Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciotka maryjka.....

1 maj - otwarcie rynku holenderskiego na pracowników z polski

Polecane posty

Gość ciotka maryjka.....

co o tym myslicie ja uwazam ze to katasrtofa dla nas ślązaków

Gość ciotka maryjka.....
a ma sie w ten sposób ze cięko o fajną prace dla nas dwópaszportowców a teraz kiedy rynek pracy jest otwarty to dopiero coś ciężko znalesć wiem jak jest bo od kilku lat pracuje w holandii i jest coraz gorzej z pracą godzinami czasem nie masz nawet 40 na tydzien

i bardzo dobrze , a co to slazaki lepsze od reszty??? ciekawe w czym:O mam nadzieje , ze innym Polakom sie nareszcie poszczesci , tym ktorzy tez chca zarobic za granica

Gość mmmmmmmmm
maryjka ty podly zazdrosniku typowy slazak bleeeeeeeeeee :(

Gość ciotka maryjka.....
ja wcale nie zazdroszcze prosze mnie pochopnie nie posądzac ale ja wiem jaka jest sytuacja tez szukam pracy w holandi wszedzie gdzie dzwonie to nic tylko fieltowanie kurczaków czy jakies inne prace w chłodniach albo szklarnie a wiadomo w lecie to upał do nie wytrzymania a jeszcze w polsce obiecuja mase godzin duzo pracy jak zajedziesz to sie okazuje katastrofa mało godzin mieszkanie okropne i wogóle

Gość
jezyk to podstawa , nie znasz jezyka to i gowniana robota cie czeka , zwlaszcza jak sie przez uitzendbureau pracuje wam sie slazakom wydaje , ze jak niemieckiego polizaliscie to wam sie zawsze lepsze nalezy, koniec inni tez maja prawo pracowac

Gość ciotka maryjka.....
no coż nie moja wina ze moi opowie byli niemcami to nie jest powód zebym sie zrzekła niemieckiego obywatelstwa

Gość ciotka maryjka.....
'mika1234' jesli myslisz ze znajomosc języka zapewni ci super robote i to nie przez uitzendbureau to sie grubo mylisz nik cie nie zatrudni otak sobie

Gość
a miej sobie nawet trzy czy cztery , kto ci broni :O tylko , ze te twoje obywatelstwa nie swiadcza o tym , ze jestes jakas lepsza od tej co ma tylko polskie

Gość
czyzby??? jakos mieszkam tu 4 lata i wiele widzialam

Gość mmmmmm
no wlasnie twoja wypowie pokazuje ze zazdrscisz, ze teraz oprocz paszportu trzeba miec jeszcze umiejetnosci trudno takie zycie a ze opowie byli niemcami ...co to kogo obchodzi wina nie ale i nie zasluga

Gość słaba jestem z pakowania
umiejętność do pakowania filetów z kurczaka???? mnie w szkole nie uczyli

Gość ślonzołczka
a ja wam cos napisze:tez pracuje w holandd juz 5 rok a od stycznia także "pracują" u nas w firmie polacy bez paszportów niemieckich . jak przyjechali do hol. niestety do pracy poszli dopiero po 3 tygodniach siedzenia na wolnym. a jak juz zaczli wkońcu pracowac to po 4 godzinach chcieli iść do domu(tacy zmęczeni) . wogóle to lesery jakich malo. aha i to nie były pojedyńcze przypadki. polacy potraią tylko kombinować. jeśli ktoś myśli ze tam kasa sama leci z nieba to sie grubo myli. tam trzeba poprostu nieżle sie naje...

Gość upssssssssss
upsss

Gość jhgfd
1 maja a nie maj :o