Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zartoskana mama ..

36 tydzień i odeszły wody płodowe !!

Polecane posty

Gość zartoskana mama ..

36 tydzień -odeszły wody płodowe !!organizm nie przygotowany do porodu .4 dzień na antybiotykach . Czy dziecku nic nie grozi ...jak myślicie ?

Gość zartoskana mama ..
jestem w szpitalu -długi weekend i nie czuję sie aby ja i moje maleństwo kogoś tak naprawdę obchodziło .

Gość zartoskana mama ..
krew mi pobierają do badania i mówią że leukocyty w normie ? USG- wykazuje że trochę wód jest -a zemnie ciągle leci !.

Gość saba321
ojejjj!!! daj im odczuć swoja obecność,pytaj,pytaj lekarzy od tego są

Gość saba321
a w którym mijscu pękł ći pecherz płodowy? na dole? wyżej?

Gość saba321
pobierają ci krew bo sprawdzają czy nie wdaje się zakażenie wewnątrzmaciczne.

dokładnie pytaj o wszystko!!! to lekarz jest dla ciebie a nie ty dla lekarza. niech mąż/partner będzie przy tobie, wtedy oni bardziej sie starają. i spokojnie. moja mama rodziła ostatnie dziecko w 36 tygodniu, maluszek 2kg ale zdrowy i silny, teraz 5 lat już ma i świetnie sie rozwija. tak więc wszystko się ułoży!

Gość zartoskana mama ..
lekarzy niema weekend a młoda lekarka tylko przeleciała po oddziale i to wszystko ... czuję się okropnie . A oni mają protest strajkowy

Gość saba321
niestety w naszych szpitalach trzeba samemu się domyslać wszystkiego

Gość zartoskana mama ..
USg wykazało że maluszek ma 2700-to przecież nie takie maleństwo Tak tą krew mi badają czy nie wdaje się zakożenie

Gość zartoskana mama ..
4 dzień już w tym szpitalu tak się pętam !! na weekend zostałysmy we dwie tylko !!

Gość saba321
nie martw się, podobno wody się lekko odnawiają dlatego pytam w którym mijscu pękł? im wyżej tym lepiej.

Gość saba321
a jakie to miasto?

Gość zartoskana mama ..
niewiem w którym miejscu ..lekarz też mówił że wody nachodzą kazałmi dużo leżeć i jak najmniej chodzić ..a ja się biję o maleństwo czy mu nie jest żle wewnątrz mojego brzucha !! takiego bez wód ...w czym mały pływa ?

nie martw się, nic się nie stanie. Dizdzius może być wiele dni bez wód płodowych. Na dodatek Twój organizm stale je produkuje, dlatego ciagle z Ciebie leci. Lekarze, beda Ci sprawdzac czy nie ma infekcji (leukocyty) i spokojnie będą czekać do rozpoczęcia akcji porodowej. Najcześciej w ciagu 48 godzin rozpoczyna się naturalna akcja porodowa. A o zdrowie malucha się nie martw. Dzieciaczki urodzone dużo wcześniej są zupełnie zdrowe. Przecież gdyby urodził się tydzien później uznano by że ciąza jest donoszona. Znasz orientacyjną wagę dzidzi??? Jak maluszek jest ułożony - główką do dołu, czy nóżkami. Jeśli nóżkami to ostrożnie z chodzeniem! Może wypaść pępowina!!! Pozdrawiam i trzymam kciuki za łatwy poród :)

Gość zartoskana mama ..
mały szpital w K.......e

Gość zartoskana mama ..
włożył się główką do dołu tak dzisiaj USG wykazało !

jak jest ułożony główką to nie bój się niczego, dużo odpoczywaj... przed porodem

Gość zartoskana mama ..
ale te wody mi odeszły w niedzielę rano a dzisiaj już koniec środy a ja niemam wcale rozwarcia organizm jeszcze sie nie przyszykował do porodu !!

Gość zartoskana mama ..
7 lat temu miałam cesarskie cięcie . syn urodził sie w ostatniej chwili już siny i dlatego tak panicznie się boję --mówiłam to lekarzowi prowadzącemu a on że każdy poród jest inny !

Wody dzidziusiowi teraz do niczego nie są potrzebne. Trochę trudniej mu sie poruszać. I nic więcej. Dopóki leukocyty są w normie to nic dzidziusiowi nie grozi. Przynajmniej z braku wód.

Gość saba321
przejmuj się, bo lekarze to nie jest dobry materiał do rozmowy, tylko nie wpadaj w panike. po porodzie dokladnie wypytaj co dalej, bo pewni bedfa splawiac

Gość zartoskana mama ..
Peppeti ❤️ 🌻 dziękuję Ci bardzo że mnie pocieszasz . Naprawdę mi smutno i tęskno za synkiem i mężem , tak bym chciała być w domu z nimi ❤️

Gość zartoskana mama ..
Jeszcze nie mam wszystkiego dla maluszka poszykowane bo nie myślałam że tak szybko znajdę sie w szpitalu .

Gość zartoskana mama ..
Przecież jeszcze mam miesiąc do terminu ! jak myślicie czy będą mnie tu tak długo trzymać ?

nie martw się, wszystko będzie dobrze. Jeszcze kilka dni, a wszyscy w czwórkę bedziecie razem w domku. Pocieszam Cię, bo rozumiem co czujesz. Brak informacji to najgorsze co może być w takiej sytuacji. A przecież Ty muszisz teraz być odprężona i z nadzieją oczekiwać na spotkanie z maleństwem. Stres nie sprzyja porodowi, jest trudniej!!! Relaks, relaks!!!!!!!

Gość zartoskana mama ..
ktg -robią mi 3 razy dziennie i wykazuje minimalne skurcze ale ja ich nie czuję !

Gość zartoskana mama ..
na ostatnich dzisiejszych wynikach leukocyty trochę wzrosły !

Gość zartoskana mama ..
A jurto znowu święto i w szpitalu będą pustki ! znaczy się dwie położne na nas dwie ! jedna po terminie 41 tydzień i ja 36 tydzień .

no to dobrze, ze są skurcze.. pewnie za kilka - kilkanascie godzin się nasilą a leukocyty jeśli są w normie to nie przejmuj sie tym ze skaczą. tak jest jednego dnia jest ich wiecej drugiego mniej.