Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uznamka90

CZERWONE PIĘTY!

Polecane posty

Gość uznamka90

Drogie Panie , mam straszny problem z czerwonymi pietami od kilku lat. Spowodowane to jest obcierającymi butami jak i chodzeniem w szpilkach bez rajstop.., czy ktoras z Was miala ten sam problem i jaki kosmetyk/medykament na to stosowalyscie ze poleszczyc san skóry w okolicy pięt i troszke powyżej-tam gdzie obcieraja buty? z gory dziekuje za pomoc, mam nadzieje ze ktos pomoze/ pozdrawiam =)

Gość anette07
Ja niestey mam ten sam problem.Paskudnie to wygląda....od kilku tygodni smaruję liotonem1000 i maścią z witaminą A ale w ogóle nie widzę rezultatów.....w tamtym roku latem jak chciałam chodzić w spódnicy to paćkałam to fluidem ale ile można?A wyjazd nad morze chyba odpada w tym wypadku :(

Gość anette07
Maść nagietkowa Ung. Calendulae Do użytku zewnętrznego. Działanie: Maść nagietkowa wykazuje działanie przeciwzapalne, przeciwbakteryjne, grzybobójcze, przyspiesza ziarninowanie i bliznowacenie uszkodzeń skóry. Wskazania: Stosowany w różnych uszkodzeniach skóry, stłuczeniach, oparzeniach (zwłaszcza promieniami UV i Roentgena), odmrożeniach, wrzodach, ranach pooperacyjnych i w alergii kontaktowej (wysypki skórne).

Gość Masc tranowa
polecam Wam maść tranową. dokladnie tak sie nazywa. kupicie w kazdej aptece za jakies 3pln :) smarujcie na noc - niestety smierdzi tranem :) jestem pewna niemal na 100%, ze Wam pomoze.

Gość anette07
też spróbuję tą tranową :) ale znmalazła jeszcze coś Maść z balsamem peruwiańskim Działanie: Wykazuje działanie przeciwzapalne, antyseptyczne (przeciwbakteryjne, przeciwgrzybicze) oraz osłaniające, przyspiesza ziarninowanie i gojenie się ran, usprawnia krążenie w obrębie skóry właściwej, zmniejszając przekrwienia, uszczelniając naczynia krwionośne. Wskazania: Odleżyny, oparzenia, otarcia, profilaktyka przeciwodparzeniowa, choroby skórne

Gość Masc tranowa
Specyfikow o ktorych piszesz, nie znam :) Jesli chodzi o masc tranowa - nauczono mnie jej uzywac w czasie choroby - koszmarnego kataru, kiedy nos jest czerwony, schodzi skora itd..masc tranowa goi to wszystko w dwie chwile. A piety, wiem, ze na czerwoną, popekana skore pomaga - i to doradzila mi pedicurzystka - i faktycznie - piety robia sie jasne i gladkie jak u niemowlaka :) Dlatego podejrzewam, ze na czerwona, uszkodzona skore pomoze tak samo :)

Gość ankaaaaaaaaa
No niestety ja mam ten sam problem,próbowałam już wszystkiego ale od pewnego czasu stosuję Tormentiol.POMAGA!!! :)