Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Blada ale nie jak smierc

Dlaczego koniecznie trzeba byc opalonym...?

Polecane posty

Gość żeby móc się opalać trzeba
do tego skorę przygotować...Najpierw powoli po troszku z mocniejszymi filtrami potem ze słabszymi.Jeżeli co roku będzieci się opalały Wasza skora przyzwyczai się i zacznie reagować na słońce a nie tylko odbijać światło ;).Też miałam ten problem, że leżałam długo a jak się opaliłam to na czerwień.W tej chwili opalam się bardzo szybko ale do pewnego momentu.Nigdy nie będę spalenizną ;).Jestem zdrowo opalona i przez to zdrowo wyglądam

Gość koc
Niczytacie wszystkiego . Całej tej dyskusji nie chodzi o opalanie tylko o spełnianie oczekiwań innych ludzi . Nie lubie się opalać i jestem blada , ale czy to jest coś fo pa

Gość rimmelka
Teraz wygladasz zdrowo, ale promienie UVA bez ustanku atakuja Twoja skore i za pare lat wyjawia Tobie owoc swojej pracy w postaci zmarszczek:)

Gość pieguska 22
kurcze wiecie co, musze sobie kupic jakis balsam i wlasnie sie zastanawiam ktory wybrac z garnier ten czerwony (teraz te duze sa po 15,99zl) czy skora musnieta sloncem?

Gość Ciii
Raz....nie każdemu opalenizna pasuje...np.większość blądynek wygląda paskudnie jak mają jasne włosy i morde zjaraną...własnie blondynką-szczegulnie naturalnym-pasuje taka mniej opalona cera...a nawet blada...a brunetkom i szatynkom zwykle pasuje taka opalenizna-oczywiście bez przesady nie prubujmy przeskoczyc rumuni-ale także uważam że te uogólnianie przez społeczeństwo i odrzucanie jakich kolwiek odchyłów od normy jest śmieszne...za pare lat wszystkie kobiety bedą musiały byc blondynkami a jak nie to brunetki beda musiał się farbowac bo bedą wysmiewane...ludzie...i nie chodzi tu tylko o wygląd zewnętrzny...ale róznież o wyznanie religijne lub orientacje seksualną ... ludzie nie lubią inności raczej wolą wszyscy wyglądać i zachowywac się tak samo odrzucając oryginalność i inność...

no ja akurat nie lubie wygladac jak maka :) po prostu wole sie ciut opalona :) i cera mi sie poprawia od sloneczka i ogolnie lubie sie wygrzewac. jeszcze biala cera mi sie kojarzy z kolezanka metalem ktora wygladala jak chora ;/

Gość to super
doda, dziekujemy ze sie tym z nami podzielilas, ale czy zauwazylas tytul watku? ;) "Dlaczego koniecznie trzeba byc opalonym...?" chodzi o presje spoleczna i fakt, ze jesli ktos jest blady to musi sie nasluchac, ze POWINIEN sie opalic. rozumiemy, ze to sie moze nie podobac, tak samo jak to, ze innym moze sie podobac, ale co to kogo obchodzi? :)

Gość to super
dlaczego nikt nie zwraca uwagi osobom, ktore maja tluste wlosy, brudne paznokcie, niedopasowany makijaz, odrosty... a brak opalenizny, podobno tez taki wstretny wywoluje tyle uwag? ciekawe chyba jednak to nie jest takie wstetne bo uchodzi to komentowac w "towarzystwie" :P

Wypilingowalam sie i posmarowalam jakims smiesznym balsamem brazujacym :P

Gość ewassssss
mnie tez to wkurza, wszycy mi mowią ze jestem blada i powinnam troche sie opalic. a ja po prostu nie lubię slonca, sterczec na sloncu lezec nic nie robic i sie opalac. nudzi mnie to i nie lubie tego. oprocz tego szkoda mi niszczyc skore, bo wiadomo slonce przyspiesza proces starzenia, dlatego za nic w swiecie nigdy nie bede sie opalac, niech sobie gadaja co chca, nie obchodzi mnie to!!!!!!

ja tez oczywiscie to olewam i czyms przygaduje, ale ludziom sie w pale nie miesci jak mozna byc nieopalonym. Ale wiecej takie pytania pod koniec kwietnia i na poczatku maja to jakies glupie sa :d W polowie lipca to chyba bym zrozumiala :D

