Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mucha bez brzucha

chce miec czworo dzieci. ile razy w zyciu mozna miec cesarke?

Polecane posty

Gość mucha bez brzucha

Niedawno urodzilam coreczke. Jest dzieckiem nieplanowanym. Nigdy nie chcialam miec dzieci ale teraz marze o wiekszej gromadce. Chyba odnalazlam sie w roli matki. Chcialabym miec najlepiej czworo, bo dwoje to za malo, a z obserwacji wiem, ze gdy jest troje rodzenstwa, to zwykle dwojka trxzyma sie razem, a jedno jest jakby na uboczu. Coreczke urodzilam przez cc, byla to cesarka planowana. zastanawiam sie czy moglabym cala moja czworke urodzic przez ciecie cesarskie?

moja znjoma ostatnio mi mówiła że teraz można mieć i 7 CC ona miała drugą i ja jej mówie że teraz tylko jeszcze jedna a ona mówi, ze kiedyś tak było. Dodam, że rodziłam w Niemczech obydwie dziewczynki.

Gość mucha bez brzucha
a czy blizna bedzie w jednym miejscu czy w kilku roznych?

Ja również o to pytałam mojego ginekologa, bo maja mama miała 3 i lekarz absolutnie po 3 kazał już jej zapomnieć o kolejnym dziecku. Obecnie inaczej tnie się macicę, lekarz powiedział że właściwie nie ma ograniczeń w cesarce jednak zależy to indywidualnie od danej osoby, grubości macicy, wytrzymałości, miał pacientkę która miała już 7 cesarkę i nic się nie działo. Nie wytłumaczę ci dokładnie jak wygląda zabieg od środka wiem tylko że robią to mniej inwazyjnie niż kiedyś starają się nie ciąć tak bardzo tylko coś tam rozsuwać. Jestem po cesarce prawie 9 miesięcy na dzisiejszy moment lekarz powiedział że nie widzi przeciwskazań do kolejnej ciąży. Co do blizny to tnie się w jej okolicach, potem wycina starą i na brzuchu a właściwie podbrzuchu (tzw szef majtkowy) zostaje tylko jedna kreseczka.

Gość skoro niedawno urodziłaś
to sugerowałabym poczekać z dalszymi planami. Jak dziecko będzie miało 2-3 latka, to wtedy dopiero możesz uznać, czy odnalazłaś się w roli matki :P