Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marteczka1985aa

Nadżerka i zapach

Polecane posty

Gość Marteczka1985aa

Witam wszystkich! Dwa dni temu mialam wymrażąna nadżerke i od dwoch dni leci ze mnie woda, lekarz mowil ze tak ma byc ale ciekawi mnie to skad ta woda :D i jak dlugo bedzie leciec, bo tego sie ze stresu nie dowiedzialam. A drugie pytanie mam troche krepujace bo dzis rano poczulam brzydki zapach z pochwy, prosze sie nie smiac ale to prawda :( czy ktoras z was tez tak miala? po ilu dniach ten zapach zniknal, zaznaczam ze dbam o higiene i cytologia tez jest wporzadku (1). Prosze o jakies informacje bo troche sie martwie :(

Gość ale jaki
masz ten zapach co przypomina?

Gość Marteczka1985aa
smiesznie zabrzmi ale chyba zgnite jajko :D moze tak ma byc po tym zabiegu :/

Gość ale jaki
myślałam ze może to taki rybi zapach bo jaki taki miałam , tylko to był taki zapach że nie można było wytrzymać. Co do twojego zapachu nie pomoge Ci , lepiej wybierz si e do innego lekarza, może masz jakies zapalenie

Gość Marteczka1985aa
hmm nie jestem pewna czy rybi czy jajka ale wiem ze smierdzacy :/ wczoraj tak nie mialam, a ty po nadzerce mialas rybi? ja mialam wczesniej stan zapalny ale wyleczylam sie Clotrimazolumem i Gynalginem. Tydzien temu odebralam wynik z cytologii i byla jedynka, no to zapalnienie raczej wykluczam.

Gość ciastkowa
Hej :) To normalne że masz tak po tym zabiegu. Faktycznie woda ma specyficzny, brzydki zapach ale nie jest to wina zapalenia tylko efekt uboczny wymrażania. Wszystko powinno wrócic do normy w przeciągu tygdnia ;)

Gość uuuuuuuuuupp
a dlaczego miałaś to wymrażane?? była taka konieczność?? słyszałam ze lepiej tego nie wymrazac!! tylko wyleczyc farmakologicznie!!

Gość Marteczka1985aa
ciastkowa dzieki wielkie :D:D:*. Do Upppppp: nadżerke mialam sredniej wielkosci a przy tym jeszcze stan zapalny, tak jak wczesniej napisalam stan zapalny pieknie sie wylaczyl po globulkach a nadzerka, jej nigdy nie mozna farmakologicznie wyleczyc, tymbardziej jesli masz nadzerke i sie czesto kochasz lub uzywasz tamponow, czyli caly czas ja podrazniasz :/ Powiem tak, dla mnie to byla koniecznosc bo chce zeby wszystko bylo ze mna wporzadku, i wiem jedno: nieleczona nadzerka to w przyszlosci rak szyjki macicy, dlatego wole zawczasu sie tego pozbyc :) Wymrażąnie to chyba jedyny sposob na pozbycie sie nadzerki, jest jeszcze wypalanie ale tej metody raczej juz sie niestosuje bo po niej pozostaja blizny i zrosty i moga byc jakies tam problemy z donoszeniem ciazy.

Gość Pytanie -
Ja równiez mam nadzerke i ciekawi mnie na czym polega to wymrazanie i czy to boli? Jak dlugo sie goi?

Gość Marteczka1985aa
To nic nie boli, znaczy sie prawie nic, ja na przyklad czulam tylko takie cos jakbym miala skurcze w czasie okresu, ale to zaden bol, ja nawet nie poczulam kiedy ona zaczela mi ja wymrazac :D:D Polega to na tym ze kladziesz sie normalnie na tym fotelu ginekologicznym, po czym ginka wklada ci do pochwy plastikowe cos ;) zeby moc przez nie wlozyc ten wziernik ktorym bedzie wymrazac, kurcze to wlozenie nawet nie boli :D jak sie kiedykolwiek w zyciu kochalas to wiesz o co chodzi. Zabieg trwa dokladnie 2 minuty, wiem to bo maszyna co pol minuty wydaje dzwiek. Ginka powiedziala mi ze przez miesiac nie moge wspolzyc, no to mysle ze okolo miesiaca sie goi, ale zalezy to chyba od wielkosci nadzerki, ja mialam taka sredniej wielkosci ;)

Gość Marteczka1985aa
uuuuup

Gość goldenlove
ja tez mam nadzerke... eh.. i odstawilam kochanie sie na czas do wyleczenia.. cholera juz miesiac!:( hihi za jakies 2 tyg ide na pedzlowanie a robilas moze wymaz z pochwy na kakterie??

Gość Marteczka1985aa
Ja sie kochalam do samego zabiegu, nie bylo zadnych przewwskazan, teraz jestem po zabiegu i miesiac nie moge baraszkowac ;) Wymaz z pochwy to chyba inaczej cytologia nie? Mialam robiona przed samym zabiegiem i wyszla mi jedynczka czyli jestem czysciutka :) Piszesz ze bedziesz miala pedzlowanie a jaka to metoda bo pierwszy raz slysze o takiej. Czym bedzie ci pedzlowac??? ;)

Gość Marteczka1985aa
uuuuuuuuuuuuuuuup

Gość Marteczka1985aa
uuuuuuuuuuuuuuup napiszcie cos jeszcze plisss

Hej Kobietki! Ja mialam nadżerke dużą wymrażaną 16 kwietnia... też czuć jest do tej pory taki niemiły zapach i woda ze mnie leciała i leciała i leci do tej pory tylko teraz już malutko. Po okresie mam iść na kontrolę, czyli za jakiś tydzień... no a przez ten czas zero sportu :( zero współżycia :( zero wysiłku.. Czuję się dobrze. A jeszcze lepiej z myślą że już jej tam nie mam :D A czy Wy też podczas stosunku czułyście momentami takie dziwne ukłucia w podbrzuszu, bo wyniki mam super więc myslę że to była wina nadżerki a teraz już będzie all oki :) Pozdrawiam!

Gość Marteczka1985aa
Tak bolalo mnie jak sie kochalam, ale sie ciesze ze juz mnie nie bedzie bolec. Kurcze Saro piszesz ze mialas wymrazana nadzerke 16 kwietnia i dalej masz ten niemily zapach i woda leci, jeju straszy mnie takie cos. Naszczescie moj chlopak wszystko to rozumie i sie nie smieje ze mnie :D

Gość Marteczka1985aa
odświeżam

Gość Marteczka1985aa
uuuuuuuuuuuuuup

Przepraszam, nie chcę Cie straszyć... mysle że to też kwestia ogranizmu. Dziś na szczęście dostałam okres i już będzie koniec wody i zapachu. Tak mówiła gin że po okresie na kontrole i all powinno być ok :D A co do Chłopaka to mój tez jest super wyrozumiały i znosi to wszystko bardzo dzielnie.. a momentmai to bał się gorzej ode mnie czy aby wszystko będzie w porządku :)