Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bleeee7

Zawsze wymalowana - znacie takie kobiety??

Polecane posty

Gość bleeee7

Ostatnio zauwazylam, ze wiekszosc kobiet nie pokazuje sie ludziom bez makijazu. Mam wiele kolezanek, ktore zawsze sa perfekcyjnie wymalowane i faceci mysla, ze one tak po prostu wygladaja. To nie jest jakas ostra wulgarna tapeta, ale makijaz bardzo umiejetnie tuszujacy wady i upiekszajacy. Bylam naprawde w szoku jak zobaczylam pare dziewczyn bez makijazu. Czy macie w otoczeniu dziewczyny/kobiety, ktore uchodza za ladne, chociaz Wy wiecie, ze to tylko super zrobiony makijaz??

Gość ppppppppppppppppp
oj tak zgadzam sie z autorka topiku. mam kolezanke ktora na obowiazkowym obozie sportowym nawet sie malowala. to jest przykre. ale jak buzka jest opalona to bez make-upu tez ladnie wyglada:)

Gość oczywiscie ze tak
ale taki makijaz tylko upieksza ladne rysy twarzy, nie istnieje makijaz ktory z paskudy zrobi slicznotke wiec nie ma co sie dowartosciowywac tym, ze kolezanka bez makijazu wyglada gorzej...

Gość Żanetkaaa
tak, ja :P ale bez makijazu tez jestem ladna :):P

Gość moim zdaniem sa zawody
ktore zobowiazuja do codziennego starannego makijazu - np recepcjonistka w hotelu, sekretarka czy kelnerka w dobrej restauracji, ja pracuję w szpitalu i roznie to bywa - w dzien jeszcze jako tako ale na nocnym dyzurze to kibitki chodza czasem jak zombi :-)

Gość bleeee7
Ja tez zawsze myslalam, ze makijaz po prostu podkresla urode i nie jest w stanie upiekszyc kobiety, jednak chyba nie znam sie na wizazu, bo naprawde te dziewczyny bez makijazu to zupelnie inne kobiety. Zreszta wystarczy popatrzec na aktorki i piosenkarki...bez makijazu czasami trudno je poznac. Sama chetnie dowiedzialabym sie jak sie malowac, bo skoro z przecietnej dziewczyny mozna zrobic ladna, to z ladnej pewnie mozna zrobic piekna:)

Gość mam taką sasiadkę .......
chyba urodziła sie w makijazu!!!!!!!!!!!! O każdej porze dnia i nocy ....nawet na plaży go poprawia ...

Gość Tarja1978
a ja maluję tylko oczy.Jak jadę na plażę to tylko delikatnie tuszem pojadę a jak idę w miasto, maluję również kreskę kredką. O wiele lepiej się czuję. Te kobiety które się malują po prostu o siebie dbają

Gość oj tam
wiadomo ze kazda kobiet bez makijazu wyglada gorzej ,ale jesli jest to bardzo duza roznica tzn ze za duzo sie pacykuje skoro zmienia rysy twarzy ,pewnie myslicie o takim ,jak kreski czarne,durzo tszu na rzesach to wiadomo,ja np maluje rzesy na brazowo i nic wiecej zadnych kresek i jak nie mam make-up wcale tak sie nie roznie

Gość anteczka
ja zawsze musze miec rzęsy chociaz tuszem lekko pociągnięte a podkład niekoniecznie

Gość rsrsrsrsrrs
tak znam,to moja znajoma...nawet na wycieczke w gory tapetuje twarz nie mowiac juz o wyjsciu na rower czy na plaze..:( zalosne

Gość anteczka
a mocniejszy akcent zostawiam na weekendowe wieczory i jakies imprezki :)

Gość bleeee7
Tarja, nie zrozumialas tematu. Ja takze maluje sie jak wychodze na uczelnie, ale jest to zwykle tusz do rzes i jakis delikatny cien. Bez tuszu do rzes wygladam troche mniej wyraziscie, jak kazda blondynka z jasna oprawa oczu. Jednak ja z makijazem i bez jestem ta sama osoba i na pewno nikt nie mialby problemu z rozpoznaniem mnie z daleka. Ja mowie o osobach przecietnych z wygladu, ktore wychodza z domu zawsze z pelnym bardzo dobrze wykonanym makijazem, ktory czyni z nich ladne osoby. Jako ze inni ludzie widza takie osoby tylko z makijazem, to nie wiedza tak naprawde jak one wygladaja. A roznica jest ogromna. To dobrze, ze ktos potrafi sie tak umiejetnie umalowac. Mi chodzi tylko o sam fakt, ze faceci np. nie wiedza jak dziewczyna naprawde wyglada i uwazaja, ze jest ladna. Moj kolega ostatnio doznal szoku jak zobaczyl moja kolezanke, ktora u mnie nocowala i nie zdazyla sie jeszcze wymalowac.

ale co Ciebie boli...? jak dziewczyna jest przeciętna to normalne że chce się podmalować itp... zabronisz jej po to są kosmetyki żeby mankamenty urody tuszować ... to czy jakaś się maluje lekko czy wyraziście to jej osobista sprawa ...

