Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ADDDEC

CóRKA ALKOHOLIKA PROSZę O RADę

Polecane posty

Gość ADDDEC

jestem z dziewczyną której ojciec pił i pije do tej pory wiem z tego co mówiła że nigdy sie nia zbytnio nie interesował mama starała sie żeby życię toczyło sie normalnie.moja M. jest zaradna pracuje cięzko usamodzielniła sie juz dawno temu ale jest mały problem czasami robi awantury o to że akurat chciała ze mna pogadac a ja robiłem cos innego(mieszkamy osobno)wydaje mi się że chce abym non stop się nia interesował pisał dzwonił wtedy ona czuje że mi zależy czasami potrafi byc nerwowa i zazdrosna choc nie ma o co.może kobiety pomożecie mi chcę dotrzeć do tego problemu...

uwazaj ona jest pewnie narkomanka i sobie chlapie cichaczem kupuje setke w monopolowym

Gość lilith*
posłuchaj ona jest dda.. ja tez. to normalne u osob ktore miały trudne dziecinstwo.. mozesz zaproponowac jej terapie dla dda.. to bardzo pomaga. nawet jelsi ona dobrze funkcjonuje to jednak to co napisałes po czesci pokrywa sie z cechami dda. poczytaj troche w necie o dda. moze ci to cos pomoze:)

Gość do facetttttt
takiego debila jak ty to dawno nie spotkalam

Gość ADDDEC
dziękuje bardzo do łączenie podany link nie wchodzi

Gość lilith*
mi tez nie wchodzi:)

Gość lilith*
poczytałes troche o dda?

Gość kanapka z serem
Ja też jestem DDA i zachowuje sie tak samo jak twoja dziewczyna. Ona szuka zrozumienia, akceptacji, szuka kogos kto będzie sie nią cały czas intersował, poświęcał jej czas, ona chce czuć twoją miłości, ciepło, pragnie czułości. Napawdę, radzę - poczytaj o DDA to ci pomoże zrozumieć dziewczyne i jej pomóc. A jesli masz skłonnosci do alkoholu to jej nawet nie zawracaj głowy - zniszczysz jej zycie. Każda twoja libacja to bedzie dla niej cios w samo serce, będzie jej z tym cięzko i będzie sie od ciebie oddalac. Tak jak ja od mojego chłopaka. Jesteś świetnym mężczyzna jesli interesuje cie to dlaczego twoja dziewczyna zachowuje sie tak, a nie inaczej. Mój woli robic z tego powodu awantury i nie chce słyszeć o DDA, może dlatego że sam nim jest, tylko trochę innym typem niż ja.Trzymam kciuki;)

Gość Sinobroda
Musisz z nią dużo rozmawiać i doprowadzić ją do wniosku, ze pewne zachowania (zazdrość, poczucie tego, że nikt jej nie kocha/nikt się nią nie interesuje) nie wynikają ani z niej samej ani też z Twojego wychowania, ale są stałym elementem egzystencji prawie każdego DDA. Tak samo jak obsesja kontroli i lęk przed jej utratą. Poczytajcie coś wspólnie w necie, jest dużo stron, charakterystyk. Ona musi umieć określić, jakie jej zachowania wytworzyły się z powodu bycia DDA, a które są normalnymi reakcjami na rzeczywistość. Cech DDA nie możesz w niej jednak hołubić. Niech wie, ze to patologiczne i że utrudnia życie głownie Tobie. DDA o egoiści. ona nie pomyśli jak się czujesz oskarżany o brak zainteresowania nią lub nadmierne zainteresowanie kim innym tylko będzie ryczeć z powodu tego, co ta część niej będąca DDA sobie wymyśliła. Na koniec ostrzegam: bycie z DDA jest ciężkie, może nawet cięższe niż bycie DDA. Musisz mocno kochać i być gotowym do słuchania i tłumaczenia właściwie w każdej chwili tak samo jak do tysiąckrotnego powtarzania jak bardzo ją kochasz i jaka jest piękna, mądra i wspaniała. Zresztą i tak pewnie nie uwierzy. Tak to niestety jest. Sama jestem DDA i wiem co mówię, choć "DDA mode" włącza mi się stosunkowo rzadko i jest w pełni przeze mnie kontrolowany to jednak wymaga od mojego faceta naprawdę anielskiej cierpliwości i poświęcenia. O czym wiem i co doceniam. Pozdrawiam!