Gość ewassssss
poza tym ktos wyzej napisal ze naturalnym blondynkom nie zawsze ladnie jak są opalone. musze przyznac ze cos w tym jest. w zeszlym roku jak bylam taka blada jak zwykle zreszta jestem, to kupilam sobie samoopalacz i po paru godzinach zrobilam sie cala brazowa na calym ciele, do tego dlonie mialam cale brudne i nie chcialo mi to potem jakis czas zejsc. no ale chcialam napisac ze sie wtedy bardzo sobie nie podobalam. i jak porobilam sobie zdjecia to tez mi sie nie podobalo jak ja wyszlam na nich, bo bylam taka brazowa i chyba jednak lepiej mi jak mam jasna skore a nie ciemniejsza. nigdy wiecej samoopalacza!!!

Gość a ja mam 24
kochane, opalenizna jest passeeeee :D :D :D :D

ale w ogole opalenizna czy spalenizna :D

Gość a ja mam 24
w ogóle opalenizna, przecież na zachodzie już o tym trąbią, ja uwielbiam się opalać, ale wolę być modna dlatego na plażę wybiorę sie tylko z parasolkiem :D takim przeciwsłonecznym oczywiście

Gość parasolkĄ
no tak, najważniejsza jest moda... :O :P rodzaj żeński, to jest ta parasolka, z tą parasolką

Gość a oto miss solarium
kliknijcie na linka i spojrzcie na sabinke co ze soba dziewczynka zrobila... i co lepsze-corka mlynarza, czy sabinke ???

Gość a oto miss solarium
sabinka przegiela pale ewidentnie, ja tez nie naleze do bladych, mam taka karnacje ze latwo sie opalam, ale takiego potwora jak sabinka w zyciu bym z siebie nie zrobila

Gość o jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
ale ona wyglada:O nie brzydka laska a tak sie oszpecic;/ ciesze sie ze sie nie opalam.

Gość ewassssss
jestem w szoku, co ta sabinka ze soba zrobila :/

Gość sama nie wiem jak to jest
moja tesciowa od dziecka lubiła smazyc sie w słoncu.Foty z młodosci tego dowodza. Dzisiaj ma 61 lat i wyglada naprade dobrze i oczywiscie nadal sie opala. Jest szatynka opala sie na brazowo ale pomimo tego, ze bardzo duzo lezy w słoncu to nie spali sie, opali sie dosc szybko, ładmie zbrazowieje a potem lezy i lezy i tak juz ja nie bierze. Zmarszczki ma dwie mimiczne wokłó ust, cere chyba zdrowsza niz ja a jestem po 30 i rozsadnie ze słoncem postepuje nie szleje jak ona

Gość a oto miss solarium
moze ma takie geny i juz

Gość sama nie wiem jak to jest
ciekawe ile lat ma sabinka

Gość a ja mam 24
jak ja nie lubię jak mnie ktoś poprawia, kochana jest coś takiego jak zdrobnienia, poza tym dziecko kochane nie poprawiaj mnie, bo chyba za wysoko mierzysz...bo mówi się TEN PARASOL!!!!!! Zdałaś chociaż maturkę???? Jak idziesz do sklepu to idziesz po PARASOL!!!!

Gość a ja mam 24
.....a Sabinka chyba nie umie dobrać konturówki do pomadki :D

Gość te 24-latka
a powinnas polubic i cos z tego wyniesc :P

Gość ło matulu
Sabinka to nic, najlepsze sa te komentarze (chyba powazne bo sa tacy, ktorym sie to podoba i dla ktorych Sabinka pracuje intensywnie nad wygladem ;) :P ) loverman Praqwdziwy z Ciebie wamp i tygrysica!!!10 for you 2007-04-28 11:36:19 kotek12 nio fajan fajna ....... pozdro.:) 2006-12-08 14:02:27 to jest najlepsze :D :D :D szpak panowie/koledzy bez podniety to zdjecie wstawił operator portalu a my sie podniecamy na daremno 2006-09-12 13:49:05 wolf niezła z ciebie suczka,i niezłe pewnie masz wymagania.... 2006-08-15 01:32:54 patryk999989 hej slicznotko :) jestes pieknie opalona jak czekoladka :) a moze podasz mi swoj nr gg ? 2006-06-01 17:02:15

Gość bojaczka
prawda jest taka, że łądniej wyglądamy gdy jesemy opaleni. ale bez przesady, te solary co cały rok się samżą sa okropne i stare. Lubię byc latem brązowa, lepiej tak wyglądam i lepiej się czuję:)