Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziewczynka z bloku

Proszę o pomoc - zwierzątko

Polecane posty

Gość dziewczynka z bloku
nafazowana - święta prawda :P :D a swoją drogą to fajny nicj :D

Gość dziewczynka z bloku
dziewczyny a to odpchlanie i odrobaczanie i szczepionki drogo kosztują?

nie, kotow nie trzeba kapac, ja swojego kapie bo po pierwsze- nie ma nic przeciwko, a po drugie jak kilka razy dziennie grzebie w kuwecie to po prostu czasem mu lapki smierdza sikami :P a lubi spac ze mna w lozku, wiec czesto same lapy mu tez myje tylko :D Do picia daje mu wode rpzegotwana- najczesciej, ale jak ma pusta miske a woda w czajniku jest goraca to daje mu z kranu albo niegazowana z butelki. On czesto tez pije sobie prosto z gwinta z kranu bo tak lubi :P Kuwete trzymam w przedpokoju- tak jest najlepiej- nie powinno sie chyba trzymac kuwety w pokoju w ktorym sie spi, znam tez ludzi, ktorzy trzymaja w lazience i sobie chwalą ale wtedy trzeba zawsze pilnowac zeby drzwi do lazienki byly otwarte, wiec to troche męczące. I najwazniejsze- kot nie pije mleka :) bo to lda niego niezdrowe, ja swojemu raz na miesiac naleje pol miseczki bo uwielbia ale tak to kupuje mu to dla kotow mleko specjalne. Jak masz mniej funduszy to mozesz kupowac np. tansza karme sucha np. Friskies- nie ejst zla ale za to jak najrzadziej karmic puszkami- z reszta puszki i mieso wychodzi na jedno praktycznie jezeli chodzi o koszty a puszki to sam syf- naprawde

Gość dziewczynka z bloku
superpromocjo DZIĘKUJĘ Ci bardzo 🌼 i jeśli możesz to napisz mi jeszcze - gotujesz mu mięsko? a doprawiasz?? :P czy lepiej upiec? i jakie? pierś czy jakieś resztki?

Gość dziewczynka z bloku
no i te wszystkie zabiegi o których pisałam w 1 poście na tej stronce. czy drogo to wychodzi.. nie jestem jakaś biedna ale o konkretnych wydatkach wolałabym wiedzieć wcześniej :) a i pewnie najlepiej od razu z takim malutkim iść na odwszawienie co?

nie ma problemu :) wiesz.. na poczatku z przewrazliwienia kupowalam piers i mu gotowalam :) teraz kupuje albo calego kurczaka albo cwiartki i wrzucam po prostu do wody na godzine i sie gotuja a potem mu ktoje i juz :) wolowine zamrazam na 2 dni, potem wrzucam do lodowki na noc np. zeby sie odmrozila i mu kroje i daje surowa, piersi z kury tez mu czasm kawalek surowej daje to samo z kurzą watrobka- czesc je na surowo a czesc gotuje- watrobka np. jest tania :) ale kurczak normalny tez (nie mowie o piersiach tylko o calym kurczaku)- i tak sie najbardziej oplaca- naprawde wychodzi czasem taniej niz puszki nawet :) Rybe zamrozony filet wrzucam na wrzatek na 5 minut i juz :) kupuje taka cala pake w biedronce zamrozonych filetow za 5 zl i leza w zamrazalniku i mu daje co 2 dni :) Daje tez jogurty bez cukru, smietane 30%, mleko dla kotow, gotowana marchewke- moj uwielbia :D i ogolnie wieczka do wylizania po wszelkich jogurtach, kefirach i serkach homo :D

Gość dziewczynka z bloku
wiecie jak mnie to cieszy :)

Gość dziewczynka z bloku
superpromocjo bardzo mi pomogłaś. naprawdę :) napisz mi tylko tak mniej więcej cenę tego odwszawiania odrobaczania szczepień itp. chociaż tak orientacyjnie bo nie wiem na co się nastawiać ;)

Gość aaajaaa
Mam kotke i nie byla sterylizowana. Moze jest jakas dziwna, bo nie czuje potrzeby wychodzenia. Czasami ja wyprowadzam, zeby pojadla trawy ;) Do jedzenia daje watrobke drobiowa. Nie gotuje watrobki :)

Gość dziewczynka z bloku
Dzięki 🌼

Gość dziewczynka z bloku
muszę uciekać. Dzięki za wszystko 👄