Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość odea

henna na włosy

Polecane posty

Gość odea

Mam pytanie, czy ktos z was stosował henne na wlosy? Mi w sumie chodzi o przyciemnienie ich (mam kolor jasny brąz), a przed chwila jeszcze przeczytałam, że ona pomaga jakos włosom. Czekam na Wasze opinie, pozdrawiam:)

Ja tez przyciemnialam wlosy henna ale nie wiem czy ona jakos pomaga, wiem ze na pewno mniej szkodzi niz inne farby :P i brudzila mi ubranie

Gość ookate
A na jaki kolor ci sie przyciemnnil? czarny? I ile trzymal ci sie ten kolor na wlosach?

mi sie szybko spieral ale bylo ok. podobno wzmania wlosy- ja farbowalam tym za krotko zeby sie przekonac. heheh po ktoryms kolorze wlosy wyszly mi rude (jakis odcien czerwieni)

to zalezy czy zastosujesz henne, czy farbę na bazie henny Henna daje zawsze odcien rudo-czerwony. Farby na bazie henny zawieraja barwniki chemiczne wiec kolor moze byc rozny. Henna z indygo w odpowiednich proporcjach daje odcien ciemnego brazu lub czerni, zalezy od proporcji i sposobu przygotowania.

i jeszcze henne sie przygotowuje na kilka godzin przed nalozeniem z ciepla (nie goraca woda) i sokiem z cytryny - a trzyma min 1,5 godz -- zeby byla trwala. Jesli zrobiona zaraz przed nalozeniem, to by byla trwala nalezy trzymac min 3h - by barwnik mogl sie uaktywnic.

Gość glupie pytanie.
A takie glupie pytanie;p Henna z indygo-czyli jaka??:P

Ja mam włosy sredni blond a przefarbowalam na kasztanowy, tylko nie chcialam miec takiego rudego, dlatego krocej trzymalam. Hmm ja myle wlosy co drugi dzien i trzymaly mi sie dwa tygodnie. Pozdrawiam 🌻