Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Blada ale nie jak smierc

Dlaczego koniecznie trzeba byc opalonym...?

Polecane posty

Gość koc
jeju - rano ta rozmowa miała ręce i nogi a teraz wszyscy sie obrażają !

Gość fankaSabiny
Godzine temu w radiu mowili, ze nawet najlepsze kremy z najwyzszym filtrem nie uchronia w 100% przed sloncem i zeby przebywac w cieniu, szczegolnie od 10 do 16.

Gość pieguska 22
ale sie tutaj porobilo:/ po co te klotnie? ten kto chce niech sie opala , ten kto nie niech sie nie opala i chodzi na plaze z parasolem. tylko nie czepiajmy sie siebie nawzajem

Gość hyhh

Dziewczyny dlaczego jesteście złośliwe? Jesteście blade, nie chcecie albo nie możecie się opalać? ok. Ale dlaczego, jak ktoś lubi się opalać, chce być delikatnie brązowy, to od razu straszycie go rakiem skóry, szybszym starzeniem albo ten tekst: \" czekam wiec na ten moment, ze to my bedziemy piekne a tamte beda wcierac kremy przcizmarszczkowe albo wyladuja na onkologii\". Ile w Was zawiści i niechęci. \"kiedys bedziemy mialy 40 lat, 50 lat i wszystkie opalajace sie beda wygladaly 10 lat starzej\"---> To akurat nasz problem. Dlaczego z góry zakładacie, że te, które latem chodzą opalone szybko się starzeją? Przychodzi taki wiek w życiu każdej kobiety, w którym trzeba pogodzić się z upływającym czasem, pierwszymi zmarszczkami, siwymi włosami, a to kiedy, to nastąpi nie zależy od tego, co robiłyśmy w młodości. Palenie papierosów, picie alkoholu i korzystanie ze słońca może przyspieszyć starzenie się skóry (może ale nie musi). Na to wpływ mają geny! Dla Was świat jest do bólu prosty: są kobiety blade i kobiety spalone na słońcu. Absolutnie nie ma nic pośrodku, nie ma pięknej opalenizny, skóry muśniętej słońcem itp.

Gość do kasia..
Przeinaczasz sens wypowiedzi z tego watku. Jego celem ma byc przeciwstawienie sie modzie i presji spolecznej. Niemile jest wysluchiwanie, ze sie wyglada jak smierc, sciana albo 'blada dupa', a przede wszystkim tego, ze sie powinno opalic. co to za powinnosc? Skrajne zachowania to drzemki w solarium. 'To akurat nasz problem. Dlaczego z góry zakładacie, że te, które latem chodzą opalone szybko się starzeją? Przychodzi taki wiek w życiu każdej kobiety, w którym trzeba pogodzić się z upływającym czasem, pierwszymi zmarszczkami, siwymi włosami, a to kiedy, to nastąpi nie zależy od tego, co robiłyśmy w młodości. Palenie papierosów, picie alkoholu i korzystanie ze słońca może przyspieszyć starzenie się skóry (może ale nie musi). Na to wpływ mają geny!' *** Mylisz sie, glowna przyczyna zmarszczek jest fotostarzenie. To na pewno wplywa na wyglad skory. Udzial pozostalych czynnikow tez ma znaczenie, liczy sie caloksztalt. Wystarczy, ze wezmiesz do rak pierwsza lepsza gazetke, ktora mowi o zdrowiu i jesli pojawia sie tam temat opalania, slonca to nieodlacznie towarzyszy mu info o nowotworach. To niewygodne dla niektorych, ale taka jest rzeczywistosc. " czekam wiec na ten moment, ze to my bedziemy piekne a tamte beda wcierac kremy przcizmarszczkowe albo wyladuja na onkologii". Ile w Was zawiści i niechęci." *** Albo przezornosci i znuzenia postami takimi jak twoj, ktore wypaczaja sens wypow., a jeszcze bardziej uwagami o 'corkach mlynarzach', 'bledziznach' itd. Nie zauwazylam, zeby ktos wypominal tanorektyczkom opalenizne, robil jakies uwagi w towarzystwie. Przyjmuje sie to za nietakt, gadanina o tym, ze sie powinno opalic jest jakims stalym el. tow. konwersacji.

Gość Jasna cera= piękno
Jako przedstawiciel płci przeciwnej muszę przyznać że jestem pod wrażeniem wypowiedzi niektórych pań. Jestem młody, również mam problemy z opalaniem. Podoba mi się to że nie wszystkim dziewczynom odbiło na punkcie palenia się na kolor pieczonego kurczaka. Jak widzę takie to mi się niedobrze robi. Kobiety z jasną i zadbaną cerą i na przykład czarnymi włosami wyglądają o wiele bardziej atrakcyjnie i kusząco niż te spalone nagie blondynki. Bladość dodaje delikatnosci, a jak kobieta ma do tego ładną buzię, i podkreśli sobie na ciemno oczy no to już po mnie! Pozdrawiam wszystkie księżniczki które słońca nie lubią...