Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MNMNMN

OD KIEDY CHLEB I JAKI? ZWYKŁY SIĘ NADAJE?

Polecane posty

Gość MNMNMN

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość 67
chodzi ci od kiedy dziecku podawać chleb?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość MNMNMN
TAK KIEDY JUŻ MOŻNA? MÓJ MAŁY MA 7 MIESIECY

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość 67
to ze zwykłym jeszcze poczekaj ze 3 miesiące. teraz możesz podawać pieczywo i biszkopty bezglutenowe. Moze nic się nie dziać po zwykłym pieczywie ale mozesz u dziecka wywołać glutenem chorobę trzewną. Mówię z własnego doswiadczenia i nie zyczę nikomu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość MNMNMN
A GDZIE MOZNA KUPIC TAKIE BISZKOPTY I PIECZYWO?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość 67
w wiekszych miastach są specjalne sklepy, nieraz mozna dostać bezglutenowe produkty na stoisku ze zdrową zywnością. Biszkopty nieraz piekę sama.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość MNMNMN
A MOŻNA PRZEPIS ? :) PROSZĘ ŁADNIE

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja radziłam się 2 lekarzy i
powiedzieli,że 10 m-cy a najlepiej 1 rok odczekac !!!! Dziecko może zachorować na celiakie nawet mając kilka lat... Dlatego dla pewności dawałam gluten po roku ....czytałam nawet kiedys taki artykuł o celiakii i tez zalecano min.10 m-cy..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość iiiuuuulllok
Gluten. W Polsce zaleca się podawać dzieciom produkty zawierające gluten dopiero od 10. miesiąca życia. Pozwala to uchronić dziecko przed wystąpieniem objawów tzw. kwitnącej celiakii, nie chroni natomiast przed ujawnieniem się celiakii w późniejszym wieku (często o nietypowym lub skąpoobjawowym przebiegu). Zalecenia w innych krajach różnią się, zwykle jednak nie zaleca się wprowadzania glutenu wcześniej niż około 6. miesiąca życia. Wyniki niektórych badań sugerują, że korzystne jest wprowadzanie glutenu jeszcze w czasie karmienia piersią.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość 67
żółtko( albo dwa) ubijasz jak na biszkopt z ukrem na gładki kogiel-mogiel. Cukru do smaku, moja córka lubi słodkie. Potem na 1 żóltko dodajesz czubatą łyzeczkę maki ziemniaczanej i dalej ucierasz. Z białek ubijasz piane, łaczysz z masa jajeczną (musi powstać ciasto o konsystencji gęstej smietany) i łyżką na kładasz na natłuszczoną blache. Pieczesz do zrumienienia. Biszkopty sa dość płaskie ale smaczne i bezpieczne dla twojego maluszka. Teraz musze wyjść ale jak masz jeszcze jakies pytania to podaje meila, chetnie odpowiem edyta_38@tlen.pl

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość MNMNMN
dziekuję :) a dla Ciebie 🌼 🌼 🌼

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×