Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

saga2006

problemy z oddychaniem

Polecane posty

Mam problem, od dłuższego czasu już [kilka lat]. Zdarza mi się, że nie mogę wziąć porządnego wdechu, strasznie mnie to męczy, przyspiesza sie oddychanie, panikuję. Czasem trwa to kilka chwil, czasem dzień, dwa, powtarza się co jakiś czas. Nie jest to na pewno klaustrofobia, bo zdarza się też w dużych, niewypełnionych ludźmi przestrzeniach. Co to może być?

Ale ja jestem uosobieniem spokoju, nie stresuje sie prawie w ogole. To na pewno nie to.

Gość też tak mówiłam
zawsze spokojna, pomocna, zdawałoby sie, że nie miałam problemów, a nerwice stwierdzono, bo miałam duszności, nie mogłam złapać oddechu i waliło mi serce jak młot...

Poza tym: mam niedoczynność tarczycy. Może to ma jakiś związek?

moja babcia która ma niedoczynnośc tarczycy tak ma i mówiła mi że ma problemy z oddychaniem bo tarczyca jest powiększona i uciska jej drogi oddechowe

Tylko że ja właśnie mam malutką tą tarczycę, więc nie sądzę, żeby była w stanie uciskać drogi oddechowe...

Gość też tak mówiłam
saga tarczyca nie musi uciskać na drogi oddechowe, jeżeli wydziela zbyt dużo hormonów, to powoduje duszności...więc może patrz na to pod tym kątem

Gość przesraneee
tez tak mam :O tak jabym nie mogla do konca wziąc wdechu :O lekarz stwierzil nerwice :O

Gość gość
Można dobrze inhalacje przeprowadzić na aparacie Pro, polska firma Sanity, wszystkie elementy dołączone do zestawu, można było od razu zacząć korzystać.

Gość saratt
Używamy u nas do inhalacji aparatu Baby, jest dla dzieci dostosowany ale też my z mężem jesteśmy w stanie tutaj z normalnej wydajnej inhalacji skorzystać, także wszechstronnie.

Gość gość
ludzie błędnie myślą, że nerwicę maja jacyś temperamentni cholerycy, a to nieprawda, maja ja ludzie spokojni i wrażliwi, wszystko mocno przeżywający, taka prawda, znam z własnego przykładu, kołatanie serca , dziwne rozsadzające bóle głowy, problemy z oddychaniem.

Gość sabinka67
Mi odpowiada model Pro tutaj jest też dołączony irygator do oczyszczania co moim zdaniem jest super pomysłem, bo jak inhalacja ma być skuteczna jeśli drogi nie są przetkane? Tutaj można je udrożnić pod lek.

Gość gość
Już będzie rok jak się w domu inhalujemy przez Pro od Sanity i dobrze oceniam ten aparat, cały czas jest wydajny w tym sensie, że lek nie ucieka zawory skutecznie chronią przed takim marnotrawstwem.

Gość gość
Super mi się sprawdza Alergia Stop, jest nieduży, mało waży ale moc pod maską ma sporą, bo inhalację można zrobić dość szybko, ładnie aerozol przechodzi.

Gość kamilkabed
Nie ma duzych strat lekarstwa w automacie Pro, masz tutaj zawory które przed takim marnowaniem się cieczy chronią i z tego co widzę to faktycznie się to sprawdza u nas.

Gość gość
Funkcjonalny jest Baby łatwo go podłaczyć i też łatwo go sobie poskładać obczyścić i spakować do transportu, lekki, poręczny itp.

Gość gość
Ja zainwestowałam w Pro bo tutaj też jest irygator dołączony a przy mojej tendencji do zatykania się nosa, zatok i wszystkiego, bardzo mi się przydaje takie oczyszczanie

Gość gość
Ten problem z oddychaniem jest mi b.dobrze znany. To jest straszne uczucie. Przez długi czas nie mogłam sobie dać z tym rady, miałam wrażenie ze w końcu nie będę mogła w ogóle nabrać powietrza i uduszę się. Jestem osoba b.emocjonalna. Od momentu kiedy postanowiłam pracować na nad tym, zdarzało się to coraz rzadziej. Teraz jak czuje nagromadzenie negatywnych emocji to staram się jak najszybciej myśleć o czymś pozytywnym. Bardzo pomaga myślenie o tym co by było jak by spełniły się moje różne marzenia. Wtedy można" przenieść się do innego świata"i uwolnić się od myśli, że nie mogę złapać powietrza i się uduszę. Poza tym staram się obserwować przyrodę, podziwiać jej piękno i harmonię. W ten sposób minimalizuję miejsce na złe emocje, które tyko niszczą mój organizm i doprowadzają do nerwicy.

Gość gość
Ja bym podpowiedziała coś prostszego, choćby nas z Simple od Sanity, nie ma tu jakiś niepotrzebnych funkcji które tylko zajmowałyby miejsce, ale robi to co powinien – produkuje aerozol

Gość gość
Każdy kto ma problemy z oddychaniem powinien jak najszybciej się przebadać. Polecam wam udać się do www.skopia.pl we Wrocławiu. Przeprowadzają tam badanie Bronchoskopii, które skupia się na górnych drogach oddechowych.

Gość gość
Rodzinnym urządzeniem jest Pro jak ktoś potrzebuje czegoś dla dziecka i dla dorosłego to ten model jest super, daje radę przy każdej terapii i różnych lekach – w tym tych bardziej oleistych

Gość gość
Niedawno zamawiałam babci nowy ciśnieniomierz i wybrałam polski Senior od Sanity, chwali sobie go bardzo choćby z tego względu że wyświetlacz i przyciski są tu większe, łatwiej sobie starszej osobie poradzić z tym wszystkim

Gość gość
świetnie trafiliśmy z inhalatorem Pro, jest bardzo wszechstronny w działaniu, można inhalować każdą partię dróg, u dorosłych i u dzieci, i też można tutaj wlewać każdy rodzaj lekarstwa do podawania wziewnie

Gość gość
ja mam bardzo dobre doświadczenia z modelem Baby jeśli chodzi o aerozol dla dziecka. Duży komfort i bezpieczeństwo, inhalator można stosować nawet u dzieci 1 miesięcznych.

Gość kuba

Dla tych co planują kupno inhalatora mogę powiedzieć, że trzeba unikać tych marketowych urządzeń bo ich poziom jest bardzo niski. Sam się o tym przekonałem. Natomiast potem kupiłem inhalator dla dziecka od sanity i na tą chwilę jestem zadowolony, i ten dla dorosłych również u nich chcę kupić.