Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewffew

problem - zwierzaczek, POMOCY!

Polecane posty

Gość ewffew
dzwonię i dzwonię na tę Białobrzeską i nikt nie odbiera :(

Gość ewffew
dzwoniłam do ok. 10-15 kliknik weterynaryjnych w Warszawie. Tylko 3 razy ktoś odebrał. 1. Pani powiedziała że oni by to wcześniej załatwili inaczej, teraz suka może nie przeżyć porodu, więc lepiej operacja, ale tylko z narkozą wziewną. 2. Pani powiedziała że mają przerwę obiadową. 3. Facet powiedział że to moja sprawa co z tym zrobię. :(

na bialobrzeska mozna po prostu podjechac i z miejsca wejsc na wizyte. nigdy nie probowalam do nich dzwonic, wiec nie wiem jak to jest z tym odbieraniem telefonow, ale zawsze co nie pojechalam do nich z ktorymkolwiek ze zwierzat, od razu udzielano pomocy. trzeba zapakowac psa i jechac, bo przez telefon i tak nic nie zalatwisz. oni sa przygotowani i maja warunki do przeprowadzania nawet bardziej skomplikowanych zabiegow od reki

Gość czemu psa nie wykastrujesz
tylko suke chcesz sterylizować

kastracja psa nie uchroni suki przed ropomaciczem.

Gość ewffew
Chciałyście żebym napisała jak się rozwiązała sprawa. Rozwiązała się sama i to chyba w najlepszy sposób. Suka po prostu przestała być w ciąży. Nie wiem jak, nie wiem gdzie są szczeniaki, prawdopodobnie urodziła nocą, bo nic nie słyszałam. Nie ma ich po prostu, suka zachowuje się b. dobrze, jest pogodna, skacze po mnie, macha ogonem, ma apetyt. Weterynarz powiedział że urodziły się pewnie martwe i albo je zjadła ( :O ) albo zakopała. Dał jej zastrzyk na zakończenie laktacji.

Gość KOZIA PIPKA
Ja w ogóle nie wiem, skad wyście się wszyscy razem urwali - mam na mysli bohaterów opowiadania. Po pierwsze - jaki idiota trzyma niewykastrowanego psa z niewysterylizowaną suka ? I to jeszcze taka , u której najwyraxniej cos jest nie tak , jak caly czas ma poronienia ? Wykastrować suke , bo macica nieużywana jest bardzo narazona na raza. Będziecie sie potem włóczyć po weterynarzach. Po drugie - co macie za glupiego weterynarza, co nawet ciaży nie umie usunąć ? I co on w ogóle stawia wam za alternatywy - żeby potwory sie urodziły ? Jakies bezłap albo bez głów ? To już wam przynajmniej mógł coś zasugerowac. W tym momencie to chyba już ta druga mozliwość jest najlepsza. I zmieńcie lekarza, ten jest po prostu gorzej niz beznadziejny. Jeszcze odnosnie sterylizacji suki : nie bawcie się w takich prorodzinnych. Suka była już matką , wiec wszystkim teoriom stalo sie zadosć , można ją spokojnie wysterylizowac. Po co ma za każdym razem znosić ciążę , zapewne męcząca , bo 14 szczeniaków to bardzo dużo - i potem na darmo ? Owszem, można wykastrowac psa, ale to niewielka pociecha, bo suka dalej będzie narazona na zapłodnienie - przez inne psy - a jej zapładniania powinno sie po prostu oszczędzić I poza tym - jeśli suki nie chce się przeznaczyć do reprodukcji , to nie ma zadnego powodu, żeby rezygnowac ze sterylizacji. To tylko dla niej lepiej - nie będzie miała nawracających zapaleń macicy i tych wszystkich farfocli.

Gość fsjjjjjjjjj
hop

Gość dorota2000
Witam wszystkich!!!!Zwracam się z ogromną prośbą i proszę o w miarę szybką odpowiedź-mój brat 3 miesiące temu wyjechał ze swoją dziewczyną i swoim psem(american staffordshire) do norwegii-wyrobił psu wszystkie potrzebne dokumenty-europejski paszport,chipa,wszystkie badania.po 3 miesiacach jednak okazało się ze ta rasa jest tam zabroniona i przedwczoraj psa zabrała policja która chce go uśpić za wszelką cenę!!!!!JEŚLI KTOS POSIADA INFORMACJE JAKIE SĄ PODSTAWY PRAWNE ŻEBY TO UCZYNIĆ BARDZO PROSZĘ O POMOC!!!!JEŚLI KTOŚ ZNA NUMER DO ORGANIZACJI KTÓRA MOŻE MI POMÓC TO BARDZO PROSZĘ!!!!JEST TO DLA MNIE BARDZO WAŻNE.Tym bardziej jest to przykra sytuacja ze względu na to że nawet weterynarz przy wyrabianiu dokumentów niezbednych do przewozu nie poinformował mojego brata o tym że nasz pies Tajson będzie tam w pewien sposób nielegalnie.BŁAGAM O POMOC!!!!

Gość magggg
Mam szczeniaka w wieku 6 miesięcy . Nie miała jeszcze pierwszej cieczki. Pytałam wet czy lepiej zrobić zabieg czy zastrzyki . Jeden mówił tak drugi tak. Kiedy zrobić zabieg? I czy lepiej zrobić zabieg >? Jak długo suka jest pod narkozą ile trwa zabieg ? ile po tym będzie spać >? Pomóżcie proszę

Gość nie nie nie!!!
i ile w koncu zaplacilas za aborcje?

Gość jsjijdsfk
Matko boska ludzie!!! Suczkę trzeba koniecznie wysterylizować, żeby nie miała więcej szczeniaków!!! Zajmuję się zwierzakami (jestem wolontariuszką) wiem co nieco. Do nas do schroniska trafiają suczki w zaawansowanej ciąży i dokonuje się aborcji. Pies to nie człowiek - nie będzie tęsknić za szczeniakami! Co za głupoty ktoś wypisuje. Zwierze różni sie tym od człowieka, że kieruje się instynktem, nie panuje nad swoim rozrodem. Koniecznie ja wysterylizuj!!!

Gość ojojku
tez uwazam ze 1 wyjscie najlepsze, po co meczyc zwierze porodem skoro nie bedzie jej dane odchowac dzieci? Operacja przynajmniej przyniesie jakąs korzysc na przyszłosc. Tabletki czy zastrzyki hormonale szkodza zwierzetom - nasz wet tez radził podawac bo mielismy pare w domu.. no i skończyło sie rakiem... nigdy wiecej. Niema sensu zeby ta suczka miała młode w przyszłosci.