Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Cherries_Apparition

KOLORYT SKÓRY... jakimi sokami go poprawić?

Polecane posty

Gość Cherries_Apparition

🖐️ Mam pytanie co do soków na poprawienie kolorytu skóry :) Czy pijecie czyste marchewkowe? Czy z domieszką innych owoców/warzyw? Jakiej firmy? Od jutra chciałam zacząć, mam 2 tygodnie żeby skóa się ładnie wyrównała i troche "spomarańczowiała" :P Prosze o pomoc ;)

Gość Cherries_Apparition
up?

Gość gghohjojojhojhoj
2 tygodnie to trochę krótko, na jakąś poprawę. na koloryt wpływa prowiatamina A czyli betakaroten, dziennie aby mieć zdrowy wygląd skóry trzeba spozywać 6 mg (norma dzienna). Jest nie tylko w sokach, ale np marchewkowy jest ok - najlepiej czysty i zrobiony samemu w sokowirówce. Choć jednodniowe tez są pewnei dobre. Warto sprawdzać ile betakarotenu ma dany sok na 100 ml. Żadne Kubusie bo chemia, i maja mało wit A, multiwitamina też tylko 0,72 mg na 100 ml. Napewneo godne polecenia sa soki wielowarzywne, np Figurella z Biedronki ma 1,2 mg na 100ml, dziennie w sumie to 0,5 l (2 szkalnki) tego soku a przecież teraz jemy już warzywa które też mają tą witaminę więc można mniej go pic. No i nie trzeba się tak bac jak przedawkowania soku marchewkowego (wątroba) a sa też bardzo smaczne. Ideałem byłoby zrobienie samemu porządnego soku wielawarzywnego w sokowirówce, jak ktoś ma.

Gość Cherries_Apparition
Dzięki za odpowiedź ;)