Gość bleeee7
eseczka, nie doszukuj we wszystkim drugiego dna. To jest zwykle pytanie, na ktore nie musisz odpowiadac.

bleeee7 - czemu od razu się rzucasz do mnie... ja odpowiedziałam bo do tego prawo a Ty od razu .. się rzucasz

Gość bleeee7
Dlaczego nazywasz spokojna odpowiedz rzucaniem sie?

Gość oj tam
:D:D dziewczyny po co sie bijecie ,wiadomo od dawna jak ktos jest praecieny to nawet makijaz mu nie pomoze a jak ladna osoba to wystarczy tylko podkreslic by jeszcze bardziej wydobyc piekno

Gość sliczna22
bleeee7 to zamiast tuszu wez puder brazujacy na cala buzie i dekolt roz na policzki .Kreska ciemniejsza na gorze moze jakis cien ale braz lub zloto.Wytluszuj rzeszy dolne tez i zrob brazowa kredka dol lekko rozmarz i bedziesz wygldac o milion lepiej niz tylko z tuszem.Te dzieczyny umieja sie pomalowac do tego ladnie wlosy ulozone fajne i eleganckie ciuchy ladna figura i kazdy je postrzega za super laski:) ty nie zrobisz sie piekniejsza malujac tylko rzesy no sorry to trzeba kazdy element dopasowac .I buzka dla twoich kolezanek poniewaz umieja zrobic sie na laski:)

Gość a ja tu wyczuwam drugie dno
To drugie dno ma sens mniej więcej taki, że co niektóre czują że ich umalowane koleżanki niesłusznie mają w oczach chłopaków opinię ładnych lasek skoro bez makijażu wyglądają przeciętnie. Czują potrzebe by tu się wygadać na temat tych koleżanek. Hahah

Gość nie rozmumiem z czego autorka
topicu robi problem ?/ a co ci to niby przeszkadza ...wspominasz czesto o facetach wiec to chyba o nich chodzi hehe zrozum ze niektorzy lubia ostrzejsze makijaze i sie lepiej w nich czuja pozatym umieja sie ladnie pomalowac a inni nie widocznie ty do nich nalezysz.Tylko niewiem jaki jest sens zakladac taki temat

Gość ja chyba jestem uzalezniona
musze sie leczyc..bo bez make up czuje sie GOŁA

Gość a ja tu wyczuwam drugie dno
Mają te koleżanki za kogoś w rodzaju oszustek :D szarych myszy, które udają ładne. Chcą w tym topiku je zdemaskować, ponieważ w życiu realnym nie bardzo mają okazję to udowodnić szczególnie chłopakom. :D Czyż nie o to tu chodzi ?

Gość mysle tak samo
i strasznie wkurzaja mnie takie osoby :P

Gość mysle tak samo
tak samo jak drugie dno oczywiscie :D

pewnie jej kumpele mają powodzenie, a ona wszystko zrzuca na karb ich przesadnej tapety.

Gość heheh wydalo sie
bleeee7 ale z ciebie glupia baba wiesz :) zazdrosnik jak nic widze i w dodatku pewnie jeszcze nick pasuje

Gość ja bez makijazu wygladam
poprostu inaczej nie ze brzydko poprostu calkiem inaczej .Bez wygladam troche jak dziecko, wielkie oczy i jestem niewyrazna.Jak zrobie kreseczki,cienie i tusz odrazu czuje sie lepiej :) czy to cie tak boli ble ?

Gość ale przeciez...
w dzisiejszych czasach makijaz jest pewną koniecznoscią,przynajmniej moim zdaniem. I nie musi byc to niewiadomo jak podkreslone oko, wystarczy podklad,róz zeby cera ladnie wyglądała, tusz i bezbarwny byłszczyk. Naturalnie i z klasą. Kobieta nieumalowana moze uchodzic za niezadbaną poprostu. I tak jak ktos wczesniej wspomniał,są zawody w ktorych makijaz jest absolutnie obowiązkowy:) Wiem,ze męzczyzni tez wolą kiedy kobieta ma makijaz,nawet jesli bez jest sliczna... moze to dziwne,ale tak jest.