedziawszy nic mnie juz nie zdziwi bo tak naprawde wszystkie rzady interesowły sie wszystkimi sprawami tylko nie alimenciarzami a to przecierz przestepcy maja wyroki i sie śmieja byłym małżonkom w twarz ,szkoda tylko ze nie ma takiego prawa ze skoro zakładam nowa rodzine z nowym partnerem i biore slub i zabieraja mi te marne wypociny nie moge tez zmienc dziecia nazwiska takie prawo !!!

Gość pazdziernikowa-MAMA
a jezeli biore zaliczke alimentacyjną na dziecko z pierwszego małzenstwa a teraz spodziewam sie dzidziusia z mezczyzną z którym jak narazie nie bedziemy brac ślubu to mi te zaliczke zabiora na pierwsze dziecko ??