Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Brzoskwinka_27

Puchniecie-nog-prosze o pomoc

Polecane posty

Witam Mam taki problem, niedługo wyjezdzam na 14 dniowa wycieczke objazdowa, mnostwo chodzenia a mi często w takich sytuacjach puchna nogi, nie mówiac juz o całonocnej podrózy autokarem która mnie przeraza własnie z tego powodu. opuchlizna !! Prosze pomóżcie cos, jakie leki brac lub jaka mascia smarowac?? Za kazda rade bede wdzieczna. Dodam ze cisnienie w normie, zylaków brak ,nadwaga owszem jest. Buziaki !!

spróbuj maści w aptece kupić - venoruton czy jakoś tak - farmaceutka ci poradzi, pić musisz ale raczej niegazowane (woda), nogi jak tylko możesz to w górze trzymaj. nie sól bo sól wodę w organiźmie zatrzymuje, zatem żadne chipsy i inne słone potrawy odpadają. podobno natka pietruszki jest dobra na odwadnianie organizmu ale i moczopędna więc na wycieczke nie polecam. swoją drogą powinnaś lekarzowi pokazać nogi bo może żylaków jeszcze nie masz ale jesteś na dobrej drodze. doradzi ci schudnięcie ale może też jeszcze coś mądrego poradzi.

wiem, o tym schudnieciu, chudne od 30 lat i tyje od 30 lat:-) ale oczywiscie ciagle sie odchudzam, szukam takich tabletek ktore by nie powodowały czestego oddawania moczu i hamowały by opuchlizne, jest takie cudo w ogole??? Do lekarza w tej sprawie i tak planuje sie wybrac ale chciałąbym znac wasze opinie i doswiadczenia.

mi jak puchną nogi to często sa powodem skarpety uciskające ponad kostka albo w ogóle niewygodne ciasne buty, tak na moment to tylko te maści mogę ci polecić ale pytaj w aptece o nazwę bo nie pamiętam. no i udaj się do lekarza jak wrócisz:)