Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Amelia A

Cesarskie cięcie na życzenie

Polecane posty

Gość Amelia A

Jakie są za, a w szczególności jakie przeciw. Ile to kosztuje ?

Gość petiber
bzdura raczej 3 tys.

Gość wchodzisz w to
w centrum damiana ok 7 tys plus dwie chyba doby w klinice w szpitalach - 1tys - 1,5tys, zależy ile sobie lekarz zażyczy

Gość petiber
ee na kwietnówkach któras miała i pisała ze 3 tys wydała...

Gość wchodzisz w to
podobnie jak aborcja czy otwieranie cudzych maili - też przestępstwo i zabronione 💤 jeśli kobietę stać na leki i obecność lekarzy to nic wam do tego - jej sprawa, nikomu krzywdy nie robi, i dziecko mniej się męczy. czytałam że w wojewódzkich szpitalach ok 1-2tys, do uzgodnienia

Gość wchodzisz w to
oczywiście że tak zrobię, może nie w damianie, ale w prywatnej klinice a ty zauważ, że lekarze pracujący na porodówkach dzieci nie operują - odbierają porody tak jakby.. więc dzieci chore na raka na tym, ze ktos daje w łapę lekarzowi za cc nie cierpią. nie byłoby łapówek gdyby to był wybór kobiety - albo płaci szpitalowi za cc i ją ma, albo rodzi sn jeśli chce. ale to polska.. nie wymądrzaj się.. jeśli mam cieprieć i moje dziecko ma się męczyć, to zapłacę i szczerze - w tym momencie dobro moje i mojego dziecka mnie interesuje najbardziej.

Gość elfikkkkkkk
jeszcze niedawno czytalam o smiertelnej cesarce z tego co pamietam nie pisali nic tam ze droga przez cc jest dla dziecka najlepsza gdyby tak bylo nikt z nas nie rodzilby sie naturalnie tylko przez cc nie zdecydowalabym sie bo boje sie o siebie i dziecko...

Gość wchodzisz w to
lekarze mówia ze jest lepszy dla dziecka bo nie meczy sie tak jak przy sn

Gość wchodzisz w to
ginekolodzy-położnicy. wszyscy.

Gość irminaK
heh dobre gdyby tak bylo wszyscy rodzili bysmy sie przez cc mi lekarz mowil ze sn jest lepsze, dlatego jak grozilo mi cc przez zle ulozenie dziecka, proponowal "recznie ukladanie" zeby tylko nie cc wiec gsdyby byla taka och i ach jak piszesz juz dawno rodzilabym przez cc a mialam sn za co bogu dziekuje

Gość emele
ale czad cc lepsze niz sn ciekawe gdzie tak mowia "uczeni" bo mi lekarz mowil ze cc to ostatecznosc a ja mu wierze bo jest dobrym i znanym ginem

nie no nie badzcie smieszne tak jak pisza dziewczyny jakby cc bylo takie dobre dla dziecka to wszysy rodzilyby sie ZA DARMO przez cc to czemu jest takie nielegalne ta cc? ja mam siostre jest polozna w naszym szpitalu i bez problemu mogla zalatwic mi cc, ale powiedziala zebym lepiej rodzila sn i tak zrobilam wiec watpie zeby siostra mi zle doradzila! podaj mi artykul gdzie pisze ze cc jest bezwzględnie lepsza nic sn jak ktos chce za kase rodzic przez cc to nie mam nic do tego, jego wybor ale po co zaraz fantazjowac? klocic sie i wprowadzac innych w blad? nie mozna kulturalnie?

Gość nie przesadzajmy
Mój ginekolog powtarza, że SN jest najlepsze, ale skoro w wielu krajach CC jest normalnym porodem (kobieta może sobie wybrać czy chce rodzić naturalnie, czy przez CC), to też nie można mówić, że to ostateczność. Gdyby cesarka była tak groźna dla matki i dla dziecka, to nie byłaby w tych krajach legalna i robiona za darmo.

Gość remirka
w takich krajach czesto aborcja jest legalna, a nie mozemy powiedziec ze jest dobra dla dziecka... :( wiec to nie jest porownanie dla mnie tez cc to ostatecznosc ale jak kto woli, jak jakas pani chce cc za wszelka cene, to nich idzie, co mi do tego ;)

Gość absolutnie nie
Aborcja to co innego. W niektórych krajach uznano, że płód nie jest człowiekiem, albo nie ma przepisów prawnych, zapisu w konstytucji, który mówi o tym, że aborcja to zabójstwo. Cesarki do aborcji nie da się porównać.

Gość ta zwykła kobieta.......
Cesarka jest teraz tak samo bezpiecznym porodem jak poród naturalny - wystrczy tylko zagłębic się w lekture. Moim zdaniem to kobieta powinna wybierać. Lekarze nie chca pozwolic na to bo to w ich rękach jest zycie kobiety. Zawsze moga być powikłania. Jednak wszystko da sie przeżyć bo gdyby nie to dawno nasz gatunekby wyginał